- Poruka
- 55.085
Bas lupate gluposti.Objasnite mi kako ce takve kozmeticke linije da stignu i na severni i na juzni pol a da se ne pokvare.Cime mogu da se konzervisu osim metil,etil i propil parabenima.Emulzije bi bile nestabilne i doslo bi do vidljivog razdvajanja dispergovanih faza.1. IZDVOJILE BI SE KAPI EMULZIJE USLED SEDIMENTACIJE - da nema konzervansa. 2.Kapi bi se koagulisale - da nema konzervansa! 3. Doslo bi do koalescencije(udruzivanja) kapi - da nemakonzervansa! 4. INVERZIJA FAZA -da nema konzervansa.A da ne govorim sta bi se desilo da se izvede test na mikrobiologiju-DA NEMA KONZERVANSA ZA KOJI VI TVRDITE ----DA NEMA!!!!! Pseudomonas,Proteus,Staphilococcus,Streptococus,Candida,Monilia bi se nasle u Vasim kremicama koje vi toliko podrzavate i nenormalno skupo placate pod PRIRODNIM !
Prvo i osnovno,
zamolila bih te da se obracas bar sa malo pristojnosti, a ne da govoris kako neko lupa gluposti.
Ja ovde ne propagiram nista, veg govorim ono sto znam ili sto sam procitala.
Kao sto rekoh,
prirodna kozmetika ne mora da bude skupa, a druga je stvar sto neki prodaju ''prirodnu kozmetiku''
za velike pare.
Drugo, sve i da ima i u prirodn. kozmetici ima parabena, ima ih svakako manje nego u Dioru, Chanelu,
ili nekoj trecoj marki.
Trece, ne tvrdim ja da nema konzerv, nego razna istrazivanja.
Poslednja izmena: