Privatnost, davno proslo vreme...

Poslednja izmena od moderatora:
Pajz sad ozbiljno
Meni je neko hakovao mejl pre jedno dve godine
Odlepila sam potpuno
Na Linked inu me stalno nalaze i zapraćuju, jure me za poslove, ne stalno, ali relativno često, imala sam ponude za Dubai, Dansku i Mađarsku, no to je neka druga tema
Da me prate prate me ali me baš briga kad neću da budem online mene nema

Pricam juce sa drugaricom, povodom svih desavanja... i komentarisemo svasta nesto da bi ona rekla “Pa on ti sve zna, on ti cita sve nase poruke i slusa pozive, to je njegov posao...” misleci na onog nemilog bivseg prijatelja...
Znam ja to, ali nekako potiskujes to jer se ne osecas prijatno kad ti neko toliko narusava privatnost...

A onda pomislim koliko je to bolesno, citati i pratiti sve sto neko radi?
Pa pomislim ovde na forum, i mi se kao trudimo neku anonimnost da odrzimo a sve se zna, svi nam citaju pp poruke, znaju ip adrese...
Prosto vise nema privatnosti...
Sve sto radis, pises, citas na tel/komp neko prati... :sad2:

Vise se ni o poslu ne dogovaras preko tel, ne saljes poruke, ne istrazujes ko zna sta jer boze moj neko ce procitati... sve mi je to nekako fuj
Mada licno najvise volim knjigu i zivu rec, opet mi je neprijatan osecaj da neko prati svaki moj korak, sms, poziv, google pretragu, forum...

Verujem da vecina vas(nas) misli “Nije moj zivot toliko interesantan da bi me neko prisluskivao i pratio”, tako sam i ja, pa onda puf...

Kako se vi osecate povodom toga?

PS. Ja planiram da googlam “kako odseci testise bivsem prijatelju koji me je muvao?” :lol: cisto zabave radi... :lol:
od cega bi zivili tabloidi i zvezde rijalitija
samo se presaltaj da si u rijaliti i da te svi znaju i osetices se ugodno

Telefoni se oduvek prisluškuju, nije to izmišljeno sa internetom. Banke najbolje znaju naše navike i kretanja.
To su dostupni podaci koje niko ne prati dok ne upadnemo u oči iz kojekakvih razloga. Npr. Imamo veliki posao pa treba plaćati reket ili podrivati vlast ili se baviti kriminalnim radnjama bez dozvole nadežnih.
Tako da mali bezvredni ljudi nemaju razloga za brigu dok se drže ispod radara i nikome ne bodu oči.

Telefoni se oduvek prisluškuju, nije to izmišljeno sa internetom. Banke najbolje znaju naše navike i kretanja.
To su dostupni podaci koje niko ne prati dok ne upadnemo u oči iz kojekakvih razloga. Npr. Imamo veliki posao pa treba plaćati reket ili podrivati vlast ili se baviti kriminalnim radnjama bez dozvole nadežnih.
Tako da mali bezvredni ljudi nemaju razloga za brigu dok se drže ispod radara i nikome ne bodu oči.
pa sad vidi, nije bas tako vise na zalost
postali su i mali ljudi koji su radili sopstveni posao najpostenije, koji bas zbog toga nikad nisu mogli da razviju do razmera avioni, kamioni, nego su citav svoj radni vek radili samo za dobru platu u nasim uslovima
al je doslo vreme da je bara postala premala za broj krokodila koji se nakotio, pa udaraju gde stignu, za boga ne pitaju

Pricam juce sa drugaricom, povodom svih desavanja... i komentarisemo svasta nesto da bi ona rekla “Pa on ti sve zna, on ti cita sve nase poruke i slusa pozive, to je njegov posao...” misleci na onog nemilog bivseg prijatelja...
Znam ja to, ali nekako potiskujes to jer se ne osecas prijatno kad ti neko toliko narusava privatnost...

A onda pomislim koliko je to bolesno, citati i pratiti sve sto neko radi?
Pa pomislim ovde na forum, i mi se kao trudimo neku anonimnost da odrzimo a sve se zna, svi nam citaju pp poruke, znaju ip adrese...
Prosto vise nema privatnosti...
Sve sto radis, pises, citas na tel/komp neko prati... :sad2:

Vise se ni o poslu ne dogovaras preko tel, ne saljes poruke, ne istrazujes ko zna sta jer boze moj neko ce procitati... sve mi je to nekako fuj
Mada licno najvise volim knjigu i zivu rec, opet mi je neprijatan osecaj da neko prati svaki moj korak, sms, poziv, google pretragu, forum...

Verujem da vecina vas(nas) misli “Nije moj zivot toliko interesantan da bi me neko prisluskivao i pratio”, tako sam i ja, pa onda puf...

Kako se vi osecate povodom toga?

PS. Ja planiram da googlam “kako odseci testise bivsem prijatelju koji me je muvao?” :lol: cisto zabave radi... :lol:
Naravno da citaju poruke,znaju sve- to je na forumima normalno,internetu uopste- samo sto bi dobili tuzbe da se to javno napise,zato uvek negiraju kao deo posla.Inace je poznato da nema privatnosti na internetu,ponovljeno bezbroj puta.

Radi se o pravu na privatnost,pravo na zastitu licnih podataka koje se rusi pracenjem,prisluskivanjem bez sudskog naloga.

Neshvatljivo mi je da ljudi vecinom ne razumeju da se krse njihova prava - ne znaju ni da ih imaju.

Back