Prijateljstvo

Prijatelji su oni koji razumeju nasa zivotna nacela - kao mi su , ili poshtuju to shto jesmo.

Mora se dati vreme i paznja ^^ , i negovati ga ,kao shto se neguje sve - cvece, kucni ljubimci, sposobnosti itd.

Naravno, pruze nam ruku kad nam treba.

Na nama je da se uhvatimo za nju.

Ponekad je potrebno samo da su tu... a ponekad je to i jedino shto mogu da uchine za nas ;)

Poslednja izmena:
Prijatelji nas cene i vole i poznaju...
Prijatelji su uz nas kada nam je lepo ruzno bilo kada...
Ako mogu...
Podrzavaju nas pomazu nam
i mi njima...
bezuslovno je... bez koristoljublja...
Oni znaju ko smo mi...

Da li možemo da ga definišemo? Šta se od njega može očekivati a šta mu možemo dati?

Možemo li (pre)poznati (ne)prijatelja i kad nema sunca?

Ne ocekivati NISTA, najbolje je.

Sto nas zadesi, u okviru prijateljstva, reagovati "od trenutka" i to je to. Uostalom, sta danas mozes i od ukucana da ocekujes? To sto im dodje.
Zasto nekome nametati OBAVEZU da ti zadovoljava i ispunjava ocekivanja?
Svako zivi sebe pa kako nam se izdesava.

sta mozemo uvek DATI prijateljstvu? to sto smo prisutni, kad smo prisutni. Niko od nas nije rasprodat ni za koga pa ni za prijatelje.
Malo smo moguce nakaradno po starim mustrama vaspitani u neko precutno zaklinjanje, postavljanje tacno postavljenih struktura koje ni po cenu zivota ne smeju da se pomeraju, jer to rusi zacrtane definicije.
Te strogo postavljene konstrukcije u glavi kada se i malo poremete radjaju cesto ljutnju, bes i jako nemile reakcije i raspolozenja koja nam nikom uistinu ne trebaju.

Dovoljno je imati prijatelja kao iskrenog sagovornika preko puta sebe.
Treba li vise od toga?

Onaj ko je srecan samo kada ga sunce greje nije bas u "bozjoj milosti".
Treba se truditi da nas spoljni uticaji ne srozavaju tako lako nisko kao i da nas ne bacaju u nebesa jer nije lako krvotoku uz tolike krajnosti :)))) ;)

a sada nesto lepo :

SRECNA VAM NOVA GODINA, FORUMU PSIHOLOGIJE ! :)

Da li možemo da ga definišemo? Šta se od njega može očekivati a šta mu možemo dati?

...

Možemo da ga definišemo
prijatelj je onaj ko nam prija !

A prija nam svako ko nam daje više nego što mu uzvraćamo.
Čega ?
Bilo čega !
Osmeha, pažnje, dobardanova, para, bubrega, ljubavi ..
Bilo čega.

Uglavnom se svako prijateljstvo pretvori u drugarstvo
jer kad tad ( ako smo normalni ) počnemo da vraćamo tom nekom darodavcu.

Jedino roditeljima nikada ne vratimo ono što su nam dali
tako da su oni jedini prijatelji za uvek !!

Voli me ,poznaje me,lepo ......ali jedino kad je neki problem mozemo videti ko je prijatelj .....dok je sve idealno svi smo super ,druzimo se ......a kad zagusti nikoga nema,odjednom si sam ,onaj koji ostane je pravi,mnogi od nas su to shvatilina "tezi "nacin....

Ajde da pitam ovde, da ne otvaram novu temu..a o prijateljstvu je:

Imala sam jako slatku i finu drugaricu na faxu, dosta smo se druzili....

Ona je stvarno ljubazna, i mislim da je dobra osoba,
ali nije bas najverniji prijatelj^^

Tj. ona veruje da zivot razdvoji ljude, i to ne treba shvatati tragicno,
treba spustiti loptu... i ugrabiti kasnije priliku da se opet zblizimo sa tom osobom.

U jednom trenutku se distancirala od mene... pre jedno 2 godine,jer joj neke stvari iz mog zivota nisu odgovarale (a to nema nikakve veze sa njom).

Sada vidim da opet zeli da uspostavimo kontakt- stalno mi lajkuje slike i statuse na fejsu...itd.

A meni se nekako smucila, i ne zelim da obnovim odnos sa njom.... jer nekako vidim da njeno prijateljstvo nije sigurno,
i ne zelim ga nekako.......

Sada vi meni recite - da li sam ja razmazena ili nerealna... ili je moj stav sasvim na mestu ?

Ajde da pitam ovde, da ne otvaram novu temu..a o prijateljstvu je:

Imala sam jako slatku i finu drugaricu na faxu, dosta smo se druzili....

Ona je stvarno ljubazna, i mislim da je dobra osoba,
ali nije bas najverniji prijatelj^^

Tj. ona veruje da zivot razdvoji ljude, i to ne treba shvatati tragicno,
treba spustiti loptu... i ugrabiti kasnije priliku da se opet zblizimo sa tom osobom.

U jednom trenutku se distancirala od mene... pre jedno 2 godine,jer joj neke stvari iz mog zivota nisu odgovarale (a to nema nikakve veze sa njom).

Sada vidim da opet zeli da uspostavimo kontakt- stalno mi lajkuje slike i statuse na fejsu...itd.

A meni se nekako smucila, i ne zelim da obnovim odnos sa njom.... jer nekako vidim da njeno prijateljstvo nije sigurno,
i ne zelim ga nekako.......

Sada vi meni recite - da li sam ja razmazena ili nerealna... ili je moj stav sasvim na mestu ?

A to što ti lajkuje statuse i slike po fejsbuku ne znači da želi da obnovi prijateljstvo sa tobom.

To bi ti bilo onako najbolje riješenje, ili pak da popričaš sa njom.

Sada da ovdje filozofiramo kako i šta, nema potrebe...

Pa znas sta, ona nece razumeti... njoj je prijateljstvo da ima s kim da ode na kafu,
da se smeje... da popuni vreme.

A ne zna sta znaci stajati uz nekog u svakoj situaciji....

Ali, barem cu joj dati do znanja kako je kod mene ^^

Da, tako cu uraditi... ako uopste dodjemo u situaciju da pricamo,ili se nadjemo na chatu ;)

Back