Priprema za prijemni na Pravnom fakultetu, POMOC!!!

Akicaaaa

Početnik
Poruka
3
Dragi pravnici, buduci pravnici i nadam se buduce kolege..
Imam jedan apel.. Pa sad, ovako.. Da li ovde ima nekog ko ove godine ide na pripreme za prijemni koje organizuje fakultet?
Na zalost, ja nikako nisam imala uslova da odem na te pripreme, jako losa materijalna situacija mi nije dozvolila.. Pa se pitam, da li bi neko od vas bio ljubazan da podeli to sa priprema sa mnom? :(:rumenko:
Jer se bojim da a ko ne upadnem na budzet, necu ni moci da studiram..

Da li mozda neko moze da mi kaze kolika je slicnost tih priprema od prosle i ove godine? Da li skrecu paznju na iste stvari iz istorije i da li isto diktiraju za ustav?:cry:
Ako je isti materijal, da li ima neko ko je isao prosle godine na te prepreme, a sada bi bio ljubazan da mi pokloni ili da nekako podeli sa mnom taj materijal?:sad2::sad2:

Mnogo bih vam bila zahvalna i za bilo kakve savete na ovu temu.. jos jedno pitanje, koliko da se uzdam u prirucnik? Da li se pitanja ponavljaju i hoce li mi to biti dovoljno da naucim i upadnem na budzet?:sad2:

Izvinjavam se ako ovakva tema vec postoji i molim sve koji bi zeleli da mi pomognu da se jave.. :cry:

Tesko da ce ti iko okaciti, ljudi to cuvaju kao oci u glavi.
Ja mogu da te posavetujem da odes na te pripreme iako nisi platila, cisto sumnjam da proveravaju identitet 600 ljudi :D
Oni u sustini iz istorije kazu sta nece biti, izbace dosta toga, a ustav diktiraju, to naucis i to i bude. Srpski valjda vezbaju gramatiku, knjizevnost se ne radi.
Sto se tice pitanja iz prirucnika, iz istorije se mozda ponove 2-3 pitanja (ali mozda!), srpski su ti tipska pitanja, znaci ista kao iz prirucnika samo drugi primeri, ustav se od skoro polaze pa nema mnogo pitanja koja su se provrtela pa ne znam da li se ponavljaju, ali cini mi se da su mi se i tu mozda 2 pitanja ponovila. Moje licno misljenje je da ti za budzet nije dovoljno da ucis samo iz prirucnika (istoriju nikako, ovo dvoje mozes da pokusas)...
Sa proslogodisnjih priprema (na koje ja nisam isla) znam da je izbaceno prvih 60 strana prve godine istorije, i da su sve lekcije o kulturama i religiji izbacili (s tim sto se ja u ove informacije ne bih uzdala da ce da vaze i ove godine, jer u prirucniku mozes primetiti da nekad budu pitanja iz ovih oblasti), a naravno Nemanjice moras znati u prste kao i one odvratne lekcije o revolucijama (kazem odvratne zato sto je to u knjizi ocajno napisano, a inace su zanimljive oblasti).
Ako vec nisi do sad pocinjala ozbiljno da ucis iz knjiga, moj ti je savet da uzmes istoriju-knjigu od 1. godine i sabijes je (celu knjigu, eventualno izbaci tih prvih 60 strana) i 3. godinu, po mogucstvu celu da naucis, ali revolucije obavezno. Cetvrtu ne moras citati jer iz nje bude jedno do 2 pitanja max. Iz druge isto ne bude puno pitanja, ali Nemanjici budu uvek, pa bi bilo dobro bar njih da naucis. Mislim da za te 2 knjige imas vremena...
Srecno :D

Back