MilosNestorovic
Početnik
- Poruka
- 19
Nameravam da upisem fakultet za fizicku hemiju pa me interesuje kakve su mogucnosti za zaposljavanje po zavrsetku ovog fakulteta. Da li su u ovom pogledu u prednosti studenti fizicke hemije,fizike ili hemije?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sa fizičkom hemijom je izuzetno teško pronaći posao.Još gora je situacija sa fizikom.Daleko je jednostavnije zaposliti se ako si hemičar jer je veliki broj privatnih i državnih laboratorija u kojima možeš da radiš, u industriji (kontrola kvaliteta), naravno tu je i škola, prodaja hemikalija i laboratorijske opreme.Nameravam da upisem fakultet za fizicku hemiju pa me interesuje kakve su mogucnosti za zaposljavanje po zavrsetku ovog fakulteta. Da li su u ovom pogledu u prednosti studenti fizicke hemije,fizike ili hemije?
Neperspektivno. U zemlji Srbiji.
Zbunjen samSa fizičkom hemijom je izuzetno teško pronaći posao.Još gora je situacija sa fizikom.Daleko je jednostavnije zaposliti se ako si hemičar jer je veliki broj privatnih i državnih laboratorija u kojima možeš da radiš, u industriji (kontrola kvaliteta), naravno tu je i škola, prodaja hemikalija i laboratorijske opreme.
1. Odnos student-profesor je maksimalno korektan.Nesto mi je primamljiviji hemijski fakultet. Neophodna su mi iskustva studenata sa istog, i odgovori na sledeca pitanja:
1. Kakav je odnos profesora i studenata?
2. Koje oblasti su najprofitabilnije i najtrazenije?
3. Da li stvarno postoje sanse za zaposlenje izvan skole (za mene najgora moguca opcija)?
4. Posto mi ucenje hemije ne predstavlja nikakav problem, mogu da ucim mnogo, interesuje me kakve su sanse za upis na postdiplomske studije (stipendirane), kakva je nakon toga mogucnost zaposlenja?
Ako neko moze realno da mi odgovori na postavljena pitanja, mnogo bi mi olaksao izbor fakulteta za upis, posto cu sad da krenem u 4. godinu, ponestaje mi vremena za razmisljanje.
Posto sam odlucio da upisem hemijski fakultet interesuje me koji od smerova je najbolji. Najvise sam zainteresovan za smerove hemicar i biohemicar. Posto sam veoma neodlucan, bio bih veoma zahvalan onome ko mi odgovori na sledeca pitanja:
1.Sa kojim smerom je lakse doci do zaposlenja?
2.Sa kojim smerom se lakse odlazi u inostranstvo?
3.Sa kojim smerom je mogucnost odlazenja na postdiplomske studije veca?
4.Da li se na smeru biohemija ocekuje veliko predznanje iz biologije?