Priznanje

• Začetnik teme Začetnik teme Ell_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U kutiji sa mojim dnevnicima ima brdo sitnica,gluposti.Uzimam jednu po jednu u ruke.To jesu gluposti ali meni znace.Ima tu svega.Upaljac,privezak,skoljka,diskovi,cak i kasete...Smejem se.Ali to su moje sitnice.Volim ih.Isto kao sto volim onu prvu svesku sa pesmama i tekstovima njemu posvecenim.Stranice joj lete na sve strane.Koliko sam li ih puta citala iznova I iznova?Pozuteli listovi koje je pisala klinka.Boze kako sam tada mislila da sam pametna.Ma,najpametnija na svetu.Curka.Na dnu kutije pronadjoh kesu.Sta tu ima?Vadim majicu u kojoj sam zadnji put prespavala kraj njega.Sta mi bi da je uzmem?!Napipah nesto u kesi.Predmet.Foto-aparat.Aha,to je onaj aparat sto je poneo da me slika onda,na mestu naseg prvog poljupca.Nije hteo da okine- ha ha.Naleteh i na dve stranice iscepane iz mog dnevnika.Sta ce tu?
To su one stranice sto sam ih sakrila od sebe.Zbog stida.Izdajnicke.Skriveni znak moje slabosti.
Sa stidom priznajem da nisam odolela iskusenju.Okrenula sam mu broj par puta,cuteci u slusalicu.Tek da mu cujem glas.
Da li je znao da sam ja?Par puta verovatno.Jednom sam sedela u kafeu pored njegove kuce.Videla sam kada je dosao odnekud.
Da li me je video?Tada sam mislila da nije.Danas,nisam sigurna.Pa sam nazvala.Opet.Ode do djavola sva ona samokontrola na koju sam tako ponosna.
Sa zasticenog broja,naravno.Tek da mu cujem glas.Znas sta je rekao?
Dobili ste pravi broj ali u pogresno vreme.
Sokirana, spustila sam slusalicu.Kako da ne.Za tebe i mene sva su vremena pogresna.
Nazvala sam jos jednom,poslednji put.Par dana pre naseg poslednjeg vidjenja.Secam se kako je iznervirano ponavljao halo,halo.Taman da spustim slusalicu cula sam: sacekaj.Minut,mozda, tisine i cula sam pesmu sa druge strane.

Back