Privatna sfera...

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Boki

Buduća legenda
Poruka
25.947
Inspirisan Zorovom temom o webbrowser-history upitah se do koje granice ide vasa privatna sfera?
Sada mi pada na pamet i izjava jednog radnog kolege koji je izmedjuostalog rekao: "ne treba mi zajednicki konto sa njom, moze uvijek da vidi gdje sam podigao novac i sta sam kupio".

Kakav je vas pogled na to? Evo pocev od privatnosti profila tipa face, insta pa webbrowser-history te do finansija. Msm da li ste spremni da zivite sa nekim kome ne vjerujete? Sve vise sticem dojam da je odgovor DA. Zar to nije porazavajuce?

Poslednja izmena:
Inspirisan Zorovom temom o webbrowser-history upitah se do koje granice ide vasa privatna sfera?
Sada mi pada na pamet i izjava jednog radnog kolege koji je izmedjuostalog rekao: "ne treba mi zajednicki konto sa njom, moze uvijek da vidi gdje sam podigao novac i sta sam kupio".

Kakav je vas pogled na to? Evo pocev od privatnosti profila tipa face, insta pa webbrowser-history te do finansija. Msm da li ste spremni da zivite sa nekim kome ne vjerujete? Sve vise sticem dojam da je odgovor DA. Zar to nije porazavajuce?

Ukoliko bih mladima dala savet, rekla bih da u početku budu oprezni i da ne veruju. Vremenom se stiče poverenje, kada se ljudi imaju prilike pokazati, dokazati...

Kada bi neko na samom početku veze, pa i zajedničkog života, preterano insistirao na rušenju svih granica privatnosti, meni bi to bilo sumnjivo. Ili ima neke loše namere, ili želi da kontroliše ljude oko sebe, a od toga ni agresija nije daleko.

Tako da mislim da nije poražavajuće voditi računa o sebi dok ta druga osoba ne zasluži naše poverenje.

Moja kartica je kod zene, sav kesh joj je na raspolaganju, a moj jedini zahtev je da uvek imam u novcaniku dovoljno kesh-a da okrenem dve ture u kafani, i to je to :)
Evo, koliko godina, i jos nije napravila nikakvu glupu kupovinu, tako da joj tu potpuno verujem i ne opterecujem se time.

Moja kartica je kod zene, sav kesh joj je na raspolaganju, a moj jedini zahtev je da uvek imam u novcaniku dovoljno kesh-a da okrenem dve ture u kafani, i to je to :)
Evo, koliko godina, i jos nije napravila nikakvu glupu kupovinu, tako da joj tu potpuno verujem i ne opterecujem se time.

Ипак је држи на зипа. :lol: Оће да те релаксира једно 20-30 година па да те забоде у комаду.

Nista ne proveravam. I sama volim svoju privatnost. Ukoliko smo vec zajedno to ne znaci da smo jedno. On je i dalje on, a ja sam ja. Ne bih ni volela da se zbog mene promeni, jer to vise ne bi bio covek u kojeg sam se zaljubila.
Sinu, i ako je mali, kucam pre nego sto udjem u sobu i cekam da kaze "udji".
A FB profil sam jos pre nekoliko godina obrisala bas zbog nedostatka privatnosti i obaveze, koju mi je stvorio. Od mene se ocikivalo da cim se pojavim na profilu svakom odgovorim na pp, da sam uvek slobodna za chat i da sve mora odmah. Pa je bilo i ljutih "Ani si odgovorila na pp, a meni nisi" i sl. Trebalo bi mi pola dana da svima odgovorim i sve ispostujem, i prijatelje i rodbinu. Kako objasnjenje da nemam vremena i da cu drugi put pisati nije urodilo plodom jednostavno sam obrisala profil.

Sad je mobilni problem, jer za mnoge i on znaci da si uvek dostupan i da se odmah trebas javiti ili odgovoriti, a to nije tako.

da li si siguran da verujes sebi
da li verujes da bi ti u svim okolnostima reakcija bila ocekivana ili bi mozda u nekoj situaciji iznenadio samog sebe

Samim pristupom na internet tvoja privatna sfera vise ne postoji :D
Privatnost neta ja takva,da vise tvoj browser zna o tebi nego ti sam o sebi
Pre neki dan sam istrazivao malo,o pretrazivacima i uporedjivao
Svi veci pretrazivaci tipa Firefoks,Opera,Chrome,Edge koriste tracking priikom rezultata pretrage
Pritom,rezultati pretrage nisu isti za svakoga na isi ukucani pojam
Sve se sortira po polu,sex orijentaciji,veroispovesti,itd..
A za ove sto hoce privatnost,Thor drugovi :D

Samim pristupom na internet tvoja privatna sfera vise ne postoji :D
Privatnost neta ja takva,da vise tvoj browser zna o tebi nego ti sam o sebi
Pre neki dan sam istrazivao malo,o pretrazivacima i uporedjivao
Svi veci pretrazivaci tipa Firefoks,Opera,Chrome,Edge koriste tracking priikom rezultata pretrage
Pritom,rezultati pretrage nisu isti za svakoga na isi ukucani pojam
Sve se sortira po polu,sex orijentaciji,veroispovesti,itd..
A za ove sto hoce privatnost,Thor drugovi :D

Koristi Duckduckgo. Tu nema tracking-a.

Postoji velika verovatnoca da dodje do neslaganja izmedju onoga ko zaradjuje i onoga ko trosi
ili raspolaze budzetom.

Tesko da neko moze da zaradi onoliko koliko moze da se potrosi.:)

U svakom slucaju je bitno poverenje, ali i kontrola potrosnje.

Nista ne proveravam. I sama volim svoju privatnost. Ukoliko smo vec zajedno to ne znaci da smo jedno. On je i dalje on, a ja sam ja. Ne bih ni volela da se zbog mene promeni, jer to vise ne bi bio covek u kojeg sam se zaljubila.
Sinu, i ako je mali, kucam pre nego sto udjem u sobu i cekam da kaze "udji".
A FB profil sam jos pre nekoliko godina obrisala bas zbog nedostatka privatnosti i obaveze, koju mi je stvorio. Od mene se ocikivalo da cim se pojavim na profilu svakom odgovorim na pp, da sam uvek slobodna za chat i da sve mora odmah. Pa je bilo i ljutih "Ani si odgovorila na pp, a meni nisi" i sl. Trebalo bi mi pola dana da svima odgovorim i sve ispostujem, i prijatelje i rodbinu. Kako objasnjenje da nemam vremena i da cu drugi put pisati nije urodilo plodom jednostavno sam obrisala profil.

Sad je mobilni problem, jer za mnoge i on znaci da si uvek dostupan i da se odmah trebas javiti ili odgovoriti, a to nije tako.

Ovo je lijepo procitati. Sigurna osoba. Samo, sto se tih "drugih" tice...to za mene nije problem. Zaista nikada nisam vodio racuna o tome. Ko mi je prijatelj, shvatice bez pravdanja i sl. gluposti.

Poslednja izmena:
Ovo je lijepo procitati. Sigurna osoba. Samo, sto se tih "drugih" tice...to za mene nije problem. Zaista nikada nisam vodio racuna na to. Ko mi je prijatelj, shvatice bez pravdanja i sl. gluposti.

To sam i ja mislila, ali stvarno je malo takvih. Ova sveopsta internet dostupnost je pomalo razmazila ljude. :confused:
I dan danas mi prebacuju, ako vide da sam na Viberu ili WhatsApp-u procitala poruku, a nisam odgovorila.
Rodbina se pokazala kao najgora. I to ovi stariji. Valjda imaju dosta slobodnog vremena i uvek su raspolozeni za caskanje, pa im je neverovatno da kod nekog nije tako. :confused:

Back