Prirodno...

• Začetnik teme Začetnik teme Lexa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, SVE je PRIRODNO! Jer sve je ovo priroda stvorila...
Ja mislim da je pogresno misliti da je priroda samo ono sto covek netakne, jer ipak, priroda nam je dala mozak sa kojim smo je unistili... I to je prirodan proces.. Zato, sve zavisi od definicije 'prirodnog'... To je moja. (:

...tako nekako - i atomska bomba je prirodna... ko zna zasto je i ona dobra :think:

Pa ovde od takvih priča napraviše "njihovo pravo na reprodukciju". Malo unazad. Al' nebitno.

Potrebno je definisati jer često nema definicije. A ljudi imaju strašnu potrebu da nešto definišu i razjasne i stave u neki kalup, često to uopšte nisu naivne stvari. Znači, danas se malo o tome priča, sutra će biti tema u skupštini. Da li je homoseksualizam prirodan?

Izbegnimo direktan odgovor, nemam ga. Imam gomilu argumenata i za i protiv. Zastupala sam protiv, jer su svi ostali mahinalno zastupali "za". Šta se ovde dešava.
Potreba da se nešto opravda po svaku cenu, jer bi bilo kakvo drugačije razmišljanje odvelo u mogućnost da osoba koja ga plasira nije baš toliko širokog uma da shvati..... nešto što verovatno i ne može da se shvati. Zato se ne sme ni najmanja sitnica napraviti da to izgleda kao da neko možda slučajno eventualno na podforumu "žene" ne voli homoseksualce, ili ih smatra štetnim/bolesnim/pogrešnim... I tu se uvlači reč "prirodno".

DA! PRIRODNO JE! NEGO ŠTA JE! Kad pročitam takve stvari imam utisak kao da su ih stavili na lomaču i pitali je l zemlja okrugla, a oni rekli da nije, jer im se spašava život.....

Čega se toliko plašite u oštrijim izrazima? Istine? Pa šta ako su homoseksualci stvarno produkt novog vremena, a ono što se pre dešavalo nije ništa više od blagog eksperimentisanja zarad očuvanja funkcije reproduktivnih organa..? Hej, uglavnom svi masturbiramo, ništa tu nije isključivo.....

Šta da baš jeste tako? Je l se treba saseći svaka mogućnost da se tako nešto ispita pod parolom "sačuvajmo demokratiju, svaki španac ima pravo da se izjašnjava kao englez ako želi!"

Istina je dragocena, i samo nju treba da tražite. Toliko znam sigurno, tako jeste.

Ja je ne znam skoro nikad, al' dozvoljavam da se ispita, to je najvažnije.
E, a da prvo definišemo prirodno? Ne možeš jednu nedefinisanu pojavu definisati drugom nedefinisanom pojavom. A ovde se svima "prirodno" u glavi prevodi kao "ono što ja odobravam".

Ebg, sad ću možda da oftopikujem žešće, ali cela ova tvoja dilema i vrsta definicije do koje želiš da dođeš i način na koji bi do nje došla neodoljivo podseća na one stare rasprave od pre 5-10 vekova o neprirodnosti žene koja ume da čita. Neprirodno je, jel'te, jer njen mozak nije dovoljno razvijen da ona može da tumači pročitano, a uz to njena povodljiva narav otvara vrata nečastivom da kroz takvu izopačenu jedinku sprovodi svoje zle planove. Stoga je učena žena greh protiv boga i prirode i sveta. Za protivargument navode se učene carice i svetice, te da smo svi božja janjad, uključujući i žene, i tako dalje i tako bliže, sve na ovaj isti kalup.
Mislim, da li je moguće da se ustvari nismo makli ni za mrvu?

I moram da priznam da ne kapiram ovo "a šta ako su produkt novog vremena?" Pa valjda toliko znamo da nisu. Ebg, mene je to Platon naučio, i to davno pre parada i gej-lobija i cele ove frtutme.

..prirodne su i mnoge varijacije u funkcionisanju nashih tela, pa opet ljudi mnoge od njih koriguju
hirurshki, medikamentima ili terapijama u shirem smislu, iako im vecina njih ne ugrozava zivot,
niti ga chini nekvalitetnijim u bilo kom smislu..

..mene zanima - ukoliko bi postojala opcija promene seksualne orijentacije,
koliko homoseksualaca bi pristalo na nju, a narochito - zashto?
..i koliko heteroseksualaca - i zashto? :think:

..

..mene zanima - ukoliko bi postojala opcija promene seksualne orijentacije,
koliko homoseksualaca bi pristalo na nju, a narochito - zashto?
..i koliko heteroseksualaca - i zashto? :think:

gej ljudi nisu vanzemaljci i verovatno se osecaju isto kao ti...ako ti ne bi promenila svoju orijentaciju, zasto bi oni?
mislim da se svako tu oseca isto....i mislim da bi ta vrsta petljanja u necije telo i psihu bila jako surov eksperiment...

gej ljudi nisu vanzemaljci i verovatno se osecaju isto kao ti...ako ti ne bi promenila svoju orijentaciju, zasto bi oni?
mislim da se svako tu oseca isto....i mislim da bi ta vrsta petljanja u necije telo i psihu bila jako surov eksperiment...
...sad i da hoce da se petljaju ne mogu....homosexualizam vise nije bolest i lekar koji bi pokusao da im pomogne izgubio bi dozvolu

..ma slazem se skroz, nemam ja problem sa prihvatanjem razlichitosti,
ali stvarno bih volela kada bih imala odgovore na ovakva pitanja..

prirodno-nije jer homos. shvatam kao lični izbor svakog pojedinca...opredeljenje
odvratno nije sve dok nisu napadni prema nekome ko ne želi sex sa njim /njom/ njima....odvratne su mi orgije koje se rade na pojedinim gej paradama
ne treba ih ubijati sve dok se ponašaju pristojno prema drugima
al da je prirodno---nije:(

Poslednja izmena:
Joj, kako vam ne dosadi. Nije prirodno, ali je postalo prirodno, i za 50 god ce biti jos prirodnije. Mnogi se ne gnusaju pedofilije, nigde ne videh da neko otvori temu samo o tome.
Podrzavam gay parove i dozvolila bih im brakove ne i usvajanje dece. I ne podrzavam paradu, ali borbu za prava da. I to je to :lol:

ne znam ni ja kako ne dosadi : S
elem na forumu je zabranjena
diskriminacija po bilo kom osnovu, a naročito po nacionalnom poreklu ili identitetu, veroispovesti, invaliditetu (psihičkom ili fizičkom), starosti, polu, seksualnoj orijentaciji, rasi ili etničkom poreklu, boji kože, političkom ili drugom uverenju, imovinskom stanju, kulturi, jeziku

a sve dalje rasprave na temu parade ponosa možete nastaviti ovde

http://forum.krstarica.com/threads/406797

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back