Ne trudite se, sam cu.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Problem je što je um brži od "srca", kako zoveš taj deo nas. Toliko je brži da "srce" dok se javi, um je već bio, učinio i vratio se.Zato je pravilno birati srcem. Srce ne greši. I kada ga um prekori da je pogrešilo, obrnuto je, um je pogrešio.
Izmedju ostalog ovo me najviše dotaklo.Kultura je pretvorena u robu, prodaje se na kilo, metar, sat...
Informacije su pretvorene u propagandu, reklamu, sve cesce i pretnju.
Spajanjem deformiteta - kulture koja je postala roba, i informacija koje su postale propaganda - stvaramo zabavu.
Zabava je proizvod unistavanja i kulture i informisanja. Zabava se "proizvodi" kao spektakl, zato je bez duse i bez ozbiljnog uticaja na zivot, osim sto ga trosi.
I pogresno je razmisljati da ce nas ta neprirodna i na svaki nacin neljudska zabava odvesti u apokalipsu; apokalipsa se vec dogodila nestankom onoga sto nas drzi u zivotu - kulture i informacija - i mi sada zivimo u postapokalipticnom svetu, svetu bez morala, ljubavi, dobrote. Bez ljudskosti, gotovo bez ljudi.
Mozemo konstatovati stanje stvari i slegnuti ramenima; ali mozemo i uci u jos uvek ziva secanja koja apokalipsa nije uprljala i od njih nauciti kako sagraditi dobar svet.
Na rusevinama se mogu graditi samo druge rusevine. Treba rascistiti rusevine i zatim na cistoj zemlji graditi.
Odakle poceti? Od pocetka, od umetnosti, stvarajuci a ne proizvodeci.
Da li je život samo uteha
ili je život
borba bez kompromisa?
Neko voli uzburkanu vodu. Tada se ne vidi ni odraz u njoj, ni dno, i mogu se svakakve stvari nazivati istinama.
Ali kada se bura smiri, stvari same postaju jasne i ocigledne.
Mladi vole buru, adrenalin, a starima prija mir. Kada to do kraja shvatis, star si.
Bura je nepristajanje, neprihvatanje. Sam zivot.
Ne treba da brineš zbog ove kafane, Hakime, nemoj da se zezaš!Mene su iz filozofske kafane isterali, pa zbog pavlovljevog refleksa u kafane Krstarice oprezno i tiho ulazim.![]()