prisvajanje

• Začetnik teme Začetnik teme spar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

spar

Primećen član
Poruka
858
evo u cemu je problem,gde god ostavim moju garderobu macak se popne i legne na nju tako isto i na stolicu gde sedim na fotelju , trosed itd u cemu je fazon naravno macji

evo u cemu je problem,gde god ostavim moju garderobu macak se popne i legne na nju tako isto i na stolicu gde sedim na fotelju , trosed itd u cemu je fazon naravno macji

Skloni garderobu u neki ormar, to i nije problem. Moj mali žuti mačak (imaš ga na mojoj profil sličici) nije došao danas kući to je problem. Postoje dva objašnjenja za to

1. Nekoga je hranio živom hranom (nepečenim mesom)

2. (S obzirom da imam još jednog mačka koji ga bije kad ga vidi) Otišao, ili se lagano sprema da ode svojim putem-s obzirom da se dva mačka netrpe

Pa to sve mačke rade, samo skloni garderobu u orman.......

Moj mali žuti mačak (imaš ga na mojoj profil sličici) nije došao danas kući to je problem. Postoje dva objašnjenja za to
Moj savet ti je da ideš da ga tražiš, takva lutanja se ne završe dobro na kraju.....

Poslednja izmena:
to je problem. Postoje dva objašnjenja za to

1. Nekoga je hranio živom hranom (nepečenim mesom)

2. (S obzirom da imam još jednog mačka koji ga bije kad ga vidi) Otišao, ili se lagano sprema da ode svojim putem-s obzirom da se dva mačka netrpe

Ne razumem zašto bi to bio problem? Sve moje mačke su oduvek jele i kuvano i sirovo meso pod uslovom da znam da je ispravno.
Pre će biti da je zalutao za nekom macom a ni kući mu se ne vraća zbog batina koje će dobiti od starijeg mačora.
Zaista je najbolje za ga tražiš i vičeš po okolini, možda će ga tvoj glas i glad ubediti da se vrati.

Pa to rade i psi, narocito ako su klinci i narocito kada ti nisi tu. Sta je tu cudno? I sta ti uopste smeta, ako vec ostavljas majice, kosulje gde stignes?
SicvaNs

Vratice se on, ne brini, otisao je samo malo u zivot. Vrate se macke i posle nedelju, dve.

Pa to sve mačke rade, samo skloni garderobu u orman.......

Moj savet ti je da ideš da ga tražiš, takva lutanja se ne završe dobro na kraju.....

Ne pomaze to. Opet ce da ode. Od kada pamtim za sebe imali smo macke i do sada ni jedan macak nije ostao kod mene. Izgleda da su isprogramirani da odu kada im dodje vreme. Traze svoju teritoriju ili tako nesto. Isto kao sto je jedan macak dosao kod mene i ostao. Skroz pitom vidi se da je navikao na drustvo ljudi. Ne znam sta bi se desilo da ga kastrira mozda bi u tom slucaju ostao.

Ne pomaze to. Opet ce da ode. Od kada pamtim za sebe imali smo macke i do sada ni jedan macak nije ostao kod mene. Izgleda da su isprogramirani da odu kada im dodje vreme. Traze svoju teritoriju ili tako nesto. Isto kao sto je jedan macak dosao kod mene i ostao. Skroz pitom vidi se da je navikao na drustvo ljudi. Ne znam sta bi se desilo da ga kastrira mozda bi u tom slucaju ostao.

ostao bi ti nebi odlutao isto kao i moj star je 7 godina i ne mrda

Nisu "programirani".
Pobogu pa nisu domaće mačke divlje životinje pa da imaju svoju teritoriju na kojoj mogu da love, spavaju i razmnožavaju se. One su veliki hedonisti i normalno je da čim zadovolje svoje divlje strasti dotrče kući na klopicu, topao krevet i maženje.
Veliki broj mačora tinejdžera se nikad ne vrati kući jer negde strada, a neki mislim da se čak i izgube pa ne umeju da se vrate. Iako mislimo da mačke imaju neverovatnu orijentaciju oni ipak nisu svemogući. Imala sam slučaj da mi je mačak tinejdžer pobegao u centru grada dok sam ga nosila kod veta i nije se sam vratio. Našla sam ga tek kroz 2 nedelje i to tako što sam obilazila centar i dozivala kao poslednji manijak, ali koja je to radost bila kad mi je čuo glas - ne mogu vam opisati! Odmah je dotrčao, preo, radovao se i dok smo išli kući sve vreme je trčkao oko mojih nogu da se slučajno opet ne zagubi.
Ti mladi mačorčići su još neiskusni i glupi pa svaki stariji mačak može da ih pretuče i otera, pa onda ulični psi, pa automobili, i preko svega još i agresivni ljudi kojima je zabavno uplašiti mačku.
Preko 30 godina imam mačke, a sterilišem ih tek 7 godina pa sam odgajila gomilu mačorčića. Od svih njih je samo jedan jedini otišao, vratio se posle 4 dana, opet otišao i onda smo ga u proleće našli mrtvog u bašti.
Po mom mišljenju mačori ne odlaze - oni ne umeju ili ne mogu da se vrate kući.

Svi su oni nastradali ja ti kažem, kakav odlazak.....kad bi se zainatio da pronadješ...našao bi ih.......samo kastracija pomaže....i ne puštanje da po ceo dan zevaju napolju pogotovo noću.....

a jos zaboravih da napisem kakav je lopov krade mobilne,kljuceve carape i tako sve sitnice i sve to sprema u svoju logu iza ormara

Kastriraj ih obojicu, onda neće imati razloga za sukob.

Tema: markira mirisom stvari, za slučaj da druga mačka reši da te "prisvoji". A mesto, obično biraju neko sa ukrštanjem podzemnih voda, ili, kao tvoj mačak, u našoj blizini. Baš te voli.

Back