Shredinger
Početnik
- Poruka
- 10
Ja imam posao u Srbiji prijavljen sam i sve to a ovo će mi doći sa strane. Da li bi bio problem takav mesečni dobitak a bez prijave poreza? Da li je neko imao iskustva slična 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja imam posao u Srbiji prijavljen sam i sve to a ovo će mi doći sa strane. Da li bi bio problem takav mesečni dobitak a bez prijave poreza? Da li je neko imao iskustva slična![]()
Pozdrav imam jedno pitanje. Planiram da drzim skajp casove i interesuje me kako bih mogao da naplacujem od ljudi iz inostranstva? Koja je najbolja opcija? Western union, devizni racun?
Da li bih mogao da imam problem sa porezom ako primam mesecno 10-20 uplata po 20-30 eura sa razlicitih izvora?
Placa posiljalac ,Western je preskup ,uzimaju 10 % na sumu ,znaci 20 $ bi platio prijatelj.
Neka ti posalje preko MoneyGrama ,oni su duplo jeftiniji.
Pa da, imaš još 1000 glupih zakona.Nema veze s temom ali da ispricam sta se meni desilo pre 10 ak godina, ne znam dal jos uvek vaze ta pravila sa deviznim racunima. Supruga uzme neku karticu za online placanja iskljucivo se mogla koristiti. Secam se moglo se kupiti i kod nas nesto ili platiti racuni online ali nisi mogo na bankomat ili u prodavnicu da kupis nesto, iskljucivo online ali su drali na proviizije na kursne razlike. Nije moglo da se uplati u dinarima vec u evrima. Hteo ja da nesto kupim i odem do inteze da uplatim 15 evra kazu ne moze ??? zasto ??? musko ste a kartica se vodi na zenu, rekoh to mi supruga kaze onaj ne moze mora ona licno. Rekoh covece doso sam da uplatim a ne da podignem. Ma jok ne moze. Zasto? "Zbog zakona o sprecavanju pranja novca." Dal si bre ti normalan (naravno ovo u sebi ssm pomislio) rekoh mu kakvo pranje novca o cemu vi pricate 15 eura hocu da uplatim treba nesto online da kupim. Kaze nebitno dal 15 eura dal 15 miliona eura racun je devizni i mora ona licno ... zakon je takav
Mozda u bajci 3 evra ...Western Union je najskuplji .Nije istina.
Na iznos od 690 evra, slanje WU iz Nemačke u Srbiju, pošiljalac je platio malo više od 3 evra.
Primalac je dužan samo da ima broj uplate i ličnu kartu, ne plaća ništa.
Što se tiče deviznih uplata iz inostranstva, banka je dužna da informacije o SVIM deviznim doznakama pošalje u NBS dekadnim PPI izveštajem.
Dakle, u NBS postoji apsolutno sve.
U praksi, ovi podaci se koriste samo prilikom finansijskih istraga, ali je u tom slučaju i banka dužna da dostavi sve podatke o komitentu.
Mozda u bajci 3 evra ...Western Union je najskuplji .
Evo sačekali smo, kako stvariSačekaj do nedelje imaću informacije jer sam poslao dve sume. Jedan račun je bio samo 200 franaka a u četvrtak je malo više
i to 11.000 franaka.