Prijave opština i gradova za subvencionisanje solarnih panela do 1. oktobra

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.396
Opštine i gradovi koji žele domaćinstvima na svojoj teritoriji da dodele subvencije za ugradnju solarnih panela, od danas mogu da konkurišu kod Ministarstva rudarstva i energetike kako bi u tu svrhu dobili novac iz državne kase. Javni poziv je upravo raspisan, a lokalne samouprave prijave mogu da predaju do 1. oktobra. Subvencije iz državne kase dodeljivaće se po principu - koliko ulaže opština, toliko može da očekuje i iz budžeta, a najviše pet miliona dinara.

Ukupno 50 miliona dinara iz državne kase podeliće opštinama i gradovima Ministarstvo rudarstva i energetike u cilju subvencionisanja ugradnje solarnih panela u domaćinstvima.

Lokalne samouprave mogu da računaju na maksimum onoliko novca koliko i same izdvoje u tu svrhu. Granica je, ipak, povučena na pet miliona dinara po jednoj opštini ili gradu.

Građani koji žele da ugrade solarne panele i sami proizvode električnu energiju za svoje potrebe od svoje opštine moći će da računaju da najviše 50 odsto bespovratnih sredstava. Ostatak pokriva opština i država.

To znači da će domaćinstvo moći da konkuriše za ove subvencije samo pod uslovom da to prethodno učini opština u kojoj živi i ispuni uslove predviđene konkursom Ministarstva rudarstva i energetike.

https://rs.n1info.com/biznis/prijav...ubvencionisanje-solarnih-panela-do-1-oktobra/

bukvalno za po 10 ljudi po opstini. Jer paneli se ne isplate ugradjivati ako se malo ulaze. Ocekujem da ce subvencije dobiti neki njihov cojek.

Bild (46).jpg

Neka neko ko je zainteresovan pročita ovu knjiguNisam siguran dal su usto propisi u Srbiji.

Evo ja da kažem neku pošto imam solarne panele već 20 godina i upoznat sam sa prevarom. To vam nije ništa drugo nego piramidalna šema banaka i države. Panel u kini košta 20 evra ovde se prodaje za 200 evra i tera te u banku po kredit. Taman kada otplatiš kredit moraš da menjaš panele tj kupuješ nov ceo sistem. U suštini opteretiš krov besplatno i kasnije pre vremena moraš i kredit za novi krov. Ukoliko ti grad ili neko nevreme polupa panele ostaje ti samo kredit.

Kada se skupi dovoljan broj u piramidalnu šemu onda se obara cena otkupa el energije sa nekim besmislenim trivijalnim opravdanjima.

Inače je struja neopravdano skupa ali eto odjednom kada hiljade uzmu kredit cena otkupa struje pada.

Ne nasedajte na prevaru!

I to je ista šema stranih banaka da se razumemo, ako uzmeš kredit onda ispunjavaš uslove a ako uzimaš za keš onda ipak ne. Još te dodatno zabetoniraju što moraš kompletan projekat adaptacije da uradiš po svim eu standardima (plaćaš arhitektu) onda ti radove izvodi sertifikovana firma (duplo ili troduplo skuplje od tržišne vrednosti) i na kraju tek ako je sve u milimetar onda ti oni kao dodele ta sredstva. Eto to je ta šema u sve su upletene strane banke. Skoro sam razmatrao bazen iz pristupnih fondova hehe kada se sve skupi i ako je na kredit onda ti odobre sredstva a bazen košta ko svetog petra kajgana. To je smišljeno za lakomislene i naivne tj pohlepne.

Back