Principi i emocije

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.820
Da li ste bili u situaciji da svoje emocije podredite principima ili ste se odrekli principa zarad emocija?
Mislite li da ce se jednom u nasem zivotu, pojaviti bar jedno kajanje, u smislu "zao mi je sto nisam"?
Ako ste principijelna osoba , koji su to vama bitni principi i pridrzavate ih se?

Da li ste bili u situaciji da svoje emocije podredite principima ili ste se odrekli principa zarad emocija?
Mislite li da ce se jednom u nasem zivotu, pojaviti bar jedno kajanje, u smislu "zao mi je sto nisam"?
Ako ste principijelna osoba , koji su to vama bitni principi i pridrzavate ih se?

Prometejski princip ... !

Прво, леп поздрав нашој предивној Супер модераторки. :)

Хм, како да прокоментаришем...

Мало ми је то крут став у тексту,,,

Код мене је увек постојала флексибилност, баланс принципа са емоцијама, усклађеност ка позитивном решењу, а никако круто ремечење једног или другог... :D

Зато се никад у животу нисам кајао, увек сам схватао, разумео зашто нешто неможе да се оствари, и да то нешто није за мене, иако сам пуно пута жарко прижељкивао да ми се догоди... :D

već se kajem ajaooo
a principi su mi,ako npr kažem da više neću piti alkohol,da obavezno opet počnem da ga pijem i ne kažem da više nikad neću reći da ću prestati

- - - - - - - - - -

zato što ću sigurno reći kad me bude bolela glava,ali ja znam da će sve to proći,pa ću opet piti i reći da više nikad neću piti,a oću

postoji li iko ko se makar jednog svog principa nije odrekao kad se zateleba kao magare? tesko :lol:

kada prodju bitke uvek pomislimo eh, sto nisam ovo onako a ne ovako bla bla truc truc...a da li cu se kajati zasto nisam ne znam, za sada sve sto sam htela jesam :)

Razišao sam se sa djevojkom koju sam volio najviše na svijetu jer nisam mogao pristati na uslov
njene familije da se vjenčamo u katoličkoj crkvi . Ona se priklonila njima i to je to .
Platio sam žestoku cijenu ali ni sada ne bih mogao drugačije da se nadjem u istoj situaciji .
Već tada sam bio gotovo siguran da nijednu više neću tako voljeti a život mi je to i potvrdio .

pa postoje principi, a postoje i realne situacije, sada da li je bolje biti u prilagodljiv ili biti ekstrem to je stvar prirode, ali nikako ne biti krpa emotivna.

Naravno.
Šta naravno?
A šta je tu loše? Nekad boli zub.
Ne može se biti uvek principijelnim. Čovek nije nešto što je uvek. Kao kada bi recimo imao, pokušao da se držiš principa da nikada nećeš dozvoliti svojim crevima defekaciju.
Ljudi su, inače, ogromni sralci.

Razišao sam se sa djevojkom koju sam volio najviše na svijetu jer nisam mogao pristati na uslov
njene familije da se vjenčamo u katoličkoj crkvi . Ona se priklonila njima i to je to .
Platio sam žestoku cijenu ali ni sada ne bih mogao drugačije da se nadjem u istoj situaciji .
Već tada sam bio gotovo siguran da nijednu više neću tako voljeti a život mi je to i potvrdio .

Uf, ti si baš žestoko nagrabusio. :(

Vise puta u zivotu sam se odrekao pricipa zbog emocija, nego obrnuto. :prstic:

A sa sam se kajao sto nisam....bezbroj puta. :aha2:

- - - - - - - - - -

To je jedino mesto gde se ja ne slazem sa tobom....:D

principi su za mlade idealiste. kad prođeš nešto života shvatiš da su te samo ograničavali i ukalupljivali, da si zbog tih gluposti izgubio mnogo zadovoljstva. s ove vremenske distance neki moji principi iz mladosti i izgledaju tako smiješno.

- - - - - - - - - -

Прво, леп поздрав нашој предивној Супер модераторки. :)

Хм, како да прокоментаришем...

Мало ми је то крут став у тексту,,,

Код мене је увек постојала флексибилност, баланс принципа са емоцијама, усклађеност ка позитивном решењу, а никако круто ремечење једног или другог... :D

Зато се никад у животу нисам кајао, увек сам схватао, разумео зашто нешто неможе да се оствари, и да то нешто није за мене, иако сам пуно пута жарко прижељкивао да ми се догоди... :D

žena ti je vjerovatno već stara da se kresne s poštarom al uzdam se u tvoju fleksibilnost i sklonost miroljubivi i konstruktivnim rješenjima.

Ja sam što se toga tiče prilično rigorozna..ako nemam principe šta onda imam?
Ako se ne držim svojih principa znači da sledim tudje?
Ako neko želi da zbog njega pogazim neke svoje principe a pritom recimo drži do svojih..ma daleko mu lepa kuća..

Ja sam što se toga tiče prilično rigorozna..ako nemam principe šta onda imam?
Ako se ne držim svojih principa znači da sledim tudje?
Ako neko želi da zbog njega pogazim neke svoje principe a pritom recimo drži do svojih..ma daleko mu lepa kuća..

Imas zivot koji se zivi mimo proncipa i ogranicenja

Niko od nas ne bi trebao, kada se u jednom trenutku svog zivota okrene za sobom da kaze, „zalim zbog tog i tog“,
niti kod osecanja-emocija, treba slepo slediti principe koji su inace promenjljivi u zavisnosti sta vas snadje u zivotu
ili jos gore, imati principe kao alibi
za slabosti i kukavicluk prema samima sebi..
Svako od nas a i ja naravno , imam obavezu, da budem srecna i sebe ucinim srecnom,tako sto cu sebi dozvoliti zivot i mimo principa...
Kada bih po njima zivela, u smislu pazi tamo, pazi ovde, nemoj to i nemoj nikada,umrla bih emotivno odavno.:)
Principi su kao kada se zakunete da nesto nikada necete uraditi..a nikad ne reci nikad, jer vas zivot moze neprijatno iznenaditi:)

Back