Princeza zbog udaje gubi status, pa pitanje za vas

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.550
Japanska princeza Mako (29) istrajna je u odluci da se uda za verenika Keija Komuroa (29) zbog čega će ostati bez statusa člana carske porodice.
Japanska novinska agencija Kjodo javlja da će venčanje biti organizovano do kraja godine i to bez rituala i ceremonije carskog dvora.
Moko, najstarija ćerka japanskog prestolonaslednika Fumihita i bratanica cara Nurihita, prva je princeza Japana koja će se nakon Drugog svetskog rata udati bez tradicionalne carske svadbe.
Princeza Moko i Kei su se upoznali na Univerzitetu u Tokiju 2012. godine, a planiraju zajednički život u Sjedinjenim Američkim Državama.
Shodno monarhističkim pravilima u Japanu, članovi carske porodice gube status i privilegije kada se udaju za nekog ko nije iz porodice, ali dobija novčanu otpremninu u iznosu od 1,35 miliona dolara. Japanski mediji javljaju da Mako verovatno neće prihvatiti ni otpremninu.
Japanski prestolonaslednik Fumihito krajem prošle godine je ćerki dao dozvolu da se uda za svog izabranika.
-Odobravam njihov brak. Ustav nalaže da će se brak zasnivati na obostranom pristanku njih dvoje. Ako je to ono što oni stvarno žele, ja kao roditelj to poštujem, rekao je Fumihito.(Glas javnosti)

Vest da je ljubav jaca od titule, dešava se u dalekom Japanu, i njihova tradicija ne uzbudjuje previše ili nikako ali je vest poslužila za pitanje:

Da li biste se vi zbog nečega odrekli ljubavi i da li ste spremni na odricanja ?

Poslednja izmena:
Kako si ti to povezao? 🤪
Nije tesko a da se ne poveze
Jer uvek gde nadjes priliku ostavpjas slicne sarkasticne komentare na racun zwnskog pola
Previsr generalizujes i banalizujes
Da se da zakljuciti da si sam i treba ti neko ili da si se zeznuo bas bas sa zenskim polom ili recimo da zelis a nemas emocija previsr
Pa te to muci

Kako si bese ono rekao sinoc ili bese juce preko dana na jednoj temi
Kad se neko malo nasali na vas racun odmah se zickate
Pa dobro. Eto jesam razocaran u zenski rod. Totalno. Vucem tu tegobu u sebi. Nekada sam cvrsto verovao u iskrenu ljubav i bliskost. Samo mi je to bilo fokus kada je ta zena bila u pitanju. I onda se nesto desilo... Nesto zbog cega i dalje ne mogu skroz da slozim istinu u sebi, nego je gutam kao sirup, dva puta dnevno po kasicicu. Isuvise je gorka. Znam znam, moram da se podignem, da idem dalje, da verujem, trudim se veruj mi. Iako se budim sa prazninom u grudima. Jednom kada se skroz napojis, proleti te sunce niz ledja i ogreje ti svaku poru, a onda to sunce samo prestane da greje... Tesko da mozes da hodas tek tako, vec pustas da vazduh koji udises prolazi kroz tebe kao kroz nekakav prazan, zamro, posecen i satruo panj. I eto, cekam da umrem. Al kad vec cekam, mogu i da se nasalim negde usput, da ostavim po koji sakrazam iza sebe.

Pa dobro. Eto jesam razocaran u zenski rod. Totalno. Vucem tu tegobu u sebi. Nekada sam cvrsto verovao u iskrenu ljubav i bliskost. Samo mi je to bilo fokus kada je ta zena bila u pitanju. I onda se nesto desilo... Nesto zbog cega i dalje ne mogu skroz da slozim istinu u sebi, nego je gutam kao sirup, dva puta dnevno po kasicicu. Isuvise je gorka. Znam znam, moram da se podignem, da idem dalje, da verujem, trudim se veruj mi. Iako se budim sa prazninom u grudima. Jednom kada se skroz napojis, proleti te sunce niz ledja i ogreje ti svaku poru, a onda to sunce samo prestane da greje... Tesko da mozes da hodas tek tako, vec pustas da vazduh koji udises prolazi kroz tebe kao kroz nekakav prazan, zamro, posecen i satruo panj. I eto, cekam da umrem. Al kad vec cekam, mogu i da se nasalim negde usput, da ostavim po koji sakrazam iza sebe.
Ako je ovo tacno, stvarmo mi je zao zelim ti sve najlepse
I da se oprobas kao pisac, vidi se da imas dara za sastavlajnje prica

Tako da Jones, sto ti mene ne pustis da ja lupam po forumu? Mislim, ne znam kako te ugrozavam, kad sam vec zatvoren u sebe sto se ljubavi tice, nikako ne mogu da ti evociram nikakva osecanja zar ne? To je kao kada gledas vec prezvakanu jeftinu sitkom komediju. Niti se smejes, samo eto, prkdje vreme.
Ma ne znam sto ti mislis da ugrozavam ja tebe
Ako vec znas da ostavljas tako neke komentare, sto ti smeta kad se neko replejduje na njih
Plus, i ti znas tako nekom lepo da kazes nesto kad ti zasmeta, pa je to onda u redu

Ma ne znam sto ti mislis da ugrozavam ja tebe
Ako vec znas da ostavljas tako neke komentare, sto ti smeta kad se neko replejduje na njih
Plus, i ti znas tako nekom lepo da kazes nesto kad ti zasmeta, pa je to onda u redu
Pa vidis da me nije povredilo. Dobila si odgovor. Jedino da nije pisano u prazno.To mi je bez veze. Da nekome nesto pricam o sebi na mestu gde nije predvidjeno da se prica o sebi. Kapiras? Osim kao usputna zezancija.

Ma ne,...ja kao i Persa verujem ,ne'amo baš ni'š protiv princeza!Da se ne shvati pogrešno.Realno,...ako žena voli da psuje kao Persa i pije pivo iz flaše (kao ja), onda i nije za "dvor"! 😁
P.S.Sad,...ovo iz teme baš i ne razumem.Kako neko uopšte može udajom izgubiti svoje plemićko poreklo?To su stvarno nebuloze!

Back