Princ Hari pisao o smrti majke princeze Dajane u emotivnom predgovoru

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.373
Vojvoda od Saseksa napisao je emotivan predgovor za "Bolnicu kraj brda", knjigu koju je napisao Kris Konahton za decu i mlade ljude čiji su najmiliji umrli od COVID-19. Osvrćući se na sopstveno iskustvo, 36-ogodišnji Hari objašnjava kako kao dete "nije želeo da veruje" ili prihvata da mu je majka umrla, i kako je to "ostavilo ogromnu rupu" u njemu.

"Ako čitate ovu knjigu, to je zato što ste izgubili roditelja ili voljenu osobu, i iako bih voleo da sam trenutno u stanju da vas zagrlim, nadam se da će vam ova priča pružiti utehu u saznanju da niste sami", počinje Hari. "Kada sam bio mali izgubio sam mamu. U to vreme nisam želeo da verujem u to ili da prihvatim, i to je ostavilo ogromnu rupu u meni."

"Znam kako se osećate i želim da vas uverim da će vremenom ta rupa biti ispunjena sa toliko ljubavi i podrške", nastavlja on. "Svi se nosimo sa gubitkom na drugačiji način, ali kada roditelj ode u raj, rečeno mi je da njihov duh, njihova ljubav i sećanja na njih ne. Oni su uvek uz tebe i možeš da ih zadržiš zauvek. Smatram da je to istina."

"Nikada ga nisam upoznao, ali znam da je ta osoba bila posebna za vas, i da su bili su neverovatno ljubazni, brižni i puni ljubavi zbog toga gde su izabrali da rade. Pomaganje drugima je jedan od najvažnijih poslova koje bilo ko može da uradi", dodaje Hari. "Možda se osećate usamljeno, možda se osećate tužno, možda se osećate besno, možda se osećate loše. Taj osećaj će proći."

On zaključuje svoj odlomak dajući obećanje mladima, napisavši: "I daću vam obećanje – osećaćete se sve bolje i jače kada budete spremni da razgovarate o tome kako se osećate. Nadam se da će vas ova knjiga podsetiti koliko je vaš roditelj ili voljena osoba bio poseban. I kako si i ti poseban."

https://www.etonline.com/prince-har...ess-dianas-death-in-emotional-foreword-162648
...................
Lepo rečeno. Šta vi mislite?

Back