PRIZETKO....

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Pod kojim okolnostima možete opravdati činjenicu da mladoženja
ulazi u kuću mlade !?
Naš narodni izraz za takvu pojavu je - "ud'o se".
Imate li razumevanja za takvu "udaju" ?

Da li je taj nesrećnik najeb'o već na startu ?

ulazi u kuću mlade !?

mogu opravdati pod okolnostima da nema kuću, da je iz mnogoljudne porodice gde je puna kuća, premalo kvadrata...
sve što je drugačije od toga ne mogu da shvatim...
ne znam zašto je to tako, ali nikad nikad takav čovek nema poštovanje, ono pravo poštovanje od njenih roditelja i nje...
prividno poštovanje naravno ima...ali kad malo zagrebeš, ispod površine vidiš da nije tako...
i naravno da će mnoge da kažu kako to nije istina, kako nije tako, ali dovoljno je da se osvrneš oko sebe i da vidiš da jeste...

mogu opravdati pod okolnostima da nema kuću, da je iz mnogoljudne porodice gde je puna kuća, premalo kvadrata...
sve što je drugačije od toga ne mogu da shvatim...
ne znam zašto je to tako, ali nikad nikad takav čovek nema poštovanje, ono pravo poštovanje od njenih roditelja i nje...
prividno poštovanje naravno ima...ali kad malo zagrebeš, ispod površine vidiš da nije tako...
i naravno da će mnoge da kažu kako to nije istina, kako nije tako, ali dovoljno je da se osvrneš oko sebe i da vidiš da jeste...

Musko nije musko ako ne moze da sebi i porodici da obezbedi krov nad glavom pa makar to bila garsonjera,kao sto i Zensko nije zensko koje tu porodicu ne ume odrzati.Znaci porodica su par musko i zensko i deca,a ne zensko i deca kao sto najcesce podrazumevaju pod "porodicom".

Kome je to bitno?
Meni lično ne.
Možda komšinici Radojki,Leposavi,da imaju o čemu da pričaju uz kaficu.
Možda sutra i moja deca budu takvi zetovi,jer naravno neće svojim radom ovde steći uslove za svoj stan.

Oni, supružnici, i kada se malo džarnu, uvek se mužu nabija na nos da je doš'o
na tuđe.
Koliko ste puta ćuli - "Spakuj svoj kofer i možeš da ideš !?"
Osim objektivno mučne situacije, poniženja su nezaobilazna !

duboko u svesti ljudi barem ljudi ovde je usađeno to da žensko treba da ide kod muškarca...
pa ako je već iz neke sirotinjske kuće, najbolje je da nađe neki posao s kojim bi mogao da plaća kiriju i da žive tako nego kod nje...
to je moje mišljenje...neam pojma
a porodica...tu se slažem...žena s decom bez muškarca nije porodica, ili je okrnjena porodica...i obrnuto, kad je muškarac s decom bez žene...
nije to to

Kome je to bitno?
Meni lično ne.
Možda komšinici Radojki,Leposavi,da imaju o čemu da pričaju uz kaficu.
Možda sutra i moja deca budu takvi zetovi,jer naravno neće svojim radom ovde steći uslove za svoj stan.

Da nisi malo rano krenula sa takvim pripremama !?
Možda i nisi, sve zavisi od uzrasta dece....

Sina udaš, a ćerku oženiš ....!
I veselja, kol'ko 'oćeš !

Poslednja izmena:
na tuđe.
to je obavezno...kad tad, kad tad ma koliko vladao sklad kad dođe do svađe to se nabode na nos...e sad ukoliko je neki ko drži do sebe on će stvarno da spakuje kofere i da ode, ali pošto stambena situacija kod takvih muškaraca uglavnom ne bude izmenjena jer teško da će stanje u kući odakle je došao da se izmeni na bolje, preostaje mu da ode pod stan...a ukoliko uspe da stekne u toku braka alternativni smeštaj, tipa sagradili kuću ili kupili stan, opet to je zajedničko, nije samo njegovo i opet ima prostora za nabadanje na nos...
tako da je to jedan mučan ćorsokak

ulazi u kuću mlade !?

to je prava stvar i trebalo bi sto vise muskaraca da gleda iz kakve je kuce a ne kakva je da budu naivne budale
treba se ugledati na zene
ne da imam razumevanja nego podrzavam 1000%
Zasto nayebo?Ako je pametan da zivi ko bubreg u loju bog da ga vidi

Musko nije musko ako ne moze da sebi i porodici da obezbedi krov nad glavom pa makar to bila garsonjera,kao sto i Zensko nije zensko koje tu porodicu ne ume odrzati.Znaci porodica su par musko i zensko i deca,a ne zensko i deca kao sto najcesce podrazumevaju pod "porodicom".

Mora da se salis, po tebi vise od 2.5 milijardi muskaraca na planeti nisu muskarci jer nisu svojoj porodici obezbedili krov nad glavom. E svasta cu ovde procitati

Jeste !
I kad ga guzi cela kuća, sve sa taštom, tastom i svastikama, ima da ćuti.
I "uživa".

Pa, ako izgubi dostojanstvo šta će mu ostati !?
Krevet i tanjir ?

a kao ovako ima dostojanstvo, yebe ga neki shef od 8-16 pa onda zena i deca od 16-00
muskarci su glupi ko q-sve ti "kvaliteti"" biti mushko dostojanstvo,kavaljer, glava porodice bla bla bla...sve to koristi samo zenama i u prevodu znaci da ti radis i arcis za picqu (a i to samo u startu posle ni to)
i ko je onda tu budala?

Znam jedan slucaj . Momku porodica dosla iz Bosne . Majka mu rano umrla , otac alkoholicar . Oca mu kasnije ubio konj kopitom .
Poceo i on da pije . Inace je bio miran i pametan ali kad popije bio je kao djavo iz Tasmanije . Nije postojao onaj koga nije mogao
da prebije .Pocne se zabavljati sa cerkom najbogatijeg domacina . Mala je bila ljepotica i imala samo 16 godina . Svi smo bili
ubjedjeni da ce je upropastiti . Uz to je bila i jedinica . Ozeni je i dodje da zivi kod njih . Komsiluk se nasladjivao jer je mislio da je
toj porodici dosao crni petak . Kako je usao u tu kucu vise nije pipnuo alkohol .
Vidio sam ga nekih deset godina kasnije . Sa starcem je pio sok ispred lokalne kafane . Vracali su se sa njive . Raspitao sam se kod
kolega i rekli su mi da su ova dvojica postali kao sijamski blizanci a da od ovog bivseg tabadzije nema vrednijeg momka u okolini .

ulazi u kuću mlade !?

Kad ti dodje zet u kucu kao da si dobio magare na poklon.
Jedino opravdanje mu je da nema gde da dovede mladu ili da se ne slaze sa ostatkom familije sto mu dodje na isto.

Ovo je Balada o Vasi Ladačkom sa hepiendom.

A sigurno je bio vredan, mada se ne može reći da je bio momak. ;)
Hehe , naravno da nije momak cim se ozenio .:mrgreen: Pisem o jednom konkretnom slucaju koji je na mene bas ostavio utisak .
Takvu transformaciju kod nekoga nisam vidio u zivotu a vidio sam puno toga .
Ja inace ne bih pristao da zivim kod zeninih . Imao sam ponudu i odbio sam . Veza je zbog toga pukla . Platio sam veliku cijenu
jer sam tu djevojku puno volio . Mozda se zbog toga poslije nisam ni zenio ali opet bih uradio isto . Hebeni ponos , al kod mene
ne moze drugacije .

Znam za jedan slučaj.
Jednom rečju - tužno.

I drugi ekstra - ženini roditelji im kupli stan

Eee,ovu drugu varijantu preferiram.
Sve što žena može da ti nakvoca, to je "Da ti nije moga tate, još bi lež'o na klupi u parku...!".
Tu se njena sva argumentacija završava.

A, ti onda ufatiš.....i odradiš pos'o.
Onako, domaćinski, k'o da si dao poslednju SVOJU kintu za stan !

Mora da se salis, po tebi vise od 2.5 milijardi muskaraca na planeti nisu muskarci jer nisu svojoj porodici obezbedili krov nad glavom. E svasta cu ovde procitati
Gde iskopa ovu cifru?I ne ja se ne salim,bolje u podstanare nego ovako bedno.
to su izmislili oni s glupim cerama sto im ne zavrse skole pa ih mora skoluju za i udome ko domacice

He he he

na tuđe.

To nabijanje na nos ne zavisi od toga ko je u čiju kuću došao,nego od toga kakvi su ljudi ti supružnici.Ako neko tako nešto čuje od svog partnera,onda i treba da ode.Bilo muško,bilo žensko.

ulazi u kuću mlade !?
Verovatno "nesrećnik" kako već ti kažeš nije stambeno obezbedjen ili nema dovoljno prostora da dovede ženu kod sebe,a ona u tom slučaju ima mnogo više prostora.I šta je u tome loše ?

A da li je taj "nesrećnik" nayebao,pa zavisi kakvu je ženu izabrao,mogao bi da nayebe da je istu takvu doveo u kuću,možda čak ne bi ni smeo da je pegla,nego bi ih saterala sve u ćošak :)

Pametan i dobar muškarac neće biti potcenjen u tudjoj kući.A sujetu neka ostavi po strani.

ulazi u kuću mlade !?

Mislim da je žešće glupavo uopšte i obraćati pažnju na to. Nek' živi ko gde može da živi. Meni to nije ništa gore od toga kada žena pređe u muževljevu kuću, da živi sa njegovom porodicom. Na kraju krajeva, ko god da dođe na tuđe, nahebo je bez obzira na pol.

Back