Pristojnost

Boljarin

Buduća legenda
Poruka
28.390
Ako je bila tema onda je verovatno neuspela ili su ucesnici izbegli...:)

Pristojnost je deo morala i njegova prva odrednica....

Naravno da izostatkom moralnosti pristojnost ostaje u zapecku.

Da li mislite da bi moglo da se bar na forumu uspostavi elementarna pristojnost tamo gde joj je mesto?

Da li mislite da bi moglo da se bar na forumu uspostavi elementarna pristojnost tamo gde joj je mesto?

Mozda je bolje koristiti rec bonton, jer pristojnost kao pojam mogu ljudi tumaciti drugacije.

- - - - - - - - - -

Eto kao primer, ja zadrzavam pristojnost u ovom drustvu, a kulturnost ukidam, a bonton ni u ludilu ne praktikujem.

Pristojnost može biti izveštačena, takoreći pod nekom prisilom nekome utuvljena u glavu, a može biti i način ophođenja koji je jedinka usvojila tokom odrastanja bez presije.
Tebi je svejedno šta je u pitanju, bitna je forma na forumu?
Msm da bi forum bio sterilan, bez svih onih nikova koji se budalesaju, mada i tu postoje granice..te ih mnogi nemaju.

Junaštvo kaže čuvanje sebe od drugog, a čojstvo čuvanje drugog od sebe...

Pre neki dan komšinica se spotakla i pala... ja valjda po nekom automatizmu rekoh: pardon.

Neki ljudi se možda plaše da neko njihovu pristojnost ne protumači kao slabost...

Poeziju pišu jaki momci...

Pristojnost može biti izveštačena, takoreći pod nekom prisilom nekome utuvljena u glavu, a može biti i način ophođenja koji je jedinka usvojila tokom odrastanja bez presije.
Tebi je svejedno šta je u pitanju, bitna je forma na forumu?
Msm da bi forum bio sterilan, bez svih onih nikova koji se budalesaju, mada i tu postoje granice..te ih mnogi nemaju.

Eto sta se dobija kad dozvolis upotrebu reci pristojnost.....
Inace pristojnost ne moze biti izvestacena , samo sto ce biti stetna, ali ne moze biti izvestacena...
Ali uctivost npr , posto mislim da vecina izjednacava sa uctivosti , moze biti svakakva...i izvestacena i lazna i manipulativna.

- - - - - - - - - -

Junaštvo kaže čuvanje sebe od drugog, a čojstvo čuvanje drugog od sebe...

Pre neki dan komšinica se spotakla i pala... ja valjda po nekom automatizmu rekoh: pardon.

Neki ljudi se možda plaše da neko njihovu pristojnost ne protumači kao slabost...

Poeziju pišu jaki momci...

Vidim ja da ce ovde biti zanimljivo spinovanje srba o pojmovima...pa i ovaj je dosao na red....moral, svest inteligencija i ostale pojmove ste vec odradili.

Etimologija reči pristojan potiče od pojmova koji označavaju nekog koji uz nešto može da stoji-opstoji...
Pristojan među razbojnicima znači jedno,među klošarima drugo,među gospodom treće...
Pristojnost na forumu bi bila opstajati u skladu s forumom i njegovim normama...Kad to ne radimo-pijemo C vitaminčiće...:manikir:

- - - - - - - - - -

Pristojan u cvrki znači prekrštavati se na određenim liturgijskim mestima,klimati glavom i nešto kao tiho mrmljati poput molitve...
Radije ću pristojno ne ući u cvrku...:mrgreen:

Etimologija reči pristojan potiče od pojmova koji označavaju nekog koji uz nešto može da stoji-opstoji...
Pristojan među razbojnicima znači jedno,među klošarima drugo,među gospodom treće...
Pristojnost na forumu bi bila opstajati u skladu s forumom i njegovim normama...Kad to ne radimo-pijemo C vitaminčiće...:manikir:

fokusiram se na forum, jer nismo neka družina koja razglaba u kafiću.
Nisu ni neke odredbe u temi postavljene..tipa scenario ovaj ili onaj..

- - - - - - - - - -

Pristojan u cvrki znači prekrštavati se na određenim liturgijskim mestima,klimati glavom i nešto kao tiho mrmljati poput molitve...
Radije ću pristojno ne ući u cvrku...:mrgreen:

Eto, prosto...:)

Pristojno je ne uci tamo gde ti nije mesto. Ne torokati ono sto ne znas i ne vredjati ljude.
Da li je to sterilno? Nije, sve moze da se kaze na vise nacina, ali ako se petunija kliberi na nepristojnost budaletina,
onda ce naravno da se pojavi jos takvih koji nemaju granice...

Petunija vodi racun....

Eto, prosto...:)

Pristojno je ne uci tamo gde ti nije mesto. Ne torokati ono sto ne znas i ne vredjati ljude.
Da li je to sterilno? Nije, sve moze da se kaze na vise nacina, ali ako se petunija kliberi na nepristojnost budaletina,
onda ce naravno da se pojavi jos takvih koji nemaju granice...

Petunija vodi racun....

ponekad se svi kliberimo, ne vidim ništa loše u tome..Verovatno ni ti nisi uvek ,,u kravati" kada kuckaš ovde, nisam išla u krajnosti, nego sam aludirala na duhovitost.

"Jednom je prošla pored rasporenog čoveka, izvaljenog na stranici puta. Bilo je gusto i toplo, rasporeni je čovek zaudarao. Uprkos tome, našao je za shodno da se ljubazno javi."

Patrik Kovalski

...

:ok:

Naravno, formalna pristojnost vec ima svoje kritike.

Medjutim, nepristojno je na ozbiljnu temu uskociti zajebancijom,

vredjati sagovornike jer nemas argumenata, pljuvati po ljudima skriven iza nicka ...

i sve drugo sto je osnova pristojnosti i u zivotu...

Recimo, citam na Istoriji hde ljudi ozbiljno polemisu kako udje zajebant i spamuje dve strane...

Na pristojnost i finocu utice okruzenje a na okruzenje narod. Srpski narod ima losu reputaciju po tom pitanju ali umesto da se zapitamo ima li tu istine (jer svasta govore za nas) mi cemo se uvrediti i prkositi. Mada verujem da stvari ne treba menjati makar se radilo o nekulturi jer srpki narod ima i dobrih osobina kao svaki narod i ne mislim da narodi treba da menjaju svoju kulturu i tradiciju ni svoje dobre i lose osobine jer onda ne bi vise bili to sto jesu i sto su oduvek bili.

Smisao za humor je stvar inteligencije i kreativnosti i baš samo u teškim kriznim situacijama nije dobro došao,a svakako
je neumesna ako sama sebi postaje cilj...Ako se tim humorom opstruira-iššš!:lol:

Naravno, formalna pristojnost vec ima svoje kritike.
Medjutim, nepristojno je na ozbiljnu temu uskociti zajebancijom,
vredjati sagovornike jer nemas argumenata, pljuvati po ljudima skriven iza nicka ...
i sve drugo sto je osnova pristojnosti i u zivotu...
Recimo, citam na Istoriji hde ljudi ozbiljno polemisu kako udje zajebant i spamuje dve strane...

"Budi uvek nasmejan i ostaćeš mlad" - kineska poslovica
"Pljuvanje u irealu je manje vlažno od realnog" - moja poslovica

Legitimno je u preteranu ozbiljnost uleteti zajebancijom. Da krutost aktera omekša. Ne dobiješ misleće bore. I ispustiš ventil. Da ne prsne instalacija.

"Budi uvek nasmejan i ostaćeš mlad" - kineska poslovica
"Pljuvanje u irealu je manje vlažno od realnog" - moja poslovica

Legitimno je u preteranu ozbiljnost uleteti zajebancijom. Da krutost aktera omekša. Ne dobiješ misleće bore. I ispustiš ventil. Da ne prsne instalacija.

Ma cuti, jos gore.... sta ima ko da raspravlja kada je tebi do zezanja.

Ozbiljni ljudi se zezaju sa onima s kojima mogu ili zele, a raspravljaju gde se raspravlja.

Usamljenost nije opravdanje za zezanje sa ljudima kojim nije stalo da se zezaju sa tobom.

Te dubokomisleće treba baciti u politiku, da se medjusobno poubijaju svojom ozbilljnošću. Kezeći imaju dužnost da prežive sve iluzije života.
Usamljenost je pravo opravdanje za bilo kakvo zezanje. Oni koji neće da se igraju, nek rade svoj posao.

Te dubokomisleće treba baciti u politiku, da se medjusobno poubijaju svojom ozbilljnošću. Kezeći imaju dužnost da prežive sve iluzije života.
Usamljenost je pravo opravdanje za bilo kakvo zezanje. Oni koji neće da se igraju, nek rade svoj posao.

Analogno, te koji ne misle baciti u pesak da uzivaju, nego tu nastane problem, trebaju im oni sto misle nesto.

Salim se, ali si pitala, a verovatno primecujes porast nepristojnosti koja nije duhovita...:)

šta znam, nije tema, ali recimo meni nije duhovito što je ono regularno duhovito, više mi deluje usiljeno,
s druge strane, od nepristojnosti, na forumu mi više recimo biva iritatna glupost.

- - - - - - - - - -

Мислим да је пристојан човјек свугдје пристојан. како у реали тако и овдје. Шта знам...

svi imamo neke sopstvene aršine, kako za ostalo tako i za pristojnost.
I mislim da ovo što si naisala uopšte nije pravilo.

Back