Priroda daje...

• Začetnik teme Začetnik teme Lallo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dok je moj tata bio ziv on je svake godine skupljao lekovito bilje za caj. Cela kuca je mirisala od caja od kamilice ili zove, e, a sad ja pijem English breakfast, green tea, vanilla tea... otac mi se sigurno prevrce u grobu.

Definitivno se nismo razumeli.Bar se nadam...:roll:
Kada sam postavio temu,mislio sam na sve ono sto mozete pronaci u prirodi i upotrebiti u vasoj ishrani.
Evo npr.,svakog proleca,kad god odem u prirodu, a cesto odem planski idem da sakupljam sparoge,ili spargle,divlje naravno,neko ide i sakuplja pecurke,berem zovu za sok,razno voce u prirodi,na takve stvari sam mislio...na puzeve,na sta sve ne jos.

Temu sam stavio na dom i porodicu,racunajuci da je ovo jedan od retkih podforuma na kojem se moze normalno diskutovati i "razgovarati", a ne od svega praviti sprdacina kao sto je otpoceto i sa ovom temom.

..moja ujna to radi - upada ljudima u vocnjake i bere tresnje...kad se vozimo kolima stalno stajemo da ona nesto ubere ili pokupi...jednom je u kukuruzu nasla dinju i posle je spremila za rucak a rucak se zvao - vidi sta sam nasla :hahaha:

...jednom je u sumi brala pecurke, 3 sata smo je cekali i na kraju sretnemo neke ljude koji su takodje skupljali pecurke i pokazemo im sta je nabrala a oni - kako ste samo uspeli da nadjete te otrovne... niko nije hteo to da jede a ujna se naljutila

...imam i 1 tetku koja skuplja cajeve po planini i posle ih svima deli... puna nam je kuca njenih cajeva - ode sa 1 torbom na odmor a vrati se sa 3 :hahaha:

...moja nana skuplja preko leta lovorov list, bosiljak, ruzmarin i jos neke biljcice a mama ovog letastavila sve to na sunce da se brze osusi pa je morala da baci

U obilju prirode,svake jeseni se uputim u šumu u berbu divljeg voća ..šipak,trnine,glog,divlje kruške i jabuke,smrekine bobice,oskoruše..i sa nekih 15-tak kilograma napravim voćnu turšiju u koju ne stavljam ništa sem vode,te ona tako fermentira..nakon 21 dan u burencetu pijem tu crvenu tečnost koja je vitaminska "bomba" ..pijem je cijelu zimu i to je najsvježiji i najprirodniji sok koji,onako kiselkast,razgaljuje i podiže imunitet cijelog organizma.

..moja ujna to radi - upada ljudima u vocnjake i bere tresnje...kad se vozimo kolima stalno stajemo da ona nesto ubere ili pokupi...jednom je u kukuruzu nasla dinju i posle je spremila za rucak a rucak se zvao - vidi sta sam nasla :hahaha:
...jednom je u sumi brala pecurke, 3 sata smo je cekali i na kraju sretnemo neke ljude koji su takodje skupljali pecurke i pokazemo im sta je nabrala a oni - kako ste samo uspeli da nadjete te otrovne... niko nije hteo to da jede a ujna se naljutila
Kada ti baš, baš dosadi, a ti pozovi ovog Piva kod ujne, na ručak !!! :lol:

Пре неки дан прилазе ми деца из комшилука њих 5-6.
Носе кесу пуну кајсија. Лепих, види се непрсканих.
Донела нека жена да продаје па дала мало деци.
Они згранути, не знају шта ће са њима. Један од њих држи једну и незнајући шта ће са њом баци је на асфалт и згази. Ја :eek:
Неколико других ме са неверицом питају "јесу ли труле?". Ја погледам и видим да су добре.
Кажем им једите их слободно, лепе су.
Изгледа да их нисам убедио јер сам касније налазио свуда около згажене кајсије. :confused:
Мој лични неуспех јер нисам схватио озбиљност ситуације. :( :sad2:

Када им неко да чоколаду, смоки или слично то сви радо једу и не одбијају. :confused: :(

ja kad odem kod moje mame ima stvarno svega i svacega i sve je neprskano
ukus paradajza je neopisiv, spram ovog sto ga kupim ovde u Beogradu
luk koliki poraste, mm se cudio
inace mnogo posla ima i oko male baste, narocito leti kada moras svaki dan da zalivas, a ja na zalost ne mogu cesto majku da obilazim da joj pomognem
inace volim da odem na selo, to me smiruje i uopste svaki odlazak u prirodu je melem za dusu

Back