Prisluskivanje 3G

pa vidi...
da bi recimo prislushkivao nekog korisnika mobilnog ti treba da si u njegovoj blizini...a ako klonirash,tacnije preuzmesh ulogu bazne stanice,proshiruje ti se "domet" tj. "cujnost"...
jer znamo da su bazne stanice povezane jedna sa drugom i na posletku su povezane sa centralom / operaterom te mreze...
a to shto kazesh " sud naredi " to ti ne vazi za neke vladine agencije...jer pracenje nekih korisnika i kojekavih korumpiranih ljudi se obavlja bez znanja sudova , tako da , barem po mojoj logici , slobodnoj proceni u svim tim telekomunikacionim centrima / opereaterima sede,tj.rade ljudi koji su tu "zaposleni" a zapravo rade za vladu...

nije problem biti u blizini coveka kog hoces da prisluskujes. zapravo ne moras sedeti pored njega, vec je dovoljno 50ak metara, tj. da hvatas isti radio signal kao i on.
ali da bi klonirao BS, ohoho.... za pocetak ti trebaju R-R linkovi koji je povezuju sa drugim BS i sa ostatkom sistema......
tesko da bi to uspelo, jednostavno ima previse problema

nije problem biti u blizini coveka kog hoces da prisluskujes. zapravo ne moras sedeti pored njega, vec je dovoljno 50ak metara, tj. da hvatas isti radio signal kao i on.
ali da bi klonirao BS, ohoho.... za pocetak ti trebaju R-R linkovi koji je povezuju sa drugim BS i sa ostatkom sistema......
tesko da bi to uspelo, jednostavno ima previse problema

sve je meni to jasno o cemu pricash ..ali govorio sam hipoteticki kako bi pratio nekoga koji je udaljen od tebe npr.100 km osim ako ne preuzmesh stanicu...
takodje, moje pisanje o preuzimanju bazne stanice je bio odgovor jednom korisniku,te sam upoznat o problemima i nacinima povezivanja i slazem se sa tobom da jedna individua bez kompexne opreme nije u stanju da prati saobracaj mobilne telefonije...

a sta je sa obicnom bubicom koju bi postavili u telefon ,,i prisluskivali zvukove na nekim frekfencijama ,culi dakle sta vlasnik telefona prica,,i preko telefona i bez telefona....
naravno ako je na razumnoj udaljenosti od vas...
ps. u ovo nisam upucen i ne razumem se bas,,,napisao sam nesto sto sam nacuo..

pa ima toga..ali treba naci malu bubicu a shto manja to joj je i cena veca...takodje ista mora da se napaja iz neke baterije /nekog izvora EE.......
a generalno, osobu koju zelish da slushash moras joj uzeti telefon i ubaciti bubicu u isti....previshe stvari treba da se pokopi da bi ta tzv.operacija uspela...
a i sam si rekao ..morash pracenoj osobi biti u blizini...

:)
zanimljivo
a ako ti uspe sve ..to sa bubicom.. kao ti cujes sta ona prica?? drgim telefonom?
ili slusas na radio frenkfenciji u nekom podrumu:) ?
znaci postoji prisluskivanje i laserom ?kako kako? :)
priznajem zainteresovali ste me..:)

najpre treba da usmeris laseski zrak u neki cvrst predmet pored govornika, npr. staklo, lim, zid, drvo i sl. tada povrsina tog predmeta vibrira u ritnu govornikovog glasa. zatim nakon prijema reflektovanog zraka (potreban je i prijemnik), softver obradjuje frekvencijski modulisan signal, prethodno filtriran na opseg ljudskog glasa. nista preterano slozeno. lako mozes prisluskivati i nekog u kolima, iako kola vibriraju zbog rada motora (filtriranje). naravno postoje i situacije kad je ovakvo nesto neizvodljivo, ali je u vecini realnih sasvim primenljivo.

ma tu ti treba opet prijemnik i ostalo
..saznala sam za jedan fazon koji je moguc
i vrlo jednostavan
mozda znas kako da ga namestim
samo treba da ti bude telefon zeljene osobe u ruci pet minuta
namestis da za odredjeni broj telefon ne zvoni vec da se sam ukljuci odgovori na poziv
kao kada ima slusalice
i onda sve cujes sta vlasnik prica i sta se prica oko njega,,,,,

Pogledaj onaj drugi link !
http://www.endoacustica.com/gsm_interceptor_en.htm
Interceptor = presretac, u daljem textu = "simultano prati 200 ( dvesto ) linija odjednom"..."It's a Fully programmable multi-channel digital receiving system for monitoring mobile communications" itd, itd...treba samo citati, ***, ne mogu sve prstom pokazivati...
Nazalost to nije ono sto se trazi.Ovo je preradjen telefon koji moras dati osobi koju zelis da spijuniras. I imas samo odredjene modele.

Back