PRIMITIVNI BALKANCI....

werk@:
Drage moje, da li ste u braku ili niste zaista ne znam, ali ja jesam i kažem Vam sledeće: Moj muškarac (kao i svaki drugi) voli da ga čeka ručak na stolu kada dođe sa posla, mirna i čista kuća, opeglana košulja, nasmejana žena koja širi ruke,... Nikada mi nije bilo teško da u našoj kući radim bilo šta, niti sam ikada kukala zbog toga. Ne smatram to svojom "obavezom" već mi to pričinjava zadovoljstvo. Onda kada ja nisam mogla (posle porođaja ili kada sam bila na putu) sve te poslove radio je on bez problema. Uvek se trudim da mu ugodim. Zašto? Zato što ga volim! Pa zar brak nije u stvari zajednički život i ugađanje jedno drugom? Ne smatram da ako imam fakultetsku diplomu ne trebam da budem i domaćica i da me to čini manje Evropljankom-ma šta to značilo.
Takođe, moram da kažem, u Evropi kuvanje, pranje i peglanje ne obavljaju evropski muškarci- već oni sa svojim evropskim platama plate kućnu pomoćnicu koja to radi umesto njihovih žena. Dokle god budem imala ovakva primanja (a nisu evropska, veruj mi) htela-ne htela moram biti i nasmejana i redovno uposlena "balkanska" domaćica!!! I da, koja to na vreme shvati biće joj mnogo lakše u braku...
Pozdrav svima!
Da, udata sam.
Ne pricinjava mi zadovoljstvo:
kuvanje, peglanje, ciscenje (svih vrsta)...
Pricinjava mi zadovoljstvo:
setnja sa detetom i muzem, mazenje, putovanje...
Da, i ja volim kad mi je sve ocisceno, ispeglano ...
Da, brak jeste zajednicki zivot i mislim da oboje zasluzujemo da nam se ugadja.
I zato oboje radimo gore navedeno sto ne pricinjava zadovoljstvo, da bi imali vise vremena za ono sto nam pricinjava, svima troma.

Petka:
werk@:
Drage moje, da li ste u braku ili niste zaista ne znam, ali ja jesam i kažem Vam sledeće: Moj muškarac (kao i svaki drugi) voli da ga čeka ručak na stolu kada dođe sa posla, mirna i čista kuća, opeglana košulja, nasmejana žena koja širi ruke,... Nikada mi nije bilo teško da u našoj kući radim bilo šta, niti sam ikada kukala zbog toga. Ne smatram to svojom "obavezom" već mi to pričinjava zadovoljstvo. Onda kada ja nisam mogla (posle porođaja ili kada sam bila na putu) sve te poslove radio je on bez problema. Uvek se trudim da mu ugodim. Zašto? Zato što ga volim! Pa zar brak nije u stvari zajednički život i ugađanje jedno drugom? Ne smatram da ako imam fakultetsku diplomu ne trebam da budem i domaćica i da me to čini manje Evropljankom-ma šta to značilo.
Takođe, moram da kažem, u Evropi kuvanje, pranje i peglanje ne obavljaju evropski muškarci- već oni sa svojim evropskim platama plate kućnu pomoćnicu koja to radi umesto njihovih žena. Dokle god budem imala ovakva primanja (a nisu evropska, veruj mi) htela-ne htela moram biti i nasmejana i redovno uposlena "balkanska" domaćica!!! I da, koja to na vreme shvati biće joj mnogo lakše u braku...
Pozdrav svima!
Da, udata sam.
Ne pricinjava mi zadovoljstvo:
kuvanje, peglanje, ciscenje (svih vrsta)...
Pricinjava mi zadovoljstvo:
setnja sa detetom i muzem, mazenje, putovanje...
Da, i ja volim kad mi je sve ocisceno, ispeglano ...
Da, brak jeste zajednicki zivot i mislim da oboje zasluzujemo da nam se ugadja.
I zato oboje radimo gore navedeno sto ne pricinjava zadovoljstvo, da bi imali vise vremena za ono sto nam pricinjava, svima troma.

Eeee bas tako !!!!

werk@:
Pozdrav svima!

Ово звучи контрадикторно! Зашто МОРАШ? :roll:

Pošto sve ovo može da ide u nedogled reći ću još samo ovo na tu temu: U mojoj kući ja sam preuzela na sebe te kućne obaveze tipa pranje, kuvanje i peglanje, isto kao što je moj muž zadužen za popravljanje ograde, krečenje, održavanje dvorišta, automobila,... Takođe smatram da ako je ceo dan radio i došao umoran sa posla nema smisla da sam sebi podgreva večeru ili pegla garderobu za sutradan. Ukoliko sam ja danas odsutna neće mu pasti kruna sa glave ako opere sudove. U celoj priči mi je jedino ružno da muškarac uvek i u svakoj prilici petlja oko šporeta i pegle. Meni lično ne bi imponovalo da je moj takav.
Sigurna sam da se nismo najbolje razumele oko toga šta u životu i braku treba da pričinjava zadovoljstvo. Naravno da se ne može porediti šetnja sa porodicom naspram ribanja kupatila. Pozdrav!

došao Mujo kući,i odmah seo u fotelju i upalio tv...
pa kaže svojoj Fati:
''Ženoooo daj pivo dok nije počelo!''
ova mu donese,kada je ispio pivo,on će opet
'' Fato daj još jedno dok nije počelo...''
i tako popi on i ovu flašu i kaže
'' daj deder još jedno dok nije počelo...''
a Fati već skočio pritisak i dodje kod njega..
'' šta je,bre tebi mamlaze jedan_,pa uzmi sam pivo,ja ceo dan rintam.perem,peglam,čistim,kuću,kuvam ručak,vodim decu u školu......"

a Mujo reče....
"POČELO JE"

werk@:
Takođe, moram da kažem, u Evropi kuvanje, pranje i peglanje ne obavljaju evropski muškarci- već oni sa svojim evropskim platama plate kućnu pomoćnicu koja to radi umesto njihovih žena. Dokle god budem imala ovakva primanja (a nisu evropska, veruj mi) htela-ne htela moram biti i nasmejana i redovno uposlena "balkanska" domaćica!!!

draga W mislim da grešiš ili je to neka virtuelna Evropa preslikana iz neke bajke ili Španske serije ...
Žao mi je ako ti razbijam iluzije ali verovala ili ne prosečni Evropljani i Evropljanke nemaju kućne pomoćnice i sve te grozne stvari koje si navela moraju sami da rade ...
jadni oni ... i one :cry:

pa ja da budem iskrena ni malo ne zalim tu zenu, jer da je ona u stratu rekla dodaj mi vode, molimte operi sudove bas sam umorna on bi joj to ucino dok je jos blago zatelebesan u zenu, a ako ona skace ja cu jacu onda je dobila sta je trazila. Moj muz nista teze od kasike nije digao kod svoje majke, a nas dvoje super fukncionisemo i radi kucne poslove bez problema, jes da mu mama svaki dan place preko telefona zbog toga i ne prica samnom, al to se mene ne tice. Cak je i njegova sestra bila sokirana kad je videla kako on posluje samnom i rekla mi da ona od njega nije ni kasiku dobila, a kamlo nesto drugo

Normalno ljudsko bice bilo kog pola treba da bude osposobljeno da moze samo sebi da opere, opegla, skuva, ocisti i kupi. To je minimum, naravno, koji nas cini ODRASLIM, samostalnim i punoletnim ljudima (neki dodju do te faze i pre punoletstva a neki nikad!). Naravno, pozeljno je da se u domenu svoje fizicke snage i intelektualnih sposobnosti ljudsko bice osposobi i za radnje kao sto su placanje racuna, adekvatno slaganje delova odece po boji i stilu pre napustanja kuce, kupovinu odece kao i drugih potrebnih potrepstina za kucu, promenu sijalica, osiguraca, i gumica na slavini, zamenu gume na automobilu, svih poslova vezanih za brigu o detetu. Bonus, i iznad proseka stavljaju se ljudska bica koja se osposobe za radnje tipa krecenja, popravke kucnih vodoinstalacija i sitnih kucnih aparata, zahvata na sopstvenom automobilu, radova na stolariji itd.

Ne vidim kakve sve to veze ima sa polom? Radi se o zrelosti, osposobljenosti za zivot, i samostalnosti odrasle jedinke (prim.prev - odrasla jedinka - ona koja ne zavisi od staranja druge jedinke).

A to - da li odredjena ljudska bica, iz svoje razmazenosti ili pak, cesce, pukog bezobrazluka i nevaspitanja ne implementiraju stecene osobine, ili ih zahvaljujuci defektnim porodicnim odnosima nikada nisu ni stekla - to je potpuno druga prica.

Nikada mi nije bilo jasno zasto se na diskusijama o tome da li on zna da kuva/pere/pegla obavezno postavlja pitanje da li ona ume da promeni gumu?
Evo ja ne znam ni jedno ni drugo, do sada sam uspevala da organizujem svoj zivot tako da ne moram to da znam, sto ne znaci da se mozda nece dogoditi da u buducnosti moram da naucim.

Udata sam, volim svog muza, ali mi u zivotu nije palo na pamet da svoju ljubav ili zenstvenost merim po tome da li sam nakon podjednako teskog radnog dana odradila i puno radno vreme kod kuce...

WithdrawnWater:
...............Ne vidim kakve sve to veze ima sa polom? Radi se o zrelosti, osposobljenosti za zivot, i samostalnosti odrasle jedinke (prim.prev - odrasla jedinka - ona koja ne zavisi od staranja druge jedinke).

A to - da li odredjena ljudska bica, iz svoje razmazenosti ili pak, cesce, pukog bezobrazluka i nevaspitanja ne implementiraju stecene osobine, ili ih zahvaljujuci defektnim porodicnim odnosima nikada nisu ni stekla - to je potpuno druga prica.
Heh, pa nije druga, to je priča...
Neko je na početku vrlo lepo objasnio da tu ima svačije krivice. Naravno da je najveća - njegova. Jer, sam je od sebe napravio nesposobnu budalu.
Zašto ženama smeta, uopšte, takvo ponašanje?
Zašto meni smeta?
Vrlo je prosto:
Ako je njemu ISPOD ČASTI (a jeste, upravo se o tome radi) da radi po kući "kao neka žena" - ŠTA SU, ONDA, ŽENE?
I ZAŠTO TO NAMA NIJE ISPOD ČASTI???
Reč je, da, o POŠTOVANJU, i samo o njemu.
To što neka ONA pobesni od rada na poslu i u kući istovremeno, to je neka druga priča.
A problem je i u njenom odrastanju, koliko u njegovom.
NJena majka prvo pristane da radi u kući po ceo dan, onda non-stop kuka zbog toga (a ovo stvarno, jer je umorna i iscrpljena), pa na kraju nauči svoju ćerkicu da "TO TAKO MORA" ne bi li je navela da joj pomogne. I kad ova popusti - raj na zemlji!
SVE JE KAKO TREBA DA BUDE.
Gde je MORA, u svom izjašnjavanju, zamenila čuvenim - TREBA, jer je, razumljivo, čak i ženama, ispod časti da rade nešto pod moranjem.

Back