Ok, ovo je već pozitivan stav.
Ne ovo što se priča na drugoj temi oko protesta.
da vam kažem, ne smatram se pripadnikom nijedne nacije ni krda.
Da bi se riješili bilo kojeg problema u životu potrebno je:
1. identifikovati problem
2. iznaći rješenje
3. implementirati to rješenje
4. pobrinuti se da se početni problem nikad ne ponovi.
Ta opozicija, treba da je na čelu ovih protesta, zajedno sa stavom o novom boljem životu koji se želi implementirati.
Lično, svidjeo mi se Vučićev prijedlog o ujedinjenju balkanskih zemalja u mini đengen ili tako nešto.
Mi smo suviše mali da bi učinili bilo kakvu promejnu u svijetu.
Kao skup zajedničkim zemalja mogli bu uvjetovati EU i postavljati uslove koje mi želimo da ispune.
Trenutno živim u BiH . ovi protesti u BG izgledaju smiješno u odnosu na ono šte se desilo prije par godina u Sarajevu. Zgrada opštine i mnoge druge su planule tada.
Ipak, prvo i osnovno potrebno je imati CILJ. Skinut Vućića sa vlasti NIJE cillj. Ksinuli ste Miloševića, Džinđića , sad bi i ovoga. NAkon njega bi došao neki drui vož - ISTI.
Jebena opozicija treba da se uključi u ovo sa nekim ZDRAVIM ciljem, ciljem za promjene. Sve do tada ovo je smejurija. U HRvatskoj , najzdraviji glas razuma je bio Ivan Pernar. Nažalost zbog dvoličnog naroda, čak i onoga koji su ga podržavali, nisu dali glas njemu već drugim strankama.
Na krajui preporučio bi jedno. Oduzeti bilo kakvu vlas državi bilo kakvoj, To podrazumjeva, ne plaćanje poreza, ne zacisnost od njihovih institucija koliko je god to moguće, dalje tu je uzgoj vlastite hrane, život off-the-grid, bez komunalnih nameta, život u prirodi.
Govorili su da smo divlji narodi, ali sada kad pogledam amerikance , koji su oni divljaci sa svojim rasnim problemima, mi balkanci ispadamo gospoda.
Želio bi živjeti u društvu gdje se ljudi ponašaju tako , kao gospoda, kao što je bilo 80-tih, još se sjećam tih godina.