Priznajem da mrzim većinu ljudske vrste

A ja ću onda da ćutim jer ću nekima delovati kao čudakinja jer volim, baš volim životinjke. Šta da kažem, pajem po sobi, pokupim pauka i iznesem ga napolje u travu :D i imam tri psa, dve mačke, golubove, zeca i muža lava :rotf: sreća, pa su mi deca normalna ;)
Iako ne volim insekte,bube,ose i ostalu gamad,nekako mi uvijek bude žao da ubijem pauka sa onim njegovim tankim nogicama i uglavnom ga samo premjestim napolje,ako me bas mnogo ne iznervira.😀

Kumim Te Bogom, Veliki Bože,
skloni sa svijeta životinje!
Neka preostane sve od mačijeg roda,
moje sirotinjstvo neka preostane,
ali – skloni životinje.
U pseći rod ne diraj,
ne dotiči tice,
samo te molim, milosni Bože –
skloni životinje.
Skloni životinje, sa obronaka, skloni.
Skloni životinje, preklinjem Te, Bože –
ali mi ne diraj svinju ni vepra, ne diraj
slavuja, ni kućnoga šarenog pjevača.

Ne diraj ništa u šta je lijepo pogledati,
ne diraj ništa, ali životinje svakako skloni!
Mrava ne diraj, i marvu zanemari,
ali životinje – skloni!
Sa obronaka, poviše gradova, skloni.
Sa svijeta, gdje si ih metao, skloni.
Skloni ih, Bože,
i pomozi im, Bože.
Niko im, bez Tebe, pomoći ne može.
Nema im nigdje stana ni staništa,
na oba svijeta – kuće ni kućišta.
Skloni ih, Bože,
a oba svijeta.
Skloni,
i pomozi.
Insekti su posebna kategorija.
Mravi su najveće samodirigovano zlo u prirodi
Mada ovi "balkanski" nisu toliko opasni po ljude, ali postoje vrste veoma zajebane i to po komadu.
Nemaju milosti, ne znaju za kompromis, idu isključivo do smrti.
Zlo

“Odabrala sam samoću da se branim. Štitim se od ljudskosti oko sebe, od ove glasne i nametljive ljudskosti. Živim okružena životinjama, drvećem, cvijećem. Imam konje, magarce, ovnove, koze, svinje, kokoške, patke, guske, golubove. I naravno psi i mačke. Ne znam ni sama koliko ih ima... Osećam se mnogo bliže prirodi i životinjama nego ljudima. Priznajem da mrzim većinu ljudske vrste. Zauzela sam se za životinje kako bih konačno dala smisao svom postojanju ovdje. Pokušavam da objasnim čovjeku da je okrutnost koja se nanosi životinjama nedostojna, neprihvatljiva, nehumana... Uopšte me nije briga da li se svijet sjeća božanske B.B.-a, koji nikada nije bila božanski."

– Brigitte Bardot

Pogledajte prilog 1616341

Back