Privatne srednje škole

Kakvo je vaše mišljenje o privatnim srednjim školama?
Da li su to škole tipa platim i završim ili se radi kao i u državnim?
Kakav je odnos nastavnika prema učenicima?

Moje dete je mali maturant i želi u privatnu školu.
Verovatno ima i ovoga kao i na privatnim fakulteti a, mada ne znam kako im se to isplati na duže staze.
Svaki normalan poslodavac hoće da ima radnike koji ipak umeju nešto, znaju nešto, a kada se jednom stekne loša reputacija teško se vraća u normalu (mislim na te obrazovne ustanove).

Verujem da ima i kvalitetnih privatnih škola. Treba se raspitati.

Što se odnosa nastavnik učenik tiče, mogu ispričati iz ugla jedne moje drugarice koja je neko vreme radila u privatnoj školi. Odeljenja su bila nekih 10-12 učenika. Đacima se obraćala sa Vi, oni su nosili uniformu. Nije npr smela da im kaže da podignu stolice i tako to, ali nije imala nekih problema sa njima. Ona se držala svog kriterijuma, sada da li je to razlog što je kasnije dobila otkaz ili nešto treće ne znam, ali obavestili su je da im je prestala potreba za radnikom (bila je na određeno)
Mislim da ta škola više i ne radi.

Ima smisla ako imaju licencu za prohodnost na neki od stranih univerziteta.
U suprotnom, čisto gubljenje novca.
Ili si javna ličnost, pa ti je važno da deca budu u sličnom okruženju vršnjaka poznatih roditelja.

Stručnost kadra je ista po zakonu u svim školama

Radi se o tome da moje dete želi medicinsku školu. Po prošlogodišnjim bodovima fali joj malo. Velika je verovatnoća da ove godine neće upasti.
Nisam javna ličnost nego želim da detetu ispunim želju. Ako ne može da upiše državnu, upisaću je u privatno.
Ova privatna medicinska škola je akreditovana. Sa završenom školom može da se dalje studira medicina.

Mene je više zanimalo kakva je nastava. Da li je to približno državnoj školi.
Neću da platim pa da mi dete prolazi glat.
Ona ipak treba danas sutra da bude medicinski radnik.

Radi se o tome da moje dete želi medicinsku školu. Po prošlogodišnjim bodovima fali joj malo. Velika je verovatnoća da ove godine neće upasti.
Nisam javna ličnost nego želim da detetu ispunim želju. Ako ne može da upiše državnu, upisaću je u privatno.
Ova privatna medicinska škola je akreditovana. Sa završenom školom može da se dalje studira medicina.

Ako možeš da finansiras ispuni joj zelju

To sa upisom zavisi od godine do godine. Može jedne godine da poslednji upisani bude sa 78 poena a da naredne bude sa 82 ili 74,42.
Stariji sin moje koleginice je upao sa manje poena npr 78,1 u medicinsku školu jedne godine.
Mlađi je upisivaonarednw godine i mislili su da će bez problema upisati jer je imao npr 81,7 ali te godine je bila neka navala pa nije uspeo da upadne.
Upisao je neku drugu školu, a medicinskoj su napisali molbu da ukoliko se ukaže prilika da ga prime. Pozvali su ih početkom septembra jer im se upraznilo mesto i upisao se.
Eto da znate o za tu varijantu.

Drug mi ide u privatnu medicinsku, a 2 drugarice u državne (različite). Drug uči znatno manje od njih, dozvoljeno im je dosta toga (poput rečnika za latinski, pojedinih pomagala za anatomiju i slično), a drugarice uče dosta. Jedna ide u možda najjaču u zemlji, a druga u slabiju. Svakako uče više od druga iz privatne, ali eto - postoji razlika i u državnim školama. Ipak se više uči u njima.

Privatnu su kod druga u odeljenju upisali skoro svi jer nisu upali ni u jednu državnu. Sve u svemu, možda uzeti u obzir i pisanje molbe pa da se od septembra dete prebaci? 1. sam godina IT-a (94 boda ove god za 60 mesta) i 6 novih učenika je došlo, nema pravila oko bodovanja, zavisi da li se direktoru svidite otprilike :D.

Kod nas privatne skole treba proverite da li su registrovane na Zapadu,da li postoje,jer evidentno je da veliki broj je anonimus za Zapad i nepriznat , naravno. Kod nas je to koliko placas tako i dobijas diplomu a sa tom diplomom mozes da se slikas.Imam masu poznanika i nekolicinu prijatelja koji su sebi zagorcali zivot privatnim skolovanjem, jer niko i nece da ih zaposli cak i kod nas, Ne zelim da navodim koje su skole, fakulteti, akademije u rangu nepriznatih.No raspitajte se.Podaci su i na googlu tacni i pobrojani.

Back