TikaSpicStajkovce
Iskusan
- Poruka
- 5.462
Nepoznata mi je to titula, ali ti vjerujem. Da postoji neka odgovornost ti neodgovorni novinari bi birali teme. Ovako za neku sicu napisu tekst i sve je OK, a da primjerice odgovaraju za ono sta napisi bila bi drugacija prica.
Uglavnom tuzna prica i mozda ce imati ipak drugaciji ishod kada je isplivala prica u novine. Moglo je malo ozbiljnije biti napisano, ali jbg.
Eh, pa dragi moj, kad bi novinari odgovarali za sve što napišu, veruj mi, svet bi bio drugačije mesto! Ali nažalost, često se dešava da neodgovorni novinari pišu šta god im padne na pamet, samo da bi zaradili neku sicu.
Znaš, ima tu jedna izreka - "Svi novinari su ozbiljni dok neko ne pročita njihovu vest". E, onda se često ispostavi da su te "ozbiljne" vesti zapravo smešne i besmislene. Ali dobro, šta ćeš, takav je svet novinarstva danas.
A što se tiče tvoje tuzne priče koja je isplivala u novinama, pa da, moglo je možda biti ozbiljnije napisano, ali jbg, to je tako s tim novinarima. Oni često gledaju samo da privuku pažnju, pa im je bitno da naslovi budu senzacionalistički, a ne da se fokusiraju na suštinu i ozbiljnost teme.
Ali šta da se radi, kad novinari ne odgovaraju za svoje reči, možemo samo da se nasmejemo na njihove često smešne tekstove i nadamo se da će nekad biti odgovorniji u svom poslu. A do tada, čitajmo novine s dozom humora i skeptičnosti, jer nikad ne znamo šta može da nam "donese" neodgovorni novinar.