Principi

Да пробам овако.

FB_IMG_1619185326261.jpg

Postoje zakoni. Njima država napismeno propisuje kako treba da se ponašamo i šta treba da radimo.

Postoji moral. Njime narod nepisano propisuje kako treba da se ponašamo i šta treba da radimo.

Postoje principi. Njima svako sebi propisuje kako treba da se ponaša i šta treba da radi.

Da li imate svoje principe?

Da li se ih se tvrdoglavo pridržavate ili kršite po potrebi?

Da li ste ih tokom života menjali?
Ne, tradicija se nikada nemenja bato. 😊
mada tVoja mi tema i nije bas jasna...
Ali principe nisam menjao kade barim zene?

Па имам принципе , кршим према потреби као и закон , мислим на бели криминал.
А што се тиче принципасвакако држим колико јемогуће али мислим да се сцаком десило да му се свидела жена па чак је и заволео а тотално није у складу са нашим принципима.

Da ali princip je i da ne bi ukrao, podkazao, izdao, ogovarao, lagao, namestio drugog...da ne bi prisvojio tudje, da ne bi spavao sa ženom prijatelja, da bi ostao sa detetom koje želi da se igra a otkazao kafanu, da bi sačekao red, da nikoga ne bi prvi udario, da bi se umešao kada nekog maltretiraju, da ne bi branio kriminalca, osramotio porodicu porokom...mislim, toliko toga...

Da ali princip je i da ne bi ukrao, podkazao, izdao, ogovarao, lagao, namestio drugog...da ne bi prisvojio tudje, da ne bi spavao sa ženom prijatelja, da bi ostao sa detetom koje želi da se igra a otkazao kafanu, da bi sačekao red, da nikoga ne bi prvi udario, da bi se umešao kada nekog maltretiraju, da ne bi branio kriminalca, osramotio porodicu porokom...mislim, toliko toga...
Да трудим се да поштујем нека Бублијска начела колико је могуће али тако сам васпитан , не због Библије јер су ми оба родитеља били атеисти али само потврде неких својих ставова сам касније нашао и у Библији.

Back