Pripremanje devojčica za svet odraslih

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Šta beše pitanje? Zašto devojčice ne znaju? A ebem ga, to se u moje vreme računalo u zdrav razum - pa ČAK i ako se opečeš, vrlo bitno. Boli neko vreme, posle i ne pamtiš. Ne znam dal sam ti temu ozbiljno shvatila, nisam je shvatila kao o temu o nekim silovanjima itd. Meni se tema činila o devojkama koje su preveslali momci. Ja znam bar deset (momaka, drugova) koje su preveslale devojke. Tako da bi mi to pre bila neka opšta tema, nego da je usko specijalizujemo.

Osim toga, šta uopšte znači preveslat nekog tinejdžera? Pa to klinci stalno rade jedni drugima, i NE primećujući da to rade. Pretpostavljam da je o TOME bila tvoja tema - zašto, o zašto, momci nisu naučeni od svojih roditelja da više respektuju (?) devojke, i zašto devojke nisu od svojih roditelja naučene da ne veruju (?) momcima.

Zato što to nije nešto što možeš naučiti mlade ljude, prvenstveno zato što se ne radi o PRAVILU.

Nije to Pitagorina teorema pa je sad niko ne sme dovoditi u pitanje. Ovo se tiče odrastanja. Pretpostavljam da svako ko izađe iz iole normalne porodice nosi sa sobom neke ideje o poštenju, iskrenosti itd. U većini se slučajeva ne dešava da je neko tu nekoga namerno zaebao. Sto miliona razloga može biti zašto se devojka/momak oseti izdan/a. A koje opet ne moraju imat veze s realnošću.

Ljudi su skloni da idealizuju tu ranu mladost, spram koje ja imam reći jedino da su mladi ljudi magarci po pravilu. Sijaset stvari koje im se dese, dese im jer su magarci, jer još uvek uče funkcionisati u društvu, jer su mladi i, spram toga, idealisti bez pokrića itd. To je prosto poenta mladosti. Grešiš i učiš se na greškama (što je neka druga tema, ako se ne naučiš). Stvarno ne znam što bi tu iko prozivao roditelje, Ma koliko se roditelji zaštitinički ponašali, nema šanse da te zaštite od svega, a nekad ni ne treba. Ima stvari koje se najbolje uče kad ti se lupe o glavu.

Poenta je da neke stvari MOGU ići u rok odrastanja, i da istovremeno niko ne vuče iz istog traume i posledice. Štaviše, rekla bih da većina ne vuče.

• Podržavam
Reactions: DUH

Back