Slican je i moj "slucaj" :
Auto je odvezen na tehnicki pregled, sve je zavrseno i placeno i kada sam predao papire za registraciju auta, receno mi je da se ne slazu brojevi sasije na autu i u saobracajnoj i da ce izaci policijski inspektor na uvidjaj. Inspektor pise izvestaj u kome navodi da su na tehnickom pregledu ocitani brojevi ti i ti (neki sasvim drugaciji od onih u saobracajnoj) a da je on video sve brojeve iste kao u saobracajnoj OSIM jednog kojeg nije mogao da procita!!! stavio X (verovatno se tako i potpisuje) umesto tog broja. Od SUPa onda dobijam resenje da auto ne moze biti registrovan i da ce predati slucaj okruznom tuziocu. To im je sluzbena duznost, a tuzilac ce odluciti hoce li pokrenuti postupak ili ne.
Od tad je proslo ISTO kao kod cave man-a DVE i PO godine. Ali ja nikakav dokument o oduzimanju nisam dobio niti je pokrenut ikakav postupak, koliko ja znam. Auto je kupljen preko agencije, ali je legalan apsolutno jer se registruje od 2000. godine. Slicno je bilo pri registraciji 2005., kada je inspektor ocitao brojeve i dao nalog da se umesto nekog Q upise 0 u saobracajnu. Posle sam saznao da se Q,O ne upisuje na sasiju i cita kao 0.
Sta sad ja da radim onom majmunu sa tehnickog koji je video neke leve brojeve na sasiji u odnosu na one u saobracajnoj? A pri tom posle odradio ceo tehnicki pregled, koji je u sklopu Dunav osiguranja, zatim naplatili i osiguranje, spremili mi sve papire i pustili me u SUP?
Jel zastareva ovakav prekrsaj? Ili trebam ceo zivot da razmisljam hoce li pokrenuti postupak za auto koji vec godinama truli na parkingu SUPa? Ili ce me SUP na kraju juriti da im platim koriscenje parkinga svo ovo vreme?
Auto je 1990. godiste...