Prijateljstvo

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U pravu si, generalno, to najcesce nema blage veze sa vezom. Ljudi lazu i o tome koliko su im deca bitna, a tek ih pa za 'prijatelje' zabole tuki.

- - - - - - - - - -
Ta prijateljstva od malena su pa tek klimava. Upoznate se u mladosti kada ste neformirane licnosti i kada nemate pojma o tome kako cete da ispadnete kasnije. Posle 30 godina vidite da ste najcesce potpuno razlicite osobe, i da je jedino sto vas veze ta tehnicka bliskost, ne sustinska.

pod uslovom da se ito razvijes a odrastes sa mnogo njih a ostanu 1-2 mozda tri

- - - - - - - - - -

Пријатељи се могу стећи у сваком животном добу.

mozda i moze al su redja i nekako imas osecaj da im je smao potrebno drstvo i da pripadaju nekom krugu ili imaju nekog sa kim imaju slicnosti

svako od nas ima prijatelje
manje ili vise bliske

koliko sebi dajete za pravo da se svojim prijateljima savetima ili informacijama mesate u zivot
kakve informacije iz licnog zivota razmenjujete sa prijateljima
da li su to samo razmene misljenja ili i cinjenice iz licnog zivota izrecene do najmanje sitnice
gde mislite da je granica koju ne treba da predjete da bi ste ostali prijatelji
da li mislite da ste svom prijatelju duzni sve da kazete, cak i ono sto vas se ne tice
da li mislite da precutkivanjem necega sto vas se ne tice, a tice se njegovog zivota izdajete prijatelja

Savetujem ako sam upitana za savet ili ako se zapricamo pa prica krene u pravcu: sta da radim itd... pa eventualno kazem nesto sto moze pomoci u tom trenutku.
Sa prijateljima ,znaci njih 2, uzajamno razmenjujemo oko 90% informacija, desavanja, razmisljanja.... Ne idem u detalje naravno, ali nesto uopsteno kazem. Zavisi od situacije i desavanja.
Granica je zaeb....ne postoji tacno. Otprilike negde gde shvatis da bi mesanjem naneo/la vise stete nego koristi.
Ne, ne mislim. Nikome nisam duzna sve da kazem.
Ovo poslednje....hm, ne znam.... Moz' da bude a i ne mora da znaci. Ne bih rekla bas izdajem. Al.... tu su nijanse u pitanju.

Back