Privatna,.....pardon, profesionalna vojska.

a bre Milun

Buduća legenda
Poruka
36.880
to je danas trend u svetu. svaka drzava u kojoj se uvede "americka demokratija" raspusta svoju narodnu vojsku i uvodi profesioonalnu (placenicku) vojsku.
ne znam da li uopste treba postaviti pitanje cemu sve ovo?
evo , da razmisljam "na glas"..............narodna vojska je narodna......pripadnici takve vojske su sinovi, deca, ocevi.......naseg naroda. osim toga , narodna vojska je brojcano velika formacija sto pokazuje da verovatno nema ni jedne familije u narodu iz koje nema bar nekoliko vojnika u uniformi. narodna vojska ne prima platu jer to nije radno mesto vec mesto sa kojeg vojnik nadzire bezbednost svoje porodice, familije, prijatelja.......naroda.

a sta je "placenicka vojska"...........pardon, placena vojska? narodna vojska se raspusta, uvodi se malobrojna mala armija , bez ikakve sumnje, nesposobna da brani narod koji je placa. ta vojska i nije narodna i nije joj cilj odbrana teritorije i zivota svojih gradjana jer ta mala formacija ne moze biti nikakva operativna sila u slucaju rata. pitamo se koji je onda cilj takve ne-narodne vojske? pa u kapitalizmu se sve kupuje i prodaje, sve postaje roba, pa i ta novoformirana "profesionalna" armija.
pripadnici takve armije su osobe koje tu zaradjuju svoje pare i spremni su i ubijati svakog da bi "zadrzali radno mesto" .................pretpostavljate sta to znaci. takva vojska nema zadatak da nadgleda sigurnost svojih gradjana jer profesionalni vojnik je roba i on izvrsava zadatak koji mu postavi onaj koji ga placa. a ko ga placa ili , ko ga moze placati? drzavni budzeti iz kojih se , toboze, finansira profesionalna vojska, su postali privatna imovina nekolicine politicara, indirektno, a direktno, budzeti su u vlasnistvu vladara u senci.............sto znaci da su ovi zadnji i vlasnici te firme koja se zove "profesionalna armija". polako se priblizavamo konstataciji da je "profesionalna armija" privatna armija milijardera , tacnije, njihova telesna garda. pretecu te profesionalne arnije mi u srbiji smo imali prilike da "upoznamo" u vreme onog crnogorskog srbozdera milosevica koji je preuzeo kompletnu tadasnju miliciju srbije u svoje privatno vlasnistvo. ti placenici su revnosno obavljali svoj zadatak koje im je poslodavac milosevic davao.............prebijali srpski narod umesto da ga stite, a stitili milosevica umesto da ga uhapse.
jasno je da je na toj platformi formirana i danasnja "profesionalna vojska srbije".................buduci da je ogranicena na par desetina hiljada placenika, jasno je da ta vojska nije formirana da zastiti srpski narod, vec da zastiti zivote i imovinu svojih poslodavaca a to su srpski milijarderi.....................ne treba lupati glavu oko toga ko bi mogao da ugrozi zivote tih nasih milijardera...........to svakako nije ni nato ni amerika, ni al kaida ni rusi..........to je srpski narod. Nato i amerika su prijatelji miskovica a ne srpskog naroda, pa ako dodje do revolucija i napada srpskog naroda na srpske kapitaliste, NATO ce svakako avionima bombardovati srpska sela i gradove da bi zastito svoje "skupljace profita na teritoriji srbiji", ali miskovica treba zastiti i "sa zemlje" ........e zato je unistena ona vojska koja brani narod a formirana je placenicka vojska koja ce taj narod da ubija..................................
posledice crnogorske (miloseviceve) vladavine nad srpskim narodom su daleko katastrofalnije nego sto mi to vidima u americkoj vojnoj bazi Bondstil kod Ferizaja.

Poslednja izmena:
profi vojska je prava stvar a ne ko jna
sprdachina od neobuchene grupe gradjana koju su shamarali gde ko stigne a oficirski kadar bio za pashnjake u najboljem
problem je shto mi nemamo love za profi vojsku,nego se pod tim prikriva lopovluk rasturanja vojske i preprodaje njene imovine pa na sejshele

Video sam pre par dana nase pripadnike profesionalne vojiske u novim uniformama,svi celavi,visina oko 170,teski su sa krevetom 50 kila.
I sad kad covek pogleda ko ce da nas brani to je da se upisas od smeha.

zato shto to nije vosjka ni profesionalna ni nikakva
srbija vishe nema vojsku
al zato imamo pandura vishe nego i za vreme slobe
pretorijanska garda rezima za sluchaj socijalnih nemira

sprdachina od neobuchene grupe gradjana koju su shamarali gde ko stigne a oficirski kadar bio za pashnjake u najboljem
problem je shto mi nemamo love za profi vojsku,nego se pod tim prikriva lopovluk rasturanja vojske i preprodaje njene imovine pa na sejshele

Današnja profesionalna vojska je u odnosu na JNA crtani film. :hahaha:

vojska je bila drustveno korisna, mladi su se tu ucili disciplini i zivotu, a ne kao danas

Video sam pre par dana nase pripadnike profesionalne vojiske u novim uniformama,svi celavi,visina oko 170,teski su sa krevetom 50 kila.
I sad kad covek pogleda ko ce da nas brani to je da se upisas od smeha.

gledao sam svecanu cetu na groblju, jad i smeh

da

Jeste, ako gledamo kolicinu vojne tehnike i zastarelost iste danas.

U JNA su bili i Hrvati, i Siptari, i hrvatski cvetovi tzv BosnjaKi, i Slovenci ... sto puta je jaci 1 tenk T55 ciju posadu cine samo Srbi, od nove 84-ke u cijoj posadi su Slovenac i Hrvat.

Nista ti ne vredi najnovija tehnika, ako posada bezi ili se odmah predaje, ili dezertira ... to i praksa potvrdjuje, vise je novih 84-ki stradalo u ratovima na pocetku 90.tih, nego sto je NATO uspeo u tri meseca sa 1300 aviona da unisti.

Ovakva srpska vojska kakva je sad, sto puta je jaca od one JNA.

dok nas je ta "neobucena grupa gradjana" cuvala bio je mir.

zato shto to nije vosjka ni profesionalna ni nikakva
srbija vishe nema vojsku
al zato imamo pandura vishe nego i za vreme slobe
pretorijanska garda rezima za sluchaj socijalnih nemira

sa pandurima ide teze nego sa placenicima. ne mozes pandure da iznajmis na par dana da u sklopu americkih snaga napadnu siriju, ali te placenike, legionare, sutanovac moze bez po preblema da proda obami na par dana a srpski narod ce , naravno, da plati taj angazman domacih placenika.

Mi bi trebali u kakvom okruzenju zivimo i koliko nas vole ovi zapadnjaci da imamo 100 000 vojnika u stalnom sastavu sto redovnih sto profesionalnih. Pitanje ko ce da ih hrani i oblaci i ostalo. Pa potreban nam je covek nalik na Putina da ustroji ove nase tajkune i eto para koliko god hoces za vojsku. Po meni drzava koja nema adekvatnu vojsku i nije drzava. Izgleda da nasi politicari ne hvataju da vojska ne sluzi samo za ratovanje vec i za respekt i odvracanje od rata.

Back