argonaut:

ops: Ne kazem da je prevara u redu ali moze se desiti, narocito ako si u dugogodisnjoj vezi, narocito ako si muskarac i narocito ako si pod uticajem alkohola. Koliko god da si monogaman iskusenja su svuda oko tebe. Pri tom najcesce nije ulozeno puno emocija, samo cista zivotinjska pozuda i vec sutra dan sve sto si uradio polako tone u zaborav. Oni koji poslije ovakve beznacajne epizode priznaju sve samo da bi sebi olaksali savjest nisu bas sasvim pri zdravoj pameti. Takve stvari treba drzati za sebe, jer koliko god da se muskarac i zena vole izmedju njih uvjek treba da postoji zona misterije i totalno nepovredivog privatnog prostora za oboje.
Kada je u pitanju emotivna prevara to je vec nesto drugo, ali to se ne moze sakriti, dovoljan je jedan pogled u oci osobe koju volis i sve je sasvim jasno...
Zaista, mislim da nema nicega bolnijeg od raskida zbog druge zene (coveka). Ako neko nekoga prevari, mislim da je sledece logicno pitanje - KOGA ON (ONA) ZAPRAVO VOLI i s kim zeli da bude??? Ono - pa bio sam pijan, nisam znao sta radim, drogiran, spavao sam :shock: , oprosti mi... to bi moglo da prodje, ali samo jednom. I to pod uslovom da mi kaze. Jer, zamislite da vas on godinama vara?! Sa vasom prijateljicom, koleginicom, njegovom sekretaricom koja ide sa vama na izlet...
Ili, najzad, vara vas sa svakom koja prodje, zivite u malom mestu i svi vam se smeju iza ledja.
I, najgore od svega - vara vas sa raznim
bolesnim jadnicama, nista vam ne govori, a vi slutite, neko drugi vas navodi...
Poenta: ako vas prevari jednom, moze se i oprostiti, pod uslovom da nije, bas, na pocetku veze, ali ako to uradi vise puta - nikakvo cutanje, misterije i tajne tu ne pomazu. Zato je bolje dozvoliti mu (joj) da vam kaze, ako time i zeli samo sebi da olaksa - ZNACI DA MU JE TESKO ZBOG TOGA, zato sto VAS zeli da zadrzi.