Pripreme za krsnu slavu u nasoj porodici

gost 361774

Zainteresovan član
Poruka
228
Posto se bliži vrijeme slava ja sam odlučila da napravim jedan video u kome prikazujem kako se moja porodica priprema za našu krsnu slavu.
Ovi dani su za nas jedni od naljepših u godini i sa ljubavlju radimo sve pripremne poslove za našu slavu.

Ako vam se video čini vrijedan diljenja podjelite ga sa svojim prijateljima jer vjerujem da će mnoge podsjetiti na njihov trudi i veselje kada spremaju za krsnu slavu.

a u reali
kuca se cisti da bude glanc,znaci ne ko sto je inace..XD
onda trose separe iao se nema da ne bi ispalo da se nema a ovamo treba za jos milion dr stvari(inace ranije se slava slavila u krugu porodice,jedan dan,danas neki slaveu hajatuXD)

mene slave malo nerviraju zbog licimerstva(realno dodje i onaj sto ga negodiv i bilo ti jeglupo da ganepozoves,itd)
al volim jersu kombinacija paganskih obicaja i hriscanstva tj jedna slika otpora i inata ovog naroda,
i zato sto su prilika da seljudi okupe,i druze a toga treba da jesbe vise...

- - - - - - - - - -

danemisli neo danepodrzavam,obicaji setrebaju cuvati i negovati kao i zajednistvo i vera u neke ideale:)
..jedino sudove ne volim da perem:lol:

- - - - - - - - - -

sadglsdam video...
jao subaricesu majka...

Istina je sto se tice ciscenja ali posto je tata trenutno sam kod kuce a posebno je osjetljiv na higijenu, malo prlja a puno cisti :)

Sto se tice novca mi ne trosimo vise nego sto zelimo i mozemo, na selu se ima mnogo toga domaceg. Znam da je u gradu drugacije jer se sve treba kupiti ali kod nas ima dosta domacih proizvoda koji zaista stede novac.

Bila sam na slavama (koje vas nerviraju) na koje su pozvane osobe radi reda i nije ugodno.
Mi imamo iste goste od kada sam bila dijete a to je najbliza rodbina i komsije. U komsiluku jedino mi slavimo svetog Simeuna tako da nam na srecu dolaze sve komsije. Zivot je jedan pa bi bilo glupo da za ovakav lijep dogadjaj moramo da trpimo ljude koje ne zelimo. Mi smo skromni sto se toga tice.

Mislim da je zbog svega ovoga i tako ugodno jer je opusteno i zaista imamo goste koje zelimo. :)

a u reali
kuca se cisti da bude glanc,znaci ne ko sto je inace..XD
onda trose separe iao se nema da ne bi ispalo da se nema a ovamo treba za jos milion dr stvari(inace ranije se slava slavila u krugu porodice,jedan dan,danas neki slaveu hajatuXD)

mene slave malo nerviraju zbog licimerstva(realno dodje i onaj sto ga negodiv i bilo ti jeglupo da ganepozoves,itd)
al volim jersu kombinacija paganskih obicaja i hriscanstva tj jedna slika otpora i inata ovog naroda,
i zato sto su prilika da seljudi okupe,i druze a toga treba da jesbe vise...

- - - - - - - - - -

danemisli neo danepodrzavam,obicaji setrebaju cuvati i negovati kao i zajednistvo i vera u neke ideale:)
..jedino sudove ne volim da perem:lol:

- - - - - - - - - -

sadglsdam video...
jao subaricesu majka...

- - - - - - - - - -

Dje pop i primopredaja mita?

Pop nam je samo svestavao krsnice. U nastoj parohiji imamo ugodnog popa koga svi vole. :)

Poslednja izmena:
Istina je sto se tice ciscenja ali posto je tata trenutno sam kod kuce a posebno je osjetljiv na higijenu, malo prlja a puno cisti :)

Sto se tice novca mi ne trosimo vise nego sto zelimo i mozemo, na selu se ima mnogo toga domaceg. Znam da je u gradu drugacije jer se sve treba kupiti ali kod nas ima dosta domacih proizvoda koji zaista stede novac.

Bila sam na slavama (koje vas nerviraju) na koje su pozvane osobe radi reda i nije ugodno.
Mi imamo iste goste od kada sam bila dijete a to je najbliza rodbina i komsije. U komsiluku jedino mi slavimo svetog Simeuna tako da nam na srecu dolaze sve komsije. Zivot je jedan pa bi bilo glupo da za ovakav lijep dogadjaj moramo da trpimo ljude koje ne zelimo. Mi smo skromni sto se toga tice.

Mislim da je zbog svega ovoga i tako ugodno jer je opusteno i zaista imamo goste koje zelimo. :)

- - - - - - - - - -

Pop nam je samo svestavao krsnice. U nastoj parohiji imamo ugodnog popa koga svi vole. :)

a pa tebi je super...nama lepo zabslavu dodje i mamin deo porodice s kojim se cale ne mirise,onda dodju mu i neke kolege s posla a mogu da se kladim da ni njih ne gotivi sve..
brat mi o obicaju mude malo pa ode kod druga na slavu:lol:
a ja provedem slavu u pranju sudova...da zanemarimo i cinjenicu da me tata tu i tamo izvede iz takta..a i da ume neprimereno da se ponasa...uzme ono kandilo i ide po sobama i tacno se vidi da se vise zeza nego sto je ozbiljanXDmsm samo iskusno oko ko moje to provali taj majusni smesak a meni je to iako ne verujem u boga nekulturno tj ko bogohuljenje...duduse to sa kandilom je bilo jednom...sva ostala ludila su stalna..
u sv sl bas mi je drago zbog tebe i sto ste okruzeni ok ljudima i toliko uzivate:))msm takva bi i trebala da je slava..

- - - - - - - - - -

a sad se slava blizi jedva cekamXD

- - - - - - - - - -

i izvini sto sam ti temu ukrasila svojom"radoscu"lol...
realno ova tema bi trebala da sadrzi lepe ideje a ne nasa nezadovoljstva...

Suze su mi isle dok sam citala, morala sam dva puta da procitam :hahaha:

Znate kako kaze moj muz i dobro i lose iskustvo je ipak iskustvo, iz svega mozes da naucis. :)

Ali ono sa kandilom mi je bilo najjace. :)

Vjerujte mi da znam mnogo osoba koje slave slavu tek radi reda i mnogo domacica kojima je slava samo posao koji ''jedva cekaju da prodje''.

Nama zaista nije ali za to svi clanovi porodice treba da se potrude, ne moze to samo jedan. I znam da nije ugodno da imate tamo neke osobe koje vam (znam slucajeve) prave probleme, napiju se pa pricaju gluposti ili generalno u svom normalnom stanju nisu drage.

Ja nisam snimala goste ali to treba tek da vidite, to nam je pravi dozivljaj, zaista bude ugodno.

Veliki pozdrav :)

a pa tebi je super...nama lepo zabslavu dodje i mamin deo porodice s kojim se cale ne mirise,onda dodju mu i neke kolege s posla a mogu da se kladim da ni njih ne gotivi sve..
brat mi o obicaju mude malo pa ode kod druga na slavu:lol:
a ja provedem slavu u pranju sudova...da zanemarimo i cinjenicu da me tata tu i tamo izvede iz takta..a i da ume neprimereno da se ponasa...uzme ono kandilo i ide po sobama i tacno se vidi da se vise zeza nego sto je ozbiljanXDmsm samo iskusno oko ko moje to provali taj majusni smesak a meni je to iako ne verujem u boga nekulturno tj ko bogohuljenje...duduse to sa kandilom je bilo jednom...sva ostala ludila su stalna..
u sv sl bas mi je drago zbog tebe i sto ste okruzeni ok ljudima i toliko uzivate:))msm takva bi i trebala da je slava..

- - - - - - - - - -

a sad se slava blizi jedva cekamXD

- - - - - - - - - -

i izvini sto sam ti temu ukrasila svojom"radoscu"lol...
realno ova tema bi trebala da sadrzi lepe ideje a ne nasa nezadovoljstva...

Back