PRIZETKO....

Pod kojim okolnostima možete opravdati činjenicu da mladoženja
ulazi u kuću mlade !?
Naš narodni izraz za takvu pojavu je - "ud'o se".
Imate li razumevanja za takvu "udaju" ?

Da li je taj nesrećnik najeb'o već na startu ?
od crnog gavrana jedino je crnji covek na mirazu
nikako to ne moye da valja, i nikome, bas nikome, ne bih to preporucio, od toga se treba cuvati kao od vatre

Ako su normalni odnosi moze se sve,ako krene sa nekim ucenama u bilo kom smeru tipa musko-zensko stavljam se iznad zene i nikad ne popustam jer je prokockala moje milosrdje da budemo jednaki.

Ostajem pri ranijoj izjavi.
Nikome, bas nikome to ne bih preporucio.
Ni crnome dusmaninu.

Čak ni kada bi se radilo o tvojoj kući,i tvojoj ćerci? Zar bi tvom zetu bilo loše kod vas?

Ne mislim da je najbolje rešenje za mladi par da počnu zajednički život u zajednici,ali ako se već prihvata takva situacija,svakako zahteva kompromise od strane svih iz te zajednice.To ne zavisi od pola osobe koja se doselila.Tretman bi trebao da bude isti.

Čak ni kada bi se radilo o tvojoj kući,i tvojoj ćerci? Zar bi tvom zetu bilo loše kod vas?

Ne mislim da je najbolje rešenje za mladi par da počnu zajednički život u zajednici,ali ako se već prihvata takva situacija,svakako zahteva kompromise od strane svih iz te zajednice.To ne zavisi od pola osobe koja se doselila.Tretman bi trebao da bude isti.

Cak i kada bi bila moja cerka, ne bih zetu savetovao da dolazi na miraz.
itekako zavisi od pola, i nikako ne moze biti isto.

Pod kojim okolnostima možete opravdati činjenicu da mladoženja
ulazi u kuću mlade !?
Naš narodni izraz za takvu pojavu je - "ud'o se".
Imate li razumevanja za takvu "udaju" ?

Da li je taj nesrećnik najeb'o već na startu ?

Takvi ljudi najbolji prolaze. Inace, sociolozi i etnolozi poput Kovalevskog ili Kulisica su ukazivalii da je matrilokalni brak ostatak negdasnjeg matrijarhata na Balkanu posto se nase prvobitno bratstvo razvilo kao patrilokalna zajednica brace u krilu matrilinearnog plemena.

znam jednog takvog prizetka. inače je uvek bio smarač. našao neku koju niko neće (ružna do daske) ali joj tata ostavio stan, pa se sada ovaj buđavi tamo širi kao neki "ostvaren muškarac".
uhh, naježim se kad pomislim.

Back