priznanje

• Začetnik teme Začetnik teme Queen_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Queen_:
O prevari se dosta raspravlja. Mene zanima sledece- u vezi ste do koje vam je stalo. Kada bi vas partner prevario ...da li ste razmisljali da biste zeleli da vam je to precutao (la), pod pretpostavkom da nikad ne saznate-ono sto ne znas ne moze ni da ti smeta..dakle nije se ni dogodilo.

I, koliko je priznanje izraz ljubavi ? Zasto to ne bi bio izraz recimo sebicnosti...priznas samo da sebi olaksas?
Da li je bolje ne znati i ziveti u miru?
Ima li neko da ne zeli znati?

Pitanje je ko sta podrazumeva pod prevarom. Popularna misao je da je sex sa drugom osobom prevara, no ankete kazu da kod swingera je mnogo% manje razvoda i nesrecnih brakova. Po meni prava prevara je prekrsiti obecanja koje smo bilo kome obecali. U slucajevima prevare iskrenost je svakako bitna, i ako izmedju vlada ljubav, vecih problema nece biti. 8)

argonaut:
:oops: Ne kazem da je prevara u redu ali moze se desiti, narocito ako si u dugogodisnjoj vezi, narocito ako si muskarac i narocito ako si pod uticajem alkohola. Koliko god da si monogaman iskusenja su svuda oko tebe. Pri tom najcesce nije ulozeno puno emocija, samo cista zivotinjska pozuda i vec sutra dan sve sto si uradio polako tone u zaborav. Oni koji poslije ovakve beznacajne epizode priznaju sve samo da bi sebi olaksali savjest nisu bas sasvim pri zdravoj pameti. Takve stvari treba drzati za sebe, jer koliko god da se muskarac i zena vole izmedju njih uvjek treba da postoji zona misterije i totalno nepovredivog privatnog prostora za oboje.
Kada je u pitanju emotivna prevara to je vec nesto drugo, ali to se ne moze sakriti, dovoljan je jedan pogled u oci osobe koju volis i sve je sasvim jasno...
Zaista, mislim da nema nicega bolnijeg od raskida zbog druge zene (coveka). Ako neko nekoga prevari, mislim da je sledece logicno pitanje - KOGA ON (ONA) ZAPRAVO VOLI i s kim zeli da bude??? Ono - pa bio sam pijan, nisam znao sta radim, drogiran, spavao sam :shock: , oprosti mi... to bi moglo da prodje, ali samo jednom. I to pod uslovom da mi kaze. Jer, zamislite da vas on godinama vara?! Sa vasom prijateljicom, koleginicom, njegovom sekretaricom koja ide sa vama na izlet...
Ili, najzad, vara vas sa svakom koja prodje, zivite u malom mestu i svi vam se smeju iza ledja.
I, najgore od svega - vara vas sa raznim bolesnim jadnicama, nista vam ne govori, a vi slutite, neko drugi vas navodi...
Poenta: ako vas prevari jednom, moze se i oprostiti, pod uslovom da nije, bas, na pocetku veze, ali ako to uradi vise puta - nikakvo cutanje, misterije i tajne tu ne pomazu. Zato je bolje dozvoliti mu (joj) da vam kaze, ako time i zeli samo sebi da olaksa - ZNACI DA MU JE TESKO ZBOG TOGA, zato sto VAS zeli da zadrzi.

Vise bih volela da se rastanemo kao prijatelji pa da svako pocne iz pocetka nego da ne znam da on ima nekog sa strane i da pritom zivim u iluzijama da me voli...Bolje da patim godinu dana nego ceo zivot!!!

Ja ne volim da zivim u nekom svetu ilucije, gde mislim da je sve sjajno i bajno, ako to stvarno nije tako. I isto tako mislim da ako sam napravila neku "glupost" dok sam u vezi sa nekim do koga mi je makar malo stalo, upravo iz tog "postovanja" koje je ostalo prama toj osobi doci cu i reci mu da sam s*ebala stvar i pokusati da objasnim iz kog razloga.
Jer svet je mnogo mali, Beograd jos manji i sve se pre ili kasnije sazna.

Doduse, ja sam izgleda slucaj koji je rodjen pod (ne)srecnom zvezdom, pa do sada svaki put u roku od par dana samo, ja sam slucajno upoznavala doticne gospodjice sa kojima je mozda samo do blagog muvanja doslo do mojim gospodinom trenutnim deckom.
A slicna je prica bila i sa upoznavanjima gospodina No1 i gospodina No2 iz mog zivota...
I da bih sve to izbegla, ja sam za to da se sve lepo kaze, pa sta bude bude...ako smo vec rodjeni da pravimo "greske"...Mada nekad se desi i da greska bude pun pogodak.

evo i ja malo da se ukljucim u raspravu, ja sam osetio na svojoj kozi kako to izgleda kada zensko vara. Saznnao sam od prijateljice, ali kasnije mi je devojka i sama rekla i oprostio sam, samo i ja sam se malo promenio i poceo sam i sam da varam. Zensko nikako ne moze da sakrije to posto sam ja to i sam bio primetio ali sam shvatio da mi ona vise znaci od jedne kres seme koje sa tad dogodila

pa,to je vec stvar rezije :lol:
prevara je zaista krajnji nacin da nekoga ponizis,ali je i svakako najsladji i najzanimljiviji
pravo pitanje je da li ti uopste varas njega ili sebe
jer,cim posegnes za nekom-nekim 'tudjim',slobodnim znaci da postoji neki 'problem' zbog kog si to uradio
...mislim pa ne postoji nigde,jos uvek,prevara kao sport ili vid rekreacije,tako da ...
a priznanje predstavlja vrhunac podlosti u ponizavanju,znaci isto shto i u boksu nokaut,ili bar nokdaun :roll:

Ja sam joj rekao, ali to je bio jedini nacin da prekinem vezu koja je vec otisla dovraga. Da nije otisla dovraga sigurno joj ne bih rekao.
Samo otkrivanje da si prevaren, bilo da ti ona kaze ili da saznas sam ili preko nekog je veoma lose iskustvo, zato ako varate, pobrinite se da se nikako ne sazna... ili da to bude obostrano.
Primer jednog mog drugara koji je jedno vece izasao odvojeno od devojke. Odvoji u kaficu ribu i krene da je odveze u sumarak koji su svi koristili za skrovito-mesto-za-sex i ugleda svoju devojku u dzipu nekog ortaka koji je upravo izlazio iz sumice. Verovatno bi sve i bilo u redu da se ortak iz dzipa nije hvalio koga je *ebao u sumici...

Back