Пријава одласка у иностранство

franak

Buduća legenda
Poruka
27.549
Када је потребно пријавити "одлазак у иностранство" и да ли је потребно пријавити "повратак из иностранства" и који је поступак ?

Сходно одредби члана 19. Закона о пребивалишту и боравишту грађана (СЛ. Гласник РС , бр.87/11), грађани који одлазе у иностранство са намереом да непрекидно бораве у иностранству дуже од 90 дана дужни су да пре одласка надлежном органу пријаве привремени боравак у иностранству, као и да пријаве повратак у земљу у року од осам дана до дана повратка у место пребивалишта.

Грађани су дужни да пријаве привремени боравак у иностранству, као и повратак у земљу и за малолетна лица уколико она путују са њима.

Подносиоцу пријаве привременог боравка у иностранству и повратка из иностранства издаје се одговарајућа потврда.

Уз пријаву привременог боравка у иностранству и повратка из иностранства, подносилац пријаве на увид ставља важећу личну карту и путну исправу, и прилаже доказ о уплаћеној накнади на име републичке административне таксе.

KAKVE SU OVO NEBULOZE KO JOS TO RADI NESTO NISAM CUO KADA SAM JA ISAO TAMO KOD PLAVACA DA PRIJAVIM ODLAZAK U INOSTANSTVO NA SEZONSKI RAD REKLI SU MI DA TO NJIH NE INTERESUJE DA NE TREGA DA PRIJAVLJUJEM I STA SADA ; UOSTALOM STA BRIGA KOGA GDE KO IDE I GDE CE DA SE ZADRZAVA TO JE NESTO KAO DIKTATURA OGRANICAVANJE SLOBODE KRETANJA KAKO TO DA KOMENTARISEMO

To je bilo kod Tita tako i poštovalo se u Srbiji.Nažalost u Srbiji i dan danas važi taj zakon.

Прдни им слободно на гласник, на службу, на накнаду, на пријаву, на закон, на члан закона, на потврду и на административну таксу.

И од мене још једном на све то, ако си при снази.

Nemam ništa protiv,ali dečko je išo da obiđe familiju pa se prijavljivao u svakom gradu.jednom kada je krenuo da se odjavi i krene nazad u CH bla je neka rupa između dva grada nije se prijavio i odjavio morali su da vade izvod iz knjige rođenih i državljanstvo da bi izašo iz zemlje.Sve zavisi na kog naletite a njemu
je sve u rok službe i ništa mu ne smeta da se drži zakona.

Back