Prljavo

Nisam previse opterecen prljavim rukama, meso se pece dovoljno dugo da se ubije barem 99% bakterija. Uostalom, jako mali broj ljudi se zarazi usled prljavih ruku, koliko samo vas ide busom, hvata se za rucke, kvake i ostalo pa nije dobio nista. Najveci broj ljudi se zarazi usled nedovoljne termicke obrade mesa a meso je zarazeno u startu ili leti jede sladolede, pavlaku, majonez....

Nisam previse opterecen prljavim rukama, meso se pece dovoljno dugo da se ubije barem 99% bakterija. Uostalom, jako mali broj ljudi se zarazi usled prljavih ruku, koliko samo vas ide busom, hvata se za rucke, kvake i ostalo pa nije dobio nista. Najveci broj ljudi se zarazi usled nedovoljne termicke obrade mesa a meso je zarazeno u startu ili leti jede sladolede, pavlaku, majonez....

Virus hepatitisa C za koji ne postoji lek, se moze unistiti iskljucivo suvom sterilizacijom, tako da je veoma bitno kako se pece meso i u kojim uslovima

malo cu u off, ali je covek upravu, gledam kako ljudi u Meku npr jedu, pa i kokice kad kupuju po ulici, prljavim rukama diraju hranu a predhodno diraju novac, s to kaze i sipke u prevozu i onda nastaje belaj!

Poslednja izmena:
Virus hepatitisa C za koji ne postoji lek, se moze unistiti iskljucivo suvom sterilizacijom, tako da je veoma bitno kako se pece meso i u kojim uslovima

malo cu u off, ali je covek upravu, gledam kako ljudi u Meku npr jedu, pa i kokice kad kupuju po ulici, prljavim rukama diraju hranu a predhodno diraju novac, s to kaze i sipke u prevozu i onda nastaje belaj!

Da al Hepatitis C neces dobiti od prljavih ruku, prenosi se preko krvi pa su veoma male, mizerne sanse da ces se zaraziti zato sto je neko dirao novac.

Samo još ovo, preporučujem da se pridržavate (tj. pridržavamo) ovih uputstava kod opisa situacija...

http://forum.krstarica.com/showthre...e-dogodila?p=20016957&viewfull=1#post20016957

Srećom, lošijih iskustava u zadnje vreme nemam, ali ne zato što je "čisto gde god da odem", nego generalno izbegavam ugostiteljske objekte iz gore navedenih razloga, koje sam već opisala :lol:
(znam kako sve to izgleda "iza")

A, hbg, Valerija, radio sam i ja u prehrani. Konkretno u jednoj pekari, i to izvikanoj u Beogradu u to vreme. Katastrofa... ali, hbg, šta da radim? Danas mi je takav posao da nemam vremena da idem kući na ručak, nego se uglavnom hranim po gradu. Svestan sam ja da je i u najboljem lokalu to "iza" živi užas. Ali, jednostavno pokušavam da ne razmišljam o tome. Očigledno je da smo stekli određeni imunitet na srpsku prehrambenu prljavštinu, i jedino što može da nam se desi je da nam se smuči kada nešto vidimo. Mada, dešavalo mi se da me posle ručka u nekim restoranima najednom prseče preko stomaka, i onda je bešte noge usra vas gu3ica. To mi je znak da tu više nikada ne provirim.

Pa, zar se hepatitis C može preneti prljavim rukama?

A, hbg, Valerija, radio sam i ja u prehrani. Konkretno u jednoj pekari, i to izvikanoj u Beogradu u to vreme. Katastrofa... ali, hbg, šta da radim? Danas mi je takav posao da nemam vremena da idem kući na ručak, nego se uglavnom hranim po gradu. Svestan sam ja da je i u najboljem lokalu to "iza" živi užas. Ali, jednostavno pokušavam da ne razmišljam o tome. Očigledno je da smo stekli određeni imunitet na srpsku prehrambenu prljavštinu, i jedino što može da nam se desi je da nam se smuči kada nešto vidimo. Mada, dešavalo mi se da me posle ručka u nekim restoranima najednom prseče preko stomaka, i onda je bešte noge usra vas gu3ica. To mi je znak da tu više nikada ne provirim.

:sad2:
A šta ćeš. Poslovne obaveze, stil života - nas ipak teraju da makar nekad moramo ručati u gradu...

Jednom sam jela u jednom od poznatijih nazovimo to restorana, i bubasvaba mi je protrcala pored stola... Kada sam konobaru skrenula paznju ta, ispalo je da sam luda i da sam utripovala :) Svakakvih ima, ali ja uvek gledam case iz kojih pijem, tanjir iz kojeg jedem , ne zbog OKP-a nego zbog zdravlja i higijene... evo jedna pesma na ovu temu

Jednom sam jela u jednom od poznatijih nazovimo to restorana, i bubasvaba mi je protrcala pored stola... Kada sam konobaru skrenula paznju ta, ispalo je da sam luda i da sam utripovala :) Svakakvih ima, ali ja uvek gledam case iz kojih pijem, tanjir iz kojeg jedem , ne zbog OKP-a nego zbog zdravlja i higijene... evo jedna pesma na ovu temu

Ovo me podsetilo na moje komšije.
Smetali su im mravi u hodniku, ali im zato sada ne smeta otrov umesto mrava.

Nije tacno, ja sasvim normalno obracam paznju na cistocu svog tanjira i svoje case, a bolje mi je da ne gledam ste pojede svinja dok ne dodje na meni jer je svima poznato da svinjice i nisu neki probiraci :)

ma to sto jedu i nekako, stetan visak uglavnom izbace.
nego sreca pa niste videli kakve sve crkotine dovoze u klanice.
pa svinja/krava crkne nocu, a seljak ujutru prikolje i odnese. i to sto crkne nije od starosti nego od bolesti...

uzas

pa svinja/krava crkne nocu, a seljak ujutru prikolje i odnese. i to sto crkne nije od starosti nego od bolesti...

uzas
joj,cula sam da ima i toga.kao sto sam cula i da uzgajivaci daju stoci dal` neke antibiotike,da sto brze napreduju i goje se.mislim fuj.
ja imam srecu da meso dobijam od mojih,koji gaje za sebe.

Ima onaj stari fazon gde sede četiri momka u kafani i naručuju piće. Jedan od njih uz naručeno pivo napomene konobaru da želi da čaša bude čista. Nako nekog vremena dolazi konobar sa naručenim pićima postavlja pića i pita "Izvinite, za koga ide čista čaša ?"

uzas
To je mozda moguce u manjim mestima gde su privatne mesare, ali i svako meso mora veterinar da pregleda i lupi pecat i bez toga meso ne sme da se iznosi u prodaju.
Sada i proizvodjaci tovnih pilica ne smeju da iznesu na tezge i prodaju meso ako nije pregledano od strane veterinara i udaren pecat.
Vase je da trazite kada kupujete robu, potvrdu da je ispravna bakterioloski.
Druga je stvar to nije obavezna i provera patogena. Osim kod svinja na trihinelu.

Back