Prioritet

Mila dojka

Početnik
Banovan
Poruka
47
Ukaze vam se prilika za sjajan posao... pa napredovanje... malo po malo dodjete do toga da radite od 8 do 20h ali vam je plata 200.000din i vise...
Slobodni ste vikendom i imate 2 nedelje godisnjeg.

Kako izgleda vas zivot?
Da li vam se dopada ta varijanta?
Da li deca trpe? Porodica?
Da li je dovoljno vikend slobodan?
Sta radite sa novcem? Putujete? Oblacite se? Jedete kavijar?

Da li bi ste pristali na takav zivot?
I kako bi ste postavili prioritete?

Ukaze vam se prilika za sjajan posao... pa napredovanje... malo po malo dodjete do toga da radite od 8 do 20h ali vam je plata 200.000din i vise...

Kako izgleda vas zivot?

Kvalitet zivota na prvom mjestu...

- dve sedmice godisnjeg su malo...dakle NE

Solucija sa 4-6 sedmica godisnjeg...

- vikend sasvim dovoljan, djecu bih spremao na spavanje, putovao i oblacio se (:

Kako izgleda vas zivot?

Бисте

Meni je jedino zericu kraće radno vreme al sa radnim vikendima, imam jedva 15 dana godišnjeg i platu bezmalo pet puta manju, tako da, da, pristala bih.
Nije problem raditi i biti plaćen,

Kako izgleda vas zivot?

Nece ta prilika doci tek tako ... !
Ili je nece biti uopste ... !

Ne bih, taj novac mi ne predstavlja nista posebno da bi mi bio neki motiv. Jedino ako je posao nesto u cemu bas uzivam ali ni tada mi ne bi odgovarala tolima satnica.

Deca su osnovci recimo.
Mislis da je sasvim dovoljno spremiti ih na spavanje i vidjati vikendom?

Nije ali ako neko djeci treba da obezbjedi casove klavira, gitare, putovanja, jezicke skole i skolovanje u inostranstvu onda bih se zrtvovao i Gospodja bi morala biti ta koja ce na njih paziti tokom sedmice a ja taj koji ih preuzima vikendom.
Bolje da se zrtvuje jedno nego oba roditelja. Sa druge strane, majka je najbitnija figura u zivotu jednog djeteta i zato mislim da bi zrtva sa moje strane bila krajnje opravdana.

Kako izgleda vas zivot?

Zvuči kao posao i prilika iz snova. Naravno da bih pristao.

Novac bi iskoristio za štednju i putovanja nakon što pokupujem razne sitnice (auto, brendiranu garderobu, lap-top, parfeme...)

Nije ali ako neko djeci treba da obezbjedi casove klavira, gitare, putovanja, jezicke skole i skolovanje u inostranstvu onda bih se zrtvovao i Gospodja bi morala biti ta koja ce na njih paziti tokom sedmice a ja taj koji ih preuzima vikendom.
Bolje da se zrtvuje jedno nego oba roditelja. Sa druge strane, majka je najbitnija figura u zivotu jednog djeteta i zato mislim da bi zrtva sa moje strane bila krajnje opravdana.
Sta biste radili ako i Gospodja ima posao od 8-16h?

Mislis da si sposoban da izdrzis tempo kojim 5 dana u nedelji radis a 2 cuvas decu?

U tvojoj prici znaci samo ti se zrtvujes?
Zvuči kao posao i prilika iz snova. Naravno da bih pristao.

Novac bi iskoristio za štednju i putovanja nakon što pokupujem razne sitnice (auto, brendiranu garderobu, lap-top, parfeme...)
Na koji period bi pristao na ovakav posao?

Nije to baš tako kako si ti postavila, Čičak. Čovek postavlja prioritete ako je u mogućnosti.
U većini slučajeva, pogotovo u Srbiji, ljudi rade prekovremeno ne zato što im je tako lepo, već zato što ih poslodavac tera, i jedini izbor im je ili da na to pristanu, ili da daju otkaz.

Ako uz sve to imaju muža/ženu koji je nezaposlen ili radi za platu koja ne bi bila dovoljna da se prehrani porodica, oni jednostavno ne mogu sebi da priušte taj luksuz da daju otkaz i traže posao sa kraćim radnim vremenom.

Sta biste radili ako i Gospodja ima posao od 8-16h?

Mislis da si sposoban da izdrzis tempo kojim 5 dana u nedelji radis a 2 cuvas decu?

U tvojoj prici znaci samo ti se zrtvujes?

U slucaju da ja imam takav posao i dobro zaradjujem ona ne bi morala i ne bi mogal raditi prije svega radi organizacije domacinstva itd.
Iz iskustva znam da je mnogo teze imati 2x normalan posao i odgajati djecu nego da jedna osoba radi po cijeli dan a druga vodi djecu u skolu, ide u kupovinu i organizuje domacinstvo. U sustini i ta druga osoba ima posao kao i ova koja po cjeli dan radi.

Naravno da jesam...radim to vec skoro 10 godina :) ...

Ja bih se zrtvovao zato sto vrijeme ne bih provodio sa porodicom i gledao djecu kako odrastaju...to nema cijenu. Ja sam uvijek govorio da nista ne bih imao protiv da zena ide raditi a ja ostajem kuci sa djecom, kuham, vodim u skolu, radim zadace. To je za mene posao muskarca kao i zene :)...i mislim da bi u tome X puta vise uzivao nego na poslu.

Čičak ako pogledaš malo dalje od svog sela videćeš da ljudi tako žive.
Kuma i još jedna drugarica. obe, rade poslove od najmanje 8h radnog vremena a supruzi uglavnom celodnevnu varijantu.
Jednoj su deca u vrtiću, druga ima devojku koja joj čuva klinku.
Nije dovoljno vremena ali da bi mogao da imaš i napraviš išta u Srbiji neko se odlučuje za rad a ne za širenje nogu.

Kuma i još jedna drugarica. obe, rade poslove od najmanje 8h radnog vremena a supruzi uglavnom celodnevnu varijantu.
Nije dovoljno vremena ali da bi mogao da imaš i napraviš išta u Srbiji neko se odlučuje za rad a ne za širenje nogu.

Ovo je veoma povrsno i vulgarno napisano!

Rade oni koji moraju...oni koji ne moraju, provode najljepse vrijeme zivota sa svojim pilicima.
Samo osoba koja ne voli djecu a ima ih SELA RADI, ne zeli provoditi vrijeme sa njima i leti sluzbi umjesto da od njih pravi zdrave ljude :) ...svugdje na svijetu je tako...!!!

Opet ponavljam...NEMA TE OSOBE KOJA ide raditi a da ne mora. Svako vise voli hobi nego da ide u radnu obavezu :)

Tačno.

Tema je prosto uvredljiva za sve ljude koje poslodavac izrabljuje prekovremenim radom i ucenjuje tako da im ne ostavlja izbor da se bore za svoja prava jer se mogu pozdraviti sa poslom ako odbiju prekovremeni rad, jer sindikata kod privatnika nema, država štiti radnike samo de iure, na papiru, pri čemu de facto ostaju nezaštićeni. Plus što je plata od 200.000 din za rad od 12 sati kao iz crtaća - većina prekovremenaca radi u najboljem slučaju za prosečnu platu.

Ovo je veoma povrsno i vulgarno napisano!

Rade oni koji moraju...oni koji ne moraju, provode najljepse vrijeme zivota sa svojim pilicima.
Samo osoba koja ne voli djecu a ima ih SELA RADI, ne zeli provoditi vrijeme sa njima i leti sluzbi umjesto da od njih pravi zdrave ljude :) ...svugdje na svijetu je tako...!!!

Opet ponavljam...NEMA TE OSOBE KOJA ide raditi a da ne mora. Svako vise voli hobi nego da ide u radnu obavezu :)

I šta si ti sad rekao drugačije od mene?
Jeste vulgarno, al nije površno nego realno.

ja bih pristala na kraci vremenski period za te pare.mislim lova je za nase uslove i vise nego velika
porodica bi morala da se pritrpi
ja sam par godina zivela kod nane u arandjelovcu,moji su dolazili svaki vikend i nista mi nije falilo.bila sam sretno i voljeno dete

Nije to baš tako kako si ti postavila, Čičak. Čovek postavlja prioritete ako je u mogućnosti.
U većini slučajeva, pogotovo u Srbiji, ljudi rade prekovremeno ne zato što im je tako lepo, već zato što ih poslodavac tera, i jedini izbor im je ili da na to pristanu, ili da daju otkaz.

Ako uz sve to imaju muža/ženu koji je nezaposlen ili radi za platu koja ne bi bila dovoljna da se prehrani porodica, oni jednostavno ne mogu sebi da priušte taj luksuz da daju otkaz i traže posao sa kraćim radnim vremenom.
Gledam ljude koji mogu ali se ipak odlucuju za posao sa duzim radnim vremenom i vecom platom.
Ne znam nikoga ko je napustio taj posao i otisao negde za duplo manju platu i krace radno vreme.

Sta da imas i napravis?

I šta si ti sad rekao drugačije od mene?
Jeste vulgarno, al nije površno nego realno.

...mislim da je dosta sa uvredama tipa: sirenje nogu itd...ok, jeste se dobro udala, razmisljala je glavom, ne intuitivno al sta sad...da je yebemo iz dana u dan radi toga...:roll:..

Imam jako dobru prijateljicu...diplomirana pravnica, radi u hipotekarnom birou, muz je programer, imaju para ko blata...ona ima dvoje djece i ne radi uz to ima i dadilju da joj pomaze po kuci zato sto je preopterecena svojom djecom :roll:...ne stigne da odspava svojih 10 sati dnevno :roll:...i sta, ja sada treba svaki put da joj govorim da je dobro unovcila pizzu i da je ljencuga koja rodjenu djecu ne voli :roll:...necu...to je ona, to je njen izbor...neka zivi sa tim...samo, nema tu srece...

Hocu da kazem da bi bilo lijepo da argumentum ad hominem napokon ostavimo po strani...i napokon kao zreli ljudi prebacimo koji.

Može plata 200.000din.Radno vreme od 7-15časova.Regres ,prevoz,topli obrok:)Slobodan vikend i odmor od 30-et radnih dana.Svi zadovoljni i porodica i ja:lol:A da zaboravih,obavezno Bonus i 13-14 ta plata:lol:

Tačno.

Tema je prosto uvredljiva za sve ljude koje poslodavac izrabljuje prekovremenim radom i ucenjuje tako da im ne ostavlja izbor da se bore za svoja prava jer se mogu pozdraviti sa poslom ako odbiju prekovremeni rad, jer sindikata kod privatnika nema, država štiti radnike samo de iure, na papiru, pri čemu de facto ostaju nezaštićeni. Plus što je plata od 200.000 din za rad od 12 sati kao iz crtaća - većina prekovremenaca radi u najboljem slučaju za prosečnu platu.

Naravno da je uvredljiva.
Sama postavka je bzvz - aha, radiš petnaest sati dnevno za 2000 evra, što je kesa naspram propuštenog detinjstva tvojih pačića.
Važi.
Evo, neće niko ići na posao i živećemo od socijalne pomoći, u zemlji u kojoj je blagoslov dobiti ikakav iole pristojan posao.

Naravno da je uvredljiva.
Sama postavka je bzvz - aha, radiš petnaest sati dnevno za 2000 evra, što je kesa naspram propuštenog detinjstva tvojih pačića.
Važi.
Evo, neće niko ići na posao i živećemo od socijalne pomoći, u zemlji u kojoj je blagoslov dobiti ikakav iole pristojan posao.

Upravo...zato ja kazem da osoba koja to radi propusta mnogo vise nego sto dobija...

Back