Prirodne katastrofe-Priroda uzvraća udarac

• Začetnik teme Začetnik teme pml
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da bi se dobila potpunija slika globalnih desavanja na zemlji trebalo bi bar delimicno napraviti vezu izmedju odredjenih dogadjaja inace se sve svodi na puka nagadjanja bez imalo smisla, pod uslovom da odredjen sistem uopste postoji.

ukratko;

uticaj golfske sruje na klimu na zemlji
uticaj masivnijih planeta i njihovo kretanje na zemljinu rotaciju
uticaj sunca na zemlju
uticaj kosmickog zracenja na sve navedeno

plus tacniji rezultati smenjivanja ciklusa ledenih doba i zagrevanja zemlje.

Odavno je napravljena uzročna posledična veza sa događajima i potvrđena i dokazana od svih naučnika i stručnjaka sveta. I dokazi, snimci, statistike i proračuni su dostupni javnosti. To može da negira samo onaj ko ne želi prihvatiti istinu a ne zato što nema dokaza za isto. I upravo oni sa suprotnim mišljenjem baziraju svoje tvrdnje na pusta nagađaja jer sve to ne mogu dokazati nikakvim dokazima,ni snimcima,ni statistikom niti proračunima. Kada bi isti ti pokušali to dokazati,sve to bi govorilo protiv njihovih nagađanja. Zato osim priče ničim više ne mogu da se služe ili bilo šta dokažu.

Inače zemlja se ne zagreva zbog ciklusa već usled povećane koncentracije ugljendioksida koja opet ne proizvodi ciklus već ljudi. Vrlo jednostavno je u javnosti to objašnjeno ko može da razume. Čitavi projekti i to skupi projekti postoje za utvrđivanje svega toga čiji rezultati su javno dostupni pa je besmisleno išta suprotno tvrditi tome.

ciklusi ledenih doba postoje, tj. zagrevanje i hladjenje planete a milankovic je sa svojim teorijama dosta doprineo u tome, koliko su te teorije uznapredovale danas ne znam tacno pa ne bih da navodim neke proizvoljne tvrdnje. nedavno sam gledao neku emisiju o migraciji ljudi na americki kontinent preko beringovog moreuza i po svemu sudeci doslo se do otkrica da su ljudi naselili americki kontinent mnogo pre ledenog doba sto opet mozda otvara neka nova pitanja o poreklu homo-sapiensa. nemoj da me pitas kakve to veze ima se temom, ne znam zasto... mislim da ima...:)

ciklusi ledenih doba postoje, tj. zagrevanje i hladjenje planete a milankovic je sa svojim teorijama dosta doprineo u tome, koliko su te teorije uznapredovale danas ne znam tacno pa ne bih da navodim neke proizvoljne tvrdnje. nedavno sam gledao neku emisiju o migraciji ljudi na americki kontinent preko beringovog moreuza i po svemu sudeci doslo se do otkrica da su ljudi naselili americki kontinent mnogo pre ledenog doba sto opet mozda otvara neka nova pitanja o poreklu homo-sapiensa. nemoj da me pitas kakve to veze ima se temom, ne znam zasto... mislim da ima...:)

Samo što koncentraciju ugljendioksida ne izaziva ledeno doba koje koji treba da nastupi, pa ni efekat staklene bašte. Do ledenog doba dolazi usled poremećaja okeanskih struja koje upravo služe da se južna u severna hemisfera ne zaledi. Do tih prekida morskih struja jeste može doći prirodno usled nekih ciklusa, ili nevezano sa ciklusima usled destruktivnog uticaja čovečanstva na prirodne tokove na zemlji. Trenutno tokove morskih struja ne prekida ciklus.

Ефекат стаклне баште је лаж.
Ако би се појавио, изазвао би га неки супревулкан, или више њих средње величине.
Тај ефекта изазива мноштво честица прашине, стијена и сумпор-диоксида.
ЦО2 је продукт океана и шума у односу 85 према 15 одсто.
ЦО или угљен моноксид је оно што излази из фабричких димњака и ауспуха...

Ма, доста бре више - одох на терасу кафића да звекнем лимунаду.
Алармисти, само јаучите - можда неко помиисли да се снима филм.

Back