Pritisak i promene vremena 18 god

nichtich

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
104
Imam 18 god i pritisak srcani mi je 76 a onaj drugi(kako se zove?) mi je 146 a pre mi je bio 127.

Pocelo je koju nedelju pre proleca, i redovno pre proleca mi je bas ono isla krv iz nosa, do sada nije isla evo tek danas ponovo. Imam cescu glavobolju, a i bolestan sam(sinusi)

Od cega je to? i sta da radim protiv toga, ne bih isao kod lekara.

Signature: Boran

Zašto ne bi išao kod lekara, da se ne drogiraš? Pa imaš povišen pritisak hoće krv iz nosa od toga, i nesvestice i svašta nešto.
Ja kao nadri lekar šaman ti preporučujem od sveg srca da odeš kod lekara i uradiš samo analize, to ipak mora, nikad' se ne zna šta može biti,
pa se onda javi kod najbližeg šamana da ti baci Aplel Of Glowing Bates i nemaš problema s pritiskom. A i bolje će da se diže. :rumenko:

Imam 18 god i pritisak srcani mi je 76 a onaj drugi(kako se zove?) mi je 146 a pre mi je bio 127.

Pocelo je koju nedelju pre proleca, i redovno pre proleca mi je bas ono isla krv iz nosa, do sada nije isla evo tek danas ponovo. Imam cescu glavobolju, a i bolestan sam(sinusi)

Od cega je to? i sta da radim protiv toga, ne bih isao kod lekara.

A ako ti kažem da je sreća pa ti pucaju arterije u nosu, a ne na drugom mestu - zbog povišenog krvnog pritiska (jer nisi navikao na takav ), oćeš li i tada da pišeš po forumima umesto da odeš hitno kod lekara ?
Pozdrav

ne kod lekara ne cu da odem, u krajnjem slucaju

Boran. boris tein brat, da se razumemo
Nadam se da pod ''krajnji slučaj'' ne misliš na reanimaciju Urgentnog centra. I mi koji ovde većinom odgovaramo na pitanja smo lekari, s tim što mi ne možemo ovde da te pregledamo, dok oni kod kojih ideš mogu. Samim tim, ovde ne možemo da ti prepišemo terapiju (em je zakonom zabranjeno, em nemamo dijagnozu, em ne postoje online recepti).
Osim toga, nije mi jasan nalaz tvog pritiska. Vrednosti pritiska mogu biti sistolni i dijastolni (gornja i donja vrednost, respektivno, popularno zvano), stoga 120 (sistolni, gornji) sa 80 (dijastolni, donji) mmHg, predstavlja normalan nalaz.

Kada sam dosao iz skole merio sam i imao 131 sa 73, a posle 113 sa 82, mislim da je do promene vremena. I ne znam ako mi ne prodje to ponedeljka oticicu kod lekara

Malo ti je povisen gornji pritisak...da se nisi nesto nervirao...mozda te nesto muci...u svakom slucaju pravac lekar barem ce ti dati pravi savet...u medjuvremenu navali na beli luk,on snizava pritisak!

Back