Prijjava poreza od kapitala

bjosip

Početnik
Poruka
1
Poštovani,
molim vas da mi odgovorite na sledeča pitanja, pošto sam penzioner i ne mogu se snači sa novim zakonima.
izdajem deo stana u kuči u kojoj stanujem.
Zanima me koje sve dokumente obrazce moram dati poreskoj uprav,i ove godine za porez od izdavanja stana i porez
od nekretnine za kuču? Znam da sam več zakasnio, da li če biti kakav postupak protiv meni gledajuči da sam porez platio
isto kao prošle godine?

U očekivanju odgovora, srdačan pozdrav!

Bjosip - penzioner

Poštovani,
molim vas da mi odgovorite na sledeča pitanja, pošto sam penzioner i ne mogu se snači sa novim zakonima.
izdajem deo stana u kuči u kojoj stanujem.
Zanima me koje sve dokumente obrazce moram dati poreskoj uprav,i ove godine za porez od izdavanja stana i porez
od nekretnine za kuču? Znam da sam več zakasnio, da li če biti kakav postupak protiv meni gledajuči da sam porez platio
isto kao prošle godine?

U očekivanju odgovora, srdačan pozdrav!

Bjosip - penzioner

Koliko sam razumeo.

Radi se o 3 razlicita poreza.

1.) Porez na imovinu
2.) porez na gradjevinsko zemljiste
3.) porez od rentiranja

1# i 2# nema nikakvih problema sto kasnite mozda ce Vam zaracunati neku malu kamatu (cisto sumnjam stalno prete da hoce a nikada to ne urade) a sto se tice poreza od izdavanja treba da odete u opstinu i da Vam tacno kazu koja poreska prijava se podnosi (zaboravio sam ali to je neki obrazac tipa PPI4) kupi se u obliznoj knjizari (pored opstine) popunite i predate. Sve ce Vam to reci u opstini.

Back