Priznanje

Priznati drugima, to može značiti ispovest ili predaju. Od prvog se oseti olakšanje i praznina ili bol, ali možda i radost u olakšanoj duši. Od drugog se može osetiti očajanje ili olakšanje; zavisi kakva je borba prethodila konačnom činu.

Ali, priznati sebi, to već predstavlja najteže suočavanje. A šta će se iz toga izroditi? To već zavisi od toga sa koliko snage još raspolaže onaj ko se odvažio da pogleda sebi u oči i kaže - POGREŠIO SAM!

Priznanje sebi...to je i upoznavanje sa sobom i ako iza toga usledi uvid ,da to sam ja ,onda se može izbeći sledeća greška.
"poznaj samoga sebe"-stari Grci su nam preporučivali samospoznaju a današnja korporativna globalizacija samozatupljivanje.Ne sumnjam da ti znaš šta treba izabrati i kako sebe ostvarivati.

Prvo sebi priznati.....jasno, iskreno i precizno....ako za to imaš snage, onda znaš šta ćeš sa konačnim rezultatom kakav god on bio.....jer, "pogrešio sam" je samo jedan od rezultata, pa i ako se desi ne znači nešto loše, već naprotiv.....dobro.....znači snagu i ukazuje na rešenje.....:zag:
Priznanje drugima, može ali tek nakon samopriznavanja....i zavisi od milion stvari u svakoj konkretnoj situaciji

zxy;bt125138:
Priznanje sebi...to je i upoznavanje sa sobom i ako iza toga usledi uvid ,da to sam ja ,onda se može izbeći sledeća greška.
"poznaj samoga sebe"-stari Grci su nam preporučivali samospoznaju a današnja korporativna globalizacija samozatupljivanje.Ne sumnjam da ti znaš šta treba izabrati i kako sebe ostvarivati.

Hvala Ti, Zexy! Čini mi se da Ti mnogo više veruješ u mene, nego ja sama. :zag: :heart:

Mada se ja neprestano trudim. Zato mi u potpisu i piše "Nosce te ipsum".

LJILJA MMM;bt125144:
Prvo sebi priznati.....jasno, iskreno i precizno....ako za to imaš snage, onda znaš šta ćeš sa konačnim rezultatom kakav god on bio.....jer, "pogrešio sam" je samo jedan od rezultata, pa i ako se desi ne znači nešto loše, već naprotiv.....dobro.....znači snagu i ukazuje na rešenje.....:zag:
Priznanje drugima, može ali tek nakon samopriznavanja....i zavisi od milion stvari u svakoj konkretnoj situaciji

Molim da se gornji Ljiljin post usvoji kao zvanično priznati "Univerzalni algoritam za priznanja". Suuuupeeeer je! ;)

z:girl:

Back