Privatne osnovne i srednje škole

Može link ? :kafa: u to, samo budale mogu da poveruju...

Nisam ja glasao za njih..
A ni vi niste jel,'da :mrgreen:

Pa ako su nesposobni..
nesposobni ????
nisam znao da je genije Tesla nesposoban........posto je u americi umro u bedi i siromastvu.
Dok su potomci mafioze Don Vita Korleona danas senatori i kongresmeni u americkoj politici.............naravno, bez ikakvih diploma..............ko i skoro svi americki presednici.........redom milijarderi............Al sta da radimo,....nisu svi pametni i sposobni ko nepismen Donald Tramp.........

a za ove linkove idi u prvo obdaniste, dobices od dece, posto i deca znaju za americku (zapadnu) demokratiju i moral.

nesposobni ????
nisam znao da je genije Tesla nesposoban........posto je u americi umro u bedi i siromastvu.
pa eto, ja mislim da je bio i genije i nesposoban.
jer jeste umro kao nesposoban,. i jeste upropastio Vestinghausovo bogatstvo,..
Za razliku od Mihajla Pupina koji je bio profesor na Kolumbija univerzitetu i pomagao svoj narod.. i bio bogat čovek,.. a nije bio genije,..
Dok su potomci mafioze Don Vita Korleona danas senatori i kongresmeni u americkoj politici.............
Potomci nemaju krivice za dela svojih predaka,.. to nije fer, da uvlačimo potomke i generalizujemo,..
naravno, bez ikakvih diploma..............ko i skoro svi americki presednici........
većinom netačno,.. Koji od predsednika nije imao diplomu
.redom milijarderi............Al sta da radimo,....nisu svi pametni i sposobni ko nepismen Donald Tramp.........
još je i nepismen,..
nema nama pomoći,.. kod nas sve najbolji studenti ikada,..

a za ove linkove idi u prvo obdaniste, dobices od dece, posto i deca znaju za americku (zapadnu) demokratiju i moral.
Mi smo gori,.. ali neka,.. ko tuđ trn gleda, a svoj balvan ne vidi,... tako mu i treba,..

Da je država malo bogatija i da je narod malo prosvećeniji,..
Nije ni samo država krivac, ako je narodu preko glave doprinosa,..
Nisam ja siguran, da se stavi predlog za povećanje doprinosa za prosvetu i zdravstvo, kakvi bi bili rezultati..
Naravno da im je preko glave kada samo EPS moraju da finasiraju , čistačice EPS-a imaju veću platu nego medicinske sestre...prioriteti bi trebali da se znaju..

sa mlađim sinom iskustvo , od obdanište , osnovna škola, srednja gimnazija do fakulteta , su izuzetno pozitivna, ko oće istinski da nauči samo u privatne škole
tamo kada đak pita ili traži da mu se nešto objasni ne može nastavnik/profesor da se vadi jer eto prošo čas i da nema vremena
sve bilo sasvim ok i na najvišem nivou

sa mlađim sinom iskustvo , od obdanište , osnovna škola, srednja gimnazija do fakulteta , su izuzetno pozitivna, ko oće istinski da nauči samo u privatne škole
tamo kada đak pita ili traži da mu se nešto objasni ne može nastavnik/profesor da se vadi jer eto prošo čas i da nema vremena
a, stariji je išao u državnu školu ? A , ti si završio državnu ? pretpostavljam :) I nije valjala ?

Koja je privatna gimnazija i gde je ?

Koliko ima ovakvih škola u Srbiji? Ima li smisla slati decu tamo ako naravno postoje sredstva? Da li tamo zaista dobijaju kvalitetnije obrazovanje ili su kao privatni fakulteti plati pa se klati? Hoće li koncept privatnih osnovnih i srednjih zaživeti u bliskoj budućnosti kod nas?
Ima li neko informacije iz prve, druge, treće ruke?

Za mene nema jer mi se cini da je sve to u povoju kod nas i da ne postoje tradicija, regulativa i odgovornost.

Naravno da znanje treba platiti ali kod nas se nesto previse iska za to znanje i to mi se ne svidja.

Licno sam svoje dete dala u drzavno predskolsko a kada je primeceno da mu lako idu neke stvari odlucila sam se za najstariju (mozda cak i drzavnu?) skolu dodatne aktivnosti i sasvim lako kao najmladji je upisao drzavnu skolu.

Cak se nosim mislju da ga dam i u drzavnu skolu stranih jezika dogodine.
Vrlo sam zadovoljna, dobila sam sveske, radove i testove na kraju godine, nemam nijedan razlog da biram privatne skole.

Osim mozda vrsnjackog nasilja koje me plasi, priznajem.

tačno , ja išao u državne škole , tada nije bilo privatnih, a zbog orijentacije i usmerenje starijeg sina morao je da ide u državne, i samo njegova duša zna kako je diplomirao na stomatologiji , a diplomirao u rekordnom roku
I šta bi dobio (koju ocenu :) ) u toj tvojoj državnoj iz gramatike za ovo:
:rotf:
.. ili ti srpski nije maternji ?.. izvini ako nije .

ono što se sada dešava u našem regionu i ono šta se radi ide bukvalno ka poništavanje naroda i države
uništi školstvo uništio si državu

Zato moramo da se borimo da se ne unisti.

Rade sasvim dobro opremljene biblioteke ali su prazne iako je clanstvo za uzrast mog deteta - besplatno.

Viktor Igo je to super skockao - ako hocete da zatvorite jedan zatvor, otvorite jednu skolu.

Bilo kakvu, uopste ne mora da bude elitna pa da se bavi racunarima, robotikom i ostalim cudima. Sa cenom na sebi.

Neka samo neka zena cita bajke deci u holu drzavne skole pa ce biti ogromne koristi od toga. Na nama je.

Neka samo neka zena cita bajke deci u holu drzavne skole pa ce biti ogromne koristi od toga. Na nama je
u moje vreme te žene su bile naše bake , koje su nam pričale bajke o svemu i svačemu , posle toga su došle knjige
i da tačno država je ta koja treba da omogući kvalitetno obrazovanje
u vreme ex Yu, koja je imala sistem Nemačkog školskog sistema bilo je ok , dok je zapad forsirao obrazovanje samo do punoletstva i na neki način pravac radno mesto
kapitalizam nije baš voljan da razvija obrazovanje za široku paletu mladih

Наравно да добијају доста приватном школом. Већ сада се примећује тенденција да нема ко да ради у просвети, ако се нешто значајније не повећа, нашој деци ће студенти предавати у основним школама.
Просветни радници нису ограничени малим платама и иживљавањима и ботовањима појединих директора у државним школама.
У основним школама (приватним) увек је био неки кодекс облачења, не може да се долази обучен као да се иде на плажу. Дакле знао се неки ред.
Приватне школе не трпе терор родитеља који шаљу инспекције да проверавају да ли су наставници овакви или онакви или да ли је контролни био довољно тежак или није.
Такође нема ни "савета родитеља" који може да кочи било шта и било коју одлуку школе.
Нпр ако мобилни телефони нису дозвољени на часовима у приватној школи, то је то, а не као у државној, у једном одељењу су сви за, а у другом савет родитеља неће да прихвати.
Постоје државне школе које имају проблематичне ученике где се не врши пребацивање ученика из одељења у одељење јер неће нико таквог ученика да прихвати. Друге државне школе функционишу нормално па пребацивање проблематичног ученика иде без проблема.
Све зависи од школе до школе.

Back