Prirodni protein

Peco123

Početnik
Poruka
15
Cao, zanimam me da l' postoji nesto sto bih mogao kuci napraviti, kao neki sejk il slicno za dobijanje mase, al' da ne sadrzi whey protein. Barem da ima neki slican efekat..uglavnom za masu

Ako neko zna neki recept, predlog, neka napise, hvala

Neće dobru mišićnu masu nabaciti bez teretane.
Dakle, neka krene u teretanu i bazira se na vežbe za celo telo (pre svega na čučanj, mrtvo dizanje i benč). Npr. starting strength je dobar program za početnike, ali i stronglifts 5x5.
Što se ishrane tiče mora da bude u kalorijskom suficitu, dakle da unosi više kalorija nego što troši (na dnevnom nivou oko 15% više kalorija nego što troši) i da povede računa o unosu proteina, UH i masti (oko 2g proteina po kilogramu telesne mase, oko 5g UH po kilogramu telesne mase i oko 1g masti po kilogramu telesne mase).

Neće dobru mišićnu masu nabaciti bez teretane.
Dakle, neka krene u teretanu i bazira se na vežbe za celo telo (pre svega na čučanj, mrtvo dizanje i benč). Npr. starting strength je dobar program za početnike, ali i stronglifts 5x5.
Što se ishrane tiče mora da bude u kalorijskom suficitu, dakle da unosi više kalorija nego što troši (na dnevnom nivou oko 15% više kalorija nego što troši) i da povede računa o unosu proteina, UH i masti (oko 2g proteina po kilogramu telesne mase, oko 5g UH po kilogramu telesne mase i oko 1g masti po kilogramu telesne mase).

Strucan odgovor, nema sta, hvala. :)

9780945797005.jpg

Predlozi drugu ako je u mogucnosti da procita ovu knjigu neka je obavezno procita, ne mora izvuci sada svaku rec iz knjige, nego samo neke stvari, jer znam iz iskustva da bi mu ova knjiga mnogo mnogo pomogla, i ja se bavim Street-om i idem u teretanu i procitavsi ovu knjigu sve je lakse. Toplo preporucujem

Back