Prirodna selekcija...

Sterilizacija?

• Da

• Ne

• Heil Bob!

• Jbote, koji si ti idiot!

• Šta to napisa?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
SiIent Bob:
Naprotiv, oko 78% svetske populacije čine siromašni koji se, sasvim logično zaključujući - razmožavaju više od bogatih
Jesi li se pitao zasto se bogati manje razmnozavaju - zamisli da neki mnogo bogat par ima 10-oro djece,i da svako njihovo dijete izrodi jos toliko itd,itd,itd.Da li ce njihovi pra,pra unuci biti bogati? Asvi dobro znamo da su se ljudi plave krvi,vjencavali medjusobno radi bogatstva a pre svega da ostanu cistokrvni.E sad mi ti kazi da su oni zdravi,pametni i lijepi... :smile:

LePiaf:
Da se vratim na vec pomenuti "Vrli novi svet". Huxley je drushtvo podelio na alfa, beta, gama i delta kaste... i jedan od razloga zashto ja ne smatram taj njegov svet antiutopijom je shto je vrlo lepo uochio neophodnost postojanja piramidalne strukture drushtva, a pri tom se postarao da nizhe kaste ne budu nezadovoljne time shto su inferiorne.

A kad smo vec kod literature, znate kako se zavrshava Pekicevo "Besnilo"?
Ja znam, ja znam!

SiIent Bob:
Šta mislite o sterilizaciji.

Ne proizvoljnoj, već državno sponzorisanoj. Ono npr, svi rade neki test na svakih recimo... 5 godina počevši od 18 i ako prođu ne sterilišu ih, a ako ne prođu sterilišu ih.

Pri tom ako neki imaju neku ozbiljnu boleščinu ili istoriju iste u porodici (rak, AIDS, srčka, bolesni bubrezi, debeli su, ružni etc...) da budu sterilisani od malih nogu.

Takođe, da ako su siromašni (npr ako mesečno primaju manje od određene sume koja je propisala država) budu sterilisani.

Zar ne bi onda svet bio lepši?

Pridodna selekcija uz pomoć čoveka, udruženi za bolji napredak!

Takođe, da se posle oplodnje od kandidata koji su prošli selekciju, iz žene izvadi tek začeti fetus i da se celo vreme trudnoće, zapravo obavi u mašini. Da se to dete kasnije, školuje od strane države, a da roditelji (ako žele) mogu da ga posete jednom na 2h u npr, 2 nedelje. Takođe, da se zabrani pod pretnjom smrti da parovi ne smeju biti zajedno duže od 2 godine.

Ma koliko bolesno ovo tvoje zvučalo, ima neke logike. Samo ja ne bih išla tim kriterijumima koje ti navodiš, već bih gledala nešto drugo. Čovek može biti ružan, bolestan (daleko bilo), siromašan, a stvoriti fantastičnog čoveka. Ja bih samoživim, glupim, egocentričnim ljudima oduzela pravo da se množe. Njima bih oduzela pravo na život, čak. Sva zla ovog sveta nastaju zbog tih ljudi.
E sad, ovaj drugi deo, nakon oplodnje, ti je mnogo glup. :D

parka:
To nije istina i ti to dobro znaš.
Na ovome svetu mogu da kažem da to što se dešava nije istina, mislim, na ovome svetu, što bi naglasio, da propaganda što većina kažu o ovome - nije istina.
havalius:
Prvo kažeš: ‘’ Zbog toga se stvaraju idelni uslovi i idealna sredina i naravno, ako svako ima po dva potomka, sa dve različite jedinke, veće su šanse da se dnk promeni...’’, a onda pokušavaš da osporiš moje tvrdnje komentarom: ‘’... Zatim, šta je savršen uslov za razvoj normalne jedinke? Šta je normalna jedinka?’’. Ovo je baš logički inkonzistentno. Uz to, ne govorim o savršenim uslovima, govorim o optimalnim. Forsiranje intelektualnog na uštrb emocionalnog ne stvara genijalce, već oskaćene ljude, koji nisu u stanju da adekvatno iskoriste svoje kapacitete. Dokazano. Referenca: Ana Altaras

‘’... stimulisanje mozga bi se vršilo kroz konastantno, tj stalne, vežbe iz logike i pamćenja, a zatim i primena iste...’’ Aaaa, psihologija moći. Ne važi ti ovo. Već odavno. Pamćenje se ne vežba tako što učiš napamet pesmice, brojeve, latinski... Dokazano odavno. Na primer, Bertov eksperiment. Proguglaj, možda naletiš na nešto

‘’ Dobar gen ne postoji zato što kvalitet i uspešnost nekog određuje viđe gena, ne jedan. Potrebna je idealna ili približno idealna kombinacija gena. Jedan gen je veliki i značajan, ali bey ostalih je potpuno bezvredan.’’ Govorim o genotipu (aka genetska osnova jedinke), ne o genu. Dakle, ne zna se šta je dobra kombinacija gena. A svaki genotip se ostvaruje kroz fenotip, pri čemu se ne ispoljava celokupna genetska osnova. Znači, u zavisnosti od uslova sredine, genotip se različito ostvaruje. Elementarno, Votsone
havalius:
Razmnožavaju se više, ali je njihov potencijalni genetski doprinos manji. Kod siromašnih postoji ogroman problem preživljavanja potomstva. Upravo zato i rađaju toliko dece - da bi bar neko preživelo. Ako 1000 roditelja dobije 10 000 dece, da li je manja ili veća verovatnoća da se geni onog 348 roditelja prenesu dalje? Manja, jer što je veći broj potomaka, smanjuje se efektivna veličina populacije (tj. verovatnoća da se učvsti dati genski alel), pa tako i genetski doprinos roditelja nekoj narednoj generaciji više opada.
Naprotiv, pamćenje funkcioniše tako, s tim, da neko ko želi da ispadne pametan - poredi logiku sa latinskim i pesmicama. :mrgreen: Da, logički je baš kako treba, jer ja govorim o savršenim uslovima, u ostalom, niko nije rekao da će celi život provesti zavezani za krevet, niti da će fizički biti ograničeni u bilo kom smislu. Samo da će mozak biti stavljen u prvi plan. Takođe, Ana Altaras nije baš neki izvor koga se trebaš pridržavati, generalno, ona teoretiše na nivou par primera, a ti tvrdiš o nekim dokazima. Dokazano. Dokazano... Koliko si puta to spomenila, ali ja nigde nisam video da je dokazano. :mrgreen: Zatim, psihologija moći je nešto sasvim treće, proguglaj malo, onda, postoje različiti metodi učenja, koji su zavisni od naših navika učenja, ako bi se mladi mozak od početka naučio da funkcioniše na jedan način i zatim se samo nadograđivao - uspeh ne bi izostao. Logika, logika. Ako neko siromašan ima desetoro dece, od tih deset, troje umru - ostanu sedam koji će imati deset dece od kojih će troje umreti... Procenat se smanjuje, genetski doprinos se povećava, dok sa druge strane opada. Logika ti nije jača strana, takođe, bez obzira na sve, 6.500.000.000 je mali broj i bez obzira na sve, kroz određeni vremenski period, evoluirali/evoluiraćemo, jedino pitanje je - u kom pravcu. Ne mora da znači da će ići na bolje, ili da će svima ići na bolje. Nadam se da ne želiš da kažeš da je evolucija sa nama stala.

LePiaf:
Da se vratim na vec pomenuti "Vrli novi svet". Huxley je drushtvo podelio na alfa, beta, gama i delta kaste... i jedan od razloga zashto ja ne smatram taj njegov svet antiutopijom je shto je vrlo lepo uochio neophodnost postojanja piramidalne strukture drushtva, a pri tom se postarao da nizhe kaste ne budu nezadovoljne time shto su inferiorne. Gleaj ovo - potencionalni genetski doprinos manji.

A kad smo vec kod literature, znate kako se zavrshava Pekicevo "Besnilo"?
Huxlez je u pravu, ali, ponavljam, ali, neki njegova razmišljanja smatraju zastarelima, ja ih ne smatram zastarelim trenutno, ali uskoro bi mogla biti. Uslovi postoje, a stvaranje nove društvene podele bi/će bilo/biti skupo i neizvesno. Pitanje je vremena.

*TASKA*:
Jesi li se pitao zasto se bogati manje razmnozavaju - zamisli da neki mnogo bogat par ima 10-oro djece,i da svako njihovo dijete izrodi jos toliko itd,itd,itd.Da li ce njihovi pra,pra unuci biti bogati? Asvi dobro znamo da su se ljudi plave krvi,vjencavali medjusobno radi bogatstva a pre svega da ostanu cistokrvni.E sad mi ti kazi da su oni zdravi,pametni i lijepi... :smile:
Pa vidiš, bogatstvo ne funkcioniše na taj način - sve se vrti oko oplodnje kapitala. Nešto mora da ga stvara...

MYOB:
Ma koliko bolesno ovo tvoje zvučalo, ima neke logike. Samo ja ne bih išla tim kriterijumima koje ti navodiš, već bih gledala nešto drugo. Čovek može biti ružan, bolestan (daleko bilo), siromašan, a stvoriti fantastičnog čoveka. Ja bih samoživim, glupim, egocentričnim ljudima oduzela pravo da se množe. Njima bih oduzela pravo na život, čak. Sva zla ovog sveta nastaju zbog tih ljudi.
E sad, ovaj drugi deo, nakon oplodnje, ti je mnogo glup. :D
Savršen čovek ne postoji, niti će ikad postojati. Jedino što se može je da pokuša približiti idealu savršenog čoveka. Ali opet, velika je verovatnoća da će taj samoživi i glupi da se pre razmnoži od ružnog i bolesnog.

SiIent Bob:
Naprotiv, pamćenje funkcioniše tako, s tim, da neko ko želi da ispadne pametan - poredi logiku sa latinskim i pesmicama. :mrgreen: Da, logički je baš kako treba, jer ja govorim o savršenim uslovima, u ostalom, niko nije rekao da će celi život provesti zavezani za krevet, niti da će fizički biti ograničeni u bilo kom smislu. Samo da će mozak biti stavljen u prvi plan. Takođe, Ana Altaras nije baš neki izvor koga se trebaš pridržavati, generalno, ona teoretiše na nivou par primera, a ti tvrdiš o nekim dokazima. Dokazano. Dokazano... Koliko si puta to spomenila, ali ja nigde nisam video da je dokazano. :mrgreen: Zatim, psihologija moći je nešto sasvim treće, proguglaj malo, onda, postoje različiti metodi učenja, koji su zavisni od naših navika učenja, ako bi se mladi mozak od početka naučio da funkcioniše na jedan način i zatim se samo nadograđivao - uspeh ne bi izostao. Logika, logika. Ako neko siromašan ima desetoro dece, od tih deset, troje umru - ostanu sedam koji će imati deset dece od kojih će troje umreti... Procenat se smanjuje, genetski doprinos se povećava, dok sa druge strane opada. Logika ti nije jača strana, takođe, bez obzira na sve, 6.500.000.000 je mali broj i bez obzira na sve, kroz određeni vremenski period, evoluirali/evoluiraćemo, jedino pitanje je - u kom pravcu. Ne mora da znači da će ići na bolje, ili da će svima ići na bolje. Nadam se da ne želiš da kažeš da je evolucija sa nama stala.

Ne, pamćenje ne funkcioniše tako. A pesmice i latinski su bili primer za vežbanje pamćenja, a ne logike. Čitaj malo bolje napisano. Primere sam navela, a ti malo mrdni i potraži, kad već hoćeš da nastupaš kao kvalitetan komunikator.

Tvoje tumačenje genetskog doprinosa ukazuje na fundamentalno nepoznavanje tematike. Al', ******, treba malo čitati i stručnu literaturu.

Da bi čovek logički razmišljao, prvo mora da zna neke činjenice o tome o čemu bi da razmišlja, da izučava stručnu literaturu. Sve ostalo je prazno naklapanje.

Pozdrav, Bobe. I čitaj malo više.

havalius:
Ne, pamćenje ne funkcioniše tako. A pesmice i latinski su bili primer za vežbanje pamćenja, a ne logike. Čitaj malo bolje napisano. Primere sam navela, a ti malo mrdni i potraži, kad već hoćeš da nastupaš kao kvalitetan komunikator.

Tvoje tumačenje genetskog doprinosa ukazuje na fundamentalno nepoznavanje tematike. Al', ******, treba malo čitati i stručnu literaturu.

Da bi čovek logički razmišljao, prvo mora da zna neke činjenice o tome o čemu bi da razmišlja, da izučava stručnu literaturu. Sve ostalo je prazno naklapanje.

Pozdrav, Bobe. I čitaj malo više.
havalius:
Nego, ko je Ana Altaras (nju sam pomenula kad sam govorila o forsiranju kognitivnog)? Pitanje je lako, aj' mi odgovori.
Tipičan primer, školski neki bi rekli, posta kad neko želi da ispadne pametan, bez obzira što nije odgovorio ni na jedno pitanje, niti dao bilo kakvo validno mišljenje i tvrdnju.. Evo, celi post u kome mi govori da čitam više. Pa naravno da ću da čitam, nema potrebe da mi ti to govoriš, čitao sam daaaavno pre nego što sam i znao da postojiš i čitaću još dugo posle zaboravljanja da postojiš. Da, zaboravih, mr. Ana Altaras je radila na Filozofskom fakultetu, izdala par knjiga, sarađuje sa ministarstvom prosvete. Eto, bez obzira na sve, čak i tvoje vređanje, ja neću da se spustim na taj nivo, nego ti odgovaram, baš kao i do sada, bez vređanja i bez ironije, čak i bez sitnih zlobnih komentara. Vređanje, histerisanje i deranje je znak slabosti. Ali nema veze, to najbolje govori o tebi. U ostalom, našla si se u mom postu i povređenog ega si napala mene, tj autora teme. Nisam ja kriv zbog tvojih problema, i iskreno se nadam da ćeš ih rešiti. Traženje pažnje nije rešenje. Potvrda ličnosti nije rešenje, jer problem nije u dgugima nego u tebi. A što tu potvrdu tražiš na netu govori sve. Pomiri se sa sobom. Sve ostalo je prazno naklapanje.

Guglao si, vidim. Nije loše. Tematika kojom se ona bavi je bitna, ali ti verovatno ne znaš ništa o tome.

Ah, Bobi, toliko ti ispisah u prethodnim postovima, ali ti ništa nisi ukapirao. Ama, baš ništa. Zato ti i kažem da moraš više da čitaš. Ali kvalitetnu literaturu. Dam ti reference, ti tražiš dokaze, pa se duriš, sad već i vređaš (a gde sam te to uvredila, baš me zanima). Ccccc... Mada, sad se pitam zašto sam uopšte i počela razgovor sa tobom, kad neko ko zastupa takve stavove kao ti ili stvarno ne zna osnovne informacije iz par nauka, ili je.... A, šta kaže ta tvoja magična kugla, što počeh da pričam sa nekim ko tako malo zna?

Pozdrav, Bobi, i ne žesti se toliko. I, naravno, čitaj više!

havalius:
Guglao si, vidim. Nije loše. Tematika kojom se ona bavi je bitna, ali ti verovatno ne znaš ništa o tome.

Ah, Bobi, toliko ti ispisah u prethodnim postovima, ali ti ništa nisi ukapirao. Ama, baš ništa. Zato ti i kažem da moraš više da čitaš. Ali kvalitetnu literaturu. Dam ti reference, ti tražiš dokaze, pa se duriš, sad već i vređaš (a gde sam te to uvredila, baš me zanima). Ccccc... Mada, sad se pitam zašto sam uopšte i počela razgovor sa tobom, kad neko ko zastupa takve stavove kao ti ili stvarno ne zna osnovne informacije iz par nauka, ili je.... A, šta kaže ta tvoja magična kugla, što počeh da pričam sa nekim ko tako malo zna?

Pozdrav, Bobi, i ne žesti se toliko. I, naravno, čitaj više!
Lepo, ona se već pozdravila, pa se opet vratila. Iznervirana je i opet se pravda i opet piše identičan post i opet vređa. Ali dobro, činjenica ostaje da je izgubila i ispala smešna , pa sad hoće da pokaže kako je opasna. "Buaaaa, čitaj, ja znam, buaaaa, gledaj u kuglu... buaaaaaa" . Hehehe.

Hehehe. Tako je to, ideš i vraćaš se. Šta ću kad me vučeš za jezik. Sad si mi već zabavan, bez zezanja. Vređanjem si rasterao sve koji su bili iole radi da diskutuju sa tobom. Nije sramota kad neko ne zna, sramota je kad odbija da nauči (i ovo nije uvredljivo rečeno). Mislim, stvarno je potrebno neko dublje znanje za tako krupne planove kaoo što su tvoji. Mada, ok si ti, sve dok ne počneš da sprovodiš u delo to što zamišljaš, potpuno si bezopasan. Ovo tvoje bla, bla o meni okači mačku o rep, stvarno me ne možeš povrediti (povrediti čoveka mogu samo njemu značajni ljudi, jelte). Naravno, ti ćeš ovo shvatiti kao potvrdu svojih ''pronicljivih'' zaključaka. Ok, takav ti je profil. Sad neću da te pozdravim, možda ti se opet obratim. Naravno, ako mi se ti opet obratiš.

havalius:
Hehehe. Tako je to, ideš i vraćaš se. Šta ću kad me vučeš za jezik. Sad si mi već zabavan, bez zezanja. Vređanjem si rasterao sve koji su bili iole radi da diskutuju sa tobom. Nije sramota kad neko ne zna, sramota je kad odbija da nauči (i ovo nije uvredljivo rečeno). Mislim, stvarno je potrebno neko dublje znanje za tako krupne planove kaoo što su tvoji. Mada, ok si ti, sve dok ne počneš da sprovodiš u delo to što zamišljaš, potpuno si bezopasan. Ovo tvoje bla, bla o meni okači mačku o rep, stvarno me ne možeš povrediti (povrediti čoveka mogu samo njemu značajni ljudi, jelte). Naravno, ti ćeš ovo shvatiti kao potvrdu svojih ''pronicljivih'' zaključaka. Ok, takav ti je profil. Sad neću da te pozdravim, možda ti se opet obratim. Naravno, ako mi se ti opet obratiš.
Ko gubi ima pravo da se ljuti, opusti se, nauči da prihvatiš poraz.

Aha, ovo je znači neko nadmetanje. Samo, nije mi jasno u čemu se ogledaju tvoja pobeda i moj poraz. Argumenti nisu na tvojoj strani, šta god ti mislio, zato sam ti i davala reference.
.
.
.
.
.
Auuu, mislila sam da je ovo slučaj doktora Džekila i mister Hajda, kad ono - ti si DRUGI Silent Bob, prvi je sa Džordžom Skotom u avataru. Ništa, Bobi, samo ti nastavi sa samozadovoljstvom...

Back