Pristojno ili iskreno

zendeli

Elita
VIP
Poruka
17.475
Da li ste svaki put iskreni u razgovoru s ljudima ili ponekad iz pristojnosti prećutite istinu.
Kad neko pita na primjer da li vam se nešto dopada ili čak i ne pita nego samo pokaže, kažete li uvijek sve super?
Meni je malo bezveze kad neko toliko forsira iskrenost koja ponekad može biti i vrlo uvredljiva naročito ako sam odgovara na nepostavljeno pitanje a opet mi glupo i da se oduševljavam nečim što mi se ne dopada.

Da li ste svaki put iskreni u razgovoru s ljudima ili ponekad iz pristojnosti prećutite istinu.
Kad neko pita na primjer da li vam se nešto dopada ili čak i ne pita nego samo pokaže, kažete li uvijek sve super?
Meni je malo bezveze kad neko toliko forsira iskrenost koja ponekad može biti i vrlo uvredljiva naročito ako sam odgovara na nepostavljeno pitanje a opet mi glupo i da se oduševljavam nečim što mi se ne dopada.

Наравно да нећеш рећи некој жени да јој не стоји добро хаљина. Искреност је релативна ствар, оно што се теби не допада, не значи да се не допада ни другима. Нико није меродаван на овој Земљи да 'просипа' своју искреност... Ти можеш само да кажеш шта се по твом мишљењу (за тебе) не допада код некога. Не можеш рећи да је нешто ружно, увек требаш додати то ''за мене''.

Od takvog precutkivanja se zaglavi u fejk odnos i prijateljastvo sto na kraju skupo kosta,jednom bivsem prijatelju sam objasnio da ne moze meni glumiti snoba kao sto se folira pred drugima da je faca a od mene pozajmljuje novac,onako socno ga ispickaram da bi mi sutradan rekao da sam u pravu,ne treba meni takva hrana ega, nego ne zelim da precutim smradovima nista sto bi ih vinulo u nebesa da su bolji i bitni,najbitnije da posle takvog prljavog vesa opstaju pravi pouzdani prijatelji ,koji se pomire s tim da su ogoljeni i da nema foliranja,rodjeni burazer je oduvek bio ljubomoran na mene,dodje ko neki psihopata i gleda sta imam od stvari i pizdi sto imam ukusa i para a ne radim nista,pa sad bi da mi iskamci majcinu ostavstinu,dobice k dizbije oci

Back