Prinudno iseljenje žene u Jevrejskoj, policija ne dozvoljava prilaz, stigla i žandarmerija

Poruka
9.345
TITOVA SRBSKA UDBIAŠKA MILICIJA, 30 NJIH, IZBACUJE ŽENU NA ULICU
SVE PO PRAVDI I PRAVICI!
AL NE BRINEM JA VIŠE, SAD ZNAM DA ĆE SUNCE PRAVDE STVAROGNO DOĆI
SAMO TREBA ŠTO VIŠE VAS BESTIDNIKA I ŠTO MORATE DA HRANITE DECU DA OTPADNE.....
E, KAD STADO POSTANE MALENO TAD ĆE DOĆI!
JOŠ IMA DA OTPADATE OD VEČNOG ŽIVOTA, POLAKO!

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...-dozvoljava-prilaz-stigla-i-zandarmerija.html

VIDEO: Prinudno iseljenje žene u Jevrejskoj, policija ne dozvoljava prilaz, stigla i žandarmerija​

https://www.021.rs/Novi Sad/komentari/345891
Aktivisti, komšije i prijatelji 70-godišnje Novosađanke Milke Grbić pokušavaju da spreče prinudno iseljenje ove žene iz stana u Jevrejskoj 3, u kojem živi kao nekadašnja zaposlena u preduzeću "Hleb".
VIDEO: Prinudno iseljenje žene u Jevrejskoj, policija ne dozvoljava prilaz, stigla i žandarmerija

Foto: 021.rs
Reč je o dvorišnom stanu koji je Milka dobila na korišćenje pre oko 25 godina, u delu zgrade koji je još uvek zvanično u vlasništvu preduzeća.

Prema informacijama reportera 021.rs sa terena, izvršitelj Dragan Dragović pokušava da sprovede izvršenje jer je stan, u međuvremenu, dobio novog vlasnika.
Informacije o ovom vlasniku ne postoje. Milka je starija žena koja nema pravnog zastupnika, a pomoć joj pružaju aktivisti "Krova nad glavom", komšije i prijatelji.

Na terenu je prisutno oko 20 pripadnika policije, koji ne dozvoljavaju nikome da priđe stanu.

iseljenje.jpg

Prilaz je policija zabranila i našem reporteru.

358216011_3263037647315417_7731143578757694004_n.jpg

U međuvremenu je kao "pojačanje" stigla i žandarmerija.

Na terenu je i Hitna pomoć.

А ни ови Људи нису ни дивљаци нити неко "жељан Власти" јер они са том Влашћу не би знали шта да раде-осим да климају главом страном Амбсадору или да камче Кредите.значи ни Власт ни Опозиција СЕ У БИЛО ЧЕМУ НЕ РАЗЛИКУЈУ!

Али ,ова нзв. "Побуна" је по мени И ВИШЕ НЕГО ОПРАВДАНА...јер се то односило према МАРТИНОВИЋУ...
Гмазу који прима 5 Државних Плата а јуче је у тој истој Скупштини испао више бахат и непристојан,бројећи Нечију Децу:

Ovde je jedino pitanje da li baš na taj način moraju da je izbace. Lijepo piše da stan nije njen.

piše i da kosovo nije srbsko, svašta ćeš pročitati ovih dana...
a tek u katastru što znaju da lepo napišu svašta! auuuu!
beležnici, izvršitelji, sudije....i sve po zakonu!
e, biće zakona i nad ovim zakonima!
videćeš...

piše i da kosovo nije srbsko, svašta ćeš pročitati ovih dana...
a tek u katastru što znaju da lepo napišu svašta! auuuu!
beležnici, izvršitelji, sudije....i sve po zakonu!
e, biće zakona i nad ovim zakonima!
videćeš...
Stan koji je dobila na korištenje. Ako je to tačno nije njen.

Ovde je jedino pitanje da li baš na taj način moraju da je izbace. Lijepo piše da stan nije njen.
Ovdje osim pitanja sta si naveo se postavlja i pitanje legitimnosti iseljena. Na temelju cega se osoba izbacuje? Da li su joj dali zamjenski smjestaj? Clanak je stur i jedino sta se moze zakljuciti je da je izbacuju. Gospoda je dobila stan na koristenje i sudeci po clanku nije nasilno usla u njega i ne postoji nikakvo pravo koje bi bila osnov za izbacivanjem. U slucaju da su joj ponudili alternativni smjestaj jer je primjerice na tom mjestu trebalo biti nesto sagradeno onda bi po meni imalo pravnih osoba za iseljenjem. Kako zivimo u banana republikama ne bi mi bilo cudno da je nekom od vladajucih zapeo stan za oko.

Ovdje osim pitanja sta si naveo se postavlja i pitanje legitimnosti iseljena. Na temelju cega se osoba izbacuje? Da li su joj dali zamjenski smjestaj? Clanak je stur i jedino sta se moze zakljuciti je da je izbacuju. Gospoda je dobila stan na koristenje i sudeci po clanku nije nasilno usla u njega i ne postoji nikakvo pravo koje bi bila osnov za izbacivanjem. U slucaju da su joj ponudili alternativni smjestaj jer je primjerice na tom mjestu trebalo biti nesto sagradeno onda bi po meni imalo pravnih osoba za iseljenjem. Kako zivimo u banana republikama ne bi mi bilo cudno da je nekom od vladajucih zapeo stan za oko.
Piše da je stan prodat. I novi vlasnik ima pravo da je izbaci. Nije moralo na ovaj način. Ako nije pokušano da se na fin način dogovori nije u redu. Mada je kako god morala biti svjesna da ovo nekad može da se dogodi.

Piše da je stan prodat. I novi vlasnik ima pravo da je izbaci. Nije moralo na ovaj način. Ako nije pokušano da se na fin način dogovori nije u redu. Mada je kako god morala biti svjesna da ovo nekad može da se dogodi.
Hvala na informaciji. Po meni nekoj ljudskoj strani gledajuci trebali su joj osigurati prije toga neki smjestaj. Nije da je provalila ili nista slicno i ima stanarsko pravo. Novinarska smeca su senzacionalisticka. Sad sam malo procitao. Neozbiljno je uopce pisat o tako necemu, a da se ne pokaze puna slika. Ljudi ce pricat par dana, zena ce biti izbacena,a cijela prica ce biti bacena u zaborav uskoro. Zanimljivo mi je u prici kako to da se vlasnik ne zna. Ne znam kako je u Srbiji, ali kod nas u par klikova mozes saznat tko je ciji vlasnik skoro pa u vecini Hr. Ne u cijeloj jer nije sve sredeno, ali bez obzira na to smatram da postoji nacin da se sazna vlasnik tog stana. U tom slucaju smatram da bi prica dobila dodatnu notu. Mozda bitnu, a mozda nebitnu.

Hvala na informaciji. Po meni nekoj ljudskoj strani gledajuci trebali su joj osigurati prije toga neki smjestaj. Nije da je provalila ili nista slicno i ima stanarsko pravo. Novinarska smeca su senzacionalisticka. Sad sam malo procitao. Neozbiljno je uopce pisat o tako necemu, a da se ne pokaze puna slika. Ljudi ce pricat par dana, zena ce biti izbacena,a cijela prica ce biti bacena u zaborav uskoro. Zanimljivo mi je u prici kako to da se vlasnik ne zna. Ne znam kako je u Srbiji, ali kod nas u par klikova mozes saznat tko je ciji vlasnik skoro pa u vecini Hr. Ne u cijeloj jer nije sve sredeno, ali bez obzira na to smatram da postoji nacin da se sazna vlasnik tog stana. U tom slucaju smatram da bi prica dobila dodatnu notu. Mozda bitnu, a mozda nebitnu.
Kod notara se sve sazna.

Kod notara se sve sazna.
Znam sve gdje se mogu dobiti informacije samo u ovom slucaju ne vjerujem da ce novinarima javni biljeznik, odvjetnik dati te informacije, a i pravno mislim da je zabranjeno davanje takvih informacija. Sud mora to odrediti. Kako god vecina novinara su senzacionalisticko zuto bezosjecajno smece koje ce se prodat za dolar, euro ili funtu.

Stan koji je dobila na korištenje. Ako je to tačno nije njen.

То је тачно, само треба гледати контекст, имајући у виду да су овакве појаве последица некадашњег постојања "друштвене имовине"

Корисници таквих станова су после одређеног броја година имали право да их отуђе као своје, неким откупом, споразумом, или слично.

Један део тих људи то једноставно није знао, па није то ни урадио, или су, услед малих примања (чест случај) били у немогућности да то ураде.

И онда њихово бивше предузеће купи неки "инвеститор", који има своју политику која се углавном своди на грабеж, и тамо неки његов менаџер, или правник, види парцелу или квадратуру на некој локацији, а не види, јер не жели, контекст иза.

Такве станове су углавном добијали запослени са најнижим примањима у предузећима, као вид помоћи, тако да многи од тих људи немају другог излаза.

(Фирма за коју радим има често овакве ситуације у последње време, само што смо то решавали без штете по кориснике станова, а поготово без оваквих бламажа са полицијом).

Нема краја понижавању полиције! Кумови и пријатељи их јавно запи*авају, а они тренирају строгоћу на сиротињи. Још и ћуте на хапшење колегинице, а још раније су "искулирали" суђење жандармима који су радили свој посао. Све полиције су по природи посла у служби актуелног режима, али раније нису баш допуштали да их овако срозавају. Ако себе не могу да заштите, како ће да заштите нас?

TITOVA SRBSKA UDBIAŠKA MILICIJA, 30 NJIH, IZBACUJE ŽENU NA ULICU
SVE PO PRAVDI I PRAVICI!
AL NE BRINEM JA VIŠE, SAD ZNAM DA ĆE SUNCE PRAVDE STVAROGNO DOĆI
SAMO TREBA ŠTO VIŠE VAS BESTIDNIKA I ŠTO MORATE DA HRANITE DECU DA OTPADNE.....
E, KAD STADO POSTANE MALENO TAD ĆE DOĆI!
JOŠ IMA DA OTPADATE OD VEČNOG ŽIVOTA, POLAKO!

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...-dozvoljava-prilaz-stigla-i-zandarmerija.html

VIDEO: Prinudno iseljenje žene u Jevrejskoj, policija ne dozvoljava prilaz, stigla i žandarmerija​

https://www.021.rs/Novi Sad/komentari/345891
Aktivisti, komšije i prijatelji 70-godišnje Novosađanke Milke Grbić pokušavaju da spreče prinudno iseljenje ove žene iz stana u Jevrejskoj 3, u kojem živi kao nekadašnja zaposlena u preduzeću "Hleb".
VIDEO: Prinudno iseljenje žene u Jevrejskoj, policija ne dozvoljava prilaz, stigla i žandarmerija

Foto: 021.rs
Reč je o dvorišnom stanu koji je Milka dobila na korišćenje pre oko 25 godina, u delu zgrade koji je još uvek zvanično u vlasništvu preduzeća.

Prema informacijama reportera 021.rs sa terena, izvršitelj Dragan Dragović pokušava da sprovede izvršenje jer je stan, u međuvremenu, dobio novog vlasnika.
Informacije o ovom vlasniku ne postoje. Milka je starija žena koja nema pravnog zastupnika, a pomoć joj pružaju aktivisti "Krova nad glavom", komšije i prijatelji.

Na terenu je prisutno oko 20 pripadnika policije, koji ne dozvoljavaju nikome da priđe stanu.

iseljenje.jpg

Prilaz je policija zabranila i našem reporteru.

358216011_3263037647315417_7731143578757694004_n.jpg

U međuvremenu je kao "pojačanje" stigla i žandarmerija.

Na terenu je i Hitna pomoć.

Hej, pa šta se to dešava na Jevrejskoj ulici,Tita i UDB-a spominješ kao neku tajnu vlasti.Ali šalim se, nije vreme za šalu,Kad neka sirotinja iz stana mora da se izbaci.

Ali opusti se malo, nije sve tako crno,Sunce pravde možda stvarno dođe jednog dana.A dok čekamo da se to desi,Hajde da se malo zajedno nasmejemo.

Možda su tamo izvršitelji, policija i žandarmerija,Ali šta ćemo mi obični ljudi protiv njih?Samo možemo da se nadamo da će pravda pobediti,I da će se ova žena izvući iz nepravde.

Za sada, smejmo se malo i šalimo,Jer smeh je najbolji lek za sve nedaće.Ali ne zaboravimo da se borimo za pravdu,I da pokažemo da nas ne može tako lako slomiti.

Hajde da podržimo Milku i druge u sličnoj situaciji,I da se nadamo da će im se sreća osmehnuti.A za sad, neka nasmejane budemo,Jer smeh je hrana za dušu u ovim teškim vremenima.

Znam sve gdje se mogu dobiti informacije samo u ovom slucaju ne vjerujem da ce novinarima javni biljeznik, odvjetnik dati te informacije, a i pravno mislim da je zabranjeno davanje takvih informacija. Sud mora to odrediti. Kako god vecina novinara su senzacionalisticko zuto bezosjecajno smece koje ce se prodat za dolar, euro ili funtu.
Duzni si da daju povereniku od javnog znacaja ako trazi.
A cim je slucaj dospeo u medijima znaci da to nije obican slucaj.

Duzni si da daju povereniku od javnog znacaja ako trazi.
A cim je slucaj dospeo u medijima znaci da to nije obican slucaj.
Nepoznata mi je to titula, ali ti vjerujem. Da postoji neka odgovornost ti neodgovorni novinari bi birali teme. Ovako za neku sicu napisu tekst i sve je OK, a da primjerice odgovaraju za ono sta napisi bila bi drugacija prica.
Uglavnom tuzna prica i mozda ce imati ipak drugaciji ishod kada je isplivala prica u novine. Moglo je malo ozbiljnije biti napisano, ali jbg.

Back