Privremeni studenski rad u inostranstvu.

Slavenkopopovic95

Početnik
Poruka
20
Pozdrav svima. Student sam masinskog fakulteta u RS. Htjeo sam da podijelim svoju pricu sa nekim, ako neko ima slican slucaj da podijeli samnom.
Prosle godine sam radio u kompaniji koja se bavi proizvodnjom dijelova za automobile Porshe,Volvo,Ford... itd. Medjutim, sef mi je rekao da moram nazvati kanton, oni ako mi dozvole da dodjem opet da radim...a znam da nece jer nisam imao nista od papira. U razgovoru sa njima rekli su mi da mogu raditi samo ako mi treba za diplomski i ako fakultet izda potvrdu da sam student masinskog fakulteta i da mi odobrava odlazak u tu firmu na usavrsavanje jer nisam u mogucnosti u svojoj zemlji da vidim nove tehnologije. Sve je to dobro dok nisam naisao na "otpor" na fakultetu. Sekretarica fakulteta kaze da su moguci neki troskovi tu jer tu potvrdu treba da izda fakultet. Dok je dekan rekao da moze(prvo sam kod njega isao). Sad ja ne znam kako je na drugim fakultetima da li je to isto, mada mislim da je ovo malo glupo. Cuj ne mogu da izdaju potvrdu da bih mogao raditi 7-14 dana, plus sto su svi troskovi moji. Ja sa tim papirom idem u kantom i oni tamo ako ga usvoje, ja mogu da radim legalno a ne na crno..

Back