Privatna sfera...

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ti si bio i jedno i drugo pa znas... Ja zaista nemam pojma :lol:

Naravno da nemas pojma. Da se nisi uljebila, ne bi nista ni imala.

- - - - - - - - - -

ma ne mora sve sifre....ono i ako ti da sifru ko kaze da nema negde nesto skriveno
ko oce da sakrije nesto taj ce sakriti bez obzira koliko ti je sifri i pinova dao...

nego prosto ja funkcionisem po principu sve karte na stolu, ako cu da krijem od bracnog druga neke stvari jjebem mu mater kakav je to brak, pa zato kazem sve otvoreno kod mene, nevezano za sta je usko specijalizovana tema, dal je tema sad sifre, sledeca proslost, ona tamo broj partnera i sl....
kod mene se o svemu prica i nema optrebe da se krije ista

kad smo kod para i imovine, jesam za to da se zna cije je cije....dam ja tebi pin das ti meni pin, ali zna se ovo je kartica sa mojim parama a ono sa tvojim...jesu zajednicke u smislu trose se zajedno istom merom....ali znamo svi da sutra kad se ljudi razvode krece jebada ko je kome sta...e iz tog razloga ja sam uvek bila u fazonu sve je moje tvoje da koristis ali ne posedujes ;)

dati nekome sifru sa foruma ili pin sa kartice je najmanji problem, nije to nikakav ustupak sta ti ja znam....pobrinite se vi deco da sutra ne moze da vas izbaci ko kuce na ulicu pa da otvarate teme u fazonu prebio me i izbacio jer je doveo svalerku, ja sam sad u sigurnoj kuci jer nemam gde....mante se trivijalnosti oko sifre za komp

Ma ovo za sifre je bila sala. Nadam se da nikada ne bi usli u bilo kakav vid veze sa nekim u koga nemate povjerenje. Sto se novca i imovine tice, to je onako bas bezveze. To razdvajanje, odvajanje. Mislim da je to onda nesto kao poslovan odnos, ne zajednica.

Ja se samo nadam da vi nemate kontakta sa takvim osobama koji bi vas izbacili na ulicu. Upravo to je ono porazavajuce. Licemjerje! Sve znate a dovodite se u situaciju da se bojite najprimitivnijih stvari. To samo po sebi govori na kakve kompromse pristajete.

Poslednja izmena:
Kada bi neko na samom početku veze, pa i zajedničkog života, preterano insistirao na rušenju svih granica privatnosti, meni bi to bilo sumnjivo. Ili ima neke loše namere, ili želi da kontroliše ljude oko sebe, a od toga ni agresija nije daleko.

Tako da mislim da nije poražavajuće voditi računa o sebi dok ta druga osoba ne zasluži naše poverenje.

Potpuno se slažem...
Granice privatnosti ne postoje bez razloga.
Insistiranje da se sruše, posebno brzinski, ukazuje na nesamostalnost "rušitelja", na potrebu da se nekom preterano integriše u život (usled nedostatka svog sopstvenog).
Nikad to ne izađe na dobro.

Inspirisan Zorovom temom o webbrowser-history upitah se do koje granice ide vasa privatna sfera?
Sada mi pada na pamet i izjava jednog radnog kolege koji je izmedjuostalog rekao: "ne treba mi zajednicki konto sa njom, moze uvijek da vidi gdje sam podigao novac i sta sam kupio".

Kakav je vas pogled na to? Evo pocev od privatnosti profila tipa face, insta pa webbrowser-history te do finansija. Msm da li ste spremni da zivite sa nekim kome ne vjerujete? Sve vise sticem dojam da je odgovor DA. Zar to nije porazavajuce?

uvek je moj password njoj dostupan.nemam fejs nalog,instagram i tako dalje.samo mejl i uvek moze da gleda koliko god hoce

Inspirisan Zorovom temom o webbrowser-history upitah se do koje granice ide vasa privatna sfera?
Sada mi pada na pamet i izjava jednog radnog kolege koji je izmedjuostalog rekao: "ne treba mi zajednicki konto sa njom, moze uvijek da vidi gdje sam podigao novac i sta sam kupio".

Kakav je vas pogled na to? Evo pocev od privatnosti profila tipa face, insta pa webbrowser-history te do finansija. Msm da li ste spremni da zivite sa nekim kome ne vjerujete? Sve vise sticem dojam da je odgovor DA. Zar to nije porazavajuce?

Stvarno je teško mladima danas, starija i prelazna generacija imaju kud i kamo lepsa iskustva i kada su nesto delila. Danas je to gotovo nemoguce, partner moze da ima x poroka ispod povrsine, tako da je ok znati finansijsko stanje partnera, ali je zajedničko raspolaganje puno zamki

Како је рекао Ерих Фром, а ја ставила његову мудру мисао у потпис:
''Само човек веран себи може да буде веран другима''.

Немам шта да кријем док се водим принципима.
Логика ми каже да претерано инсистирање на интими имају или они који нешто скривају или особе несигурне у себе па се плаше отварања, под условом да причамо о партнерству.

- - - - - - - - - -

Msm, ovde sve neke teme ko da ih je Mirjam.. MIR JAM Mir Jam pisala "SAMAC U BRAKU".

Msm, nisam čitao, al kapiram po naslovu da je imao iste dileme kao teme na Ženama..taj samac Mirjamin.

Мир Јам или како већ је одледила камена женска срца у Српкиња. :mrgreen:

pa to jhe petlja. ako imas toliko poverenje da bi dao/trazio pasvorde, onda ti ni ne trebaju.
nem pojma, bilobi mi uzasno ponizavajuce da me ne ko proverava..sta pisem i sa kim.
nikad nikog nisam provereavala ne zanima me to
sto se love tice, dok smo bili par bili smo par..znaci zajednicka lova zajednicki problemmi..
otkad sam sama moja lova moji problemi.
sve je to jednostavno, ako je odnos ok.
ako nije, nema tih pravila koje mogu urediti zivot.

totalno je idiotski ziveti , stvarati neshto, zajednicu , sa nekim kome ne verujesh
kod mene je to apsolutno poverenje, bez rezerve, sve ostale priche su rachunica
i uvek mi je bolji i zaeb nego nepoverenje

e sad, necemo da razmenjujemo gace etc
tkdj, neki lichni prostor je moj i samo moj , kao i njegov, samo njegov (ne mozesh sve svoje misli da podelish uvek)

ali o chemu ja pricham
boki budjelar je to :mrgreen:

Msm, ovde sve neke teme ko da ih je Mirjam.. MIR JAM Mir Jam pisala "SAMAC U BRAKU".

Msm, nisam čitao, al kapiram po naslovu da je imao iste dileme kao teme na Ženama..taj samac Mirjamin.

K'o da sam ja napisao ovaj tvoj post. Ova danasnja muskadija otisla u qqrac (:

- - - - - - - - - -

totalno je idiotski ziveti , stvarati neshto, zajednicu , sa nekim kome ne verujesh
kod mene je to apsolutno poverenje, bez rezerve, sve ostale priche su rachunica
i uvek mi je bolji i zaeb nego nepoverenje

e sad, necemo da razmenjujemo gace etc
tkdj, neki lichni prostor je moj i samo moj , kao i njegov, samo njegov (ne mozesh sve svoje misli da podelish uvek)

ali o chemu ja pricham
boki budjelar je to :mrgreen:

Ma kako nije! Mene uvijek iznova zaprepasti kolicina ljudskog licemjerja. Zato, ovako po nekada prepisem temu, cisto da ubodem... red je... treba se.

- - - - - - - - - -

Stvarno je teško mladima danas, starija i prelazna generacija imaju kud i kamo lepsa iskustva i kada su nesto delila. Danas je to gotovo nemoguce, partner moze da ima x poroka ispod povrsine, tako da je ok znati finansijsko stanje partnera, ali je zajedničko raspolaganje puno zamki

Ne krivim ja danasnju omladinu, krivim njihove roditelje... oni su ih odgajali, valjda... isplivavaju nezadovoljstva i strahovi roditelja na povrsinu... evidentno je.

Back