PRIJATELJSKE VEZE

quote_icon.png
Original postavio rasa28
A sadašnji javni tužilac je kućni prijatelj sa ćerkom od bake, po meni to ima dobrog značaja!

Nema to nikakvog značaja jer sud donosi konačnu odluku a javni tužilac tj neki od njegovih zamenika je samo stranka u postupku isto kao i okrivljeni
.

ljudi , daj , nemojte biti naivni , ovo je država u kojoj se nigde ne sudi po zakonu već po "babi i po stričevima" , viđao sam dosta neispravnosti i po ranijem sudstvu a i po ovom reformisanom sudstvu , velike zverke - njima se teško sudi , samo sirotinja nahebe redovno i ne pita se nizašta , kada napravi neki prekršaj expresno mu se sve naplaćuje , bogati i moćni se ne diraju , a najnoviji iz serije bezobrazluka sudija što sam video lično svojim očima na papiru je sudska presuda gde su bivši radnici tužili firmu za neisplaćene godišnje odmore unutrag i neku razliku u plati koja im nije isplaćivana par godina (javno opštinsko preduzeće sa DS direktorom) i izgubili spor jer je novopostavljeni sudija (reformisani) presudio protiv njih i u skladu sa tim odredio je naplatu sudskih troškova kao i troškova advokata iz preduzeća na račun bivših radnika - po radniku otprilike oko 70000 dinara ukupno -pojedinačno , a na presudi kao razlog napisao doslovce : SVETSKA EKONOMSKA KRIZA
Bili radnici poslali žalbu na to i drugostepeni sud potvrdi presudu , -posle svega rekao sam im : neka potraže pravdu na Međunarodnom sudu pravde u Strazburu , jer ovde od pravde nije ostalo ni bedno slovo P

ajde ovako, ne krijem ništa, iz okruga Pančevo!

Hajde da budemo konkretni. To okrug Pančevo ne znači ništa u tom smislu. Do nedavnog reizbora nosilaca sudijske i javnotužilačke funkcije egzistirala su Okružna i Opštisnka javna tužilaštva. Tako je u Pančevu bilo Okružno javno tužilaštvo Pančevo kao i Opštinsko javno tužilaštvo Pančevo. U Okružnom je nosilac uprave u istom bio muškarac a u Opštinskom je bila žena, ***. Da nije o njoj reč...

Poslednja izmena od moderatora:
a jer imam ja pravo na povraćaj novca zbog toga što sam pogrešno optužen ili moram da tužim nekoga?
hvala unapred!

Na kakav povraćaj novca misliš.? Verovatno si mislio na mogučnost tužbe za nakndadu nematerijalne štete. Pazi ovako...ti nisi optužen. Ti si u postupku okrivljen a što nikako ne znači da češ biti osudjen. A imačeš pravo na podnošenje tužbe za naknadu nematerijalne štete kada se taj postupak okonča. A da bi postupak započeo moraš dobiti optužni predlog a po kojem će se zakazati glavni pretres. Bez dobijanja optužnog predloga po kojem postupa nadležni sud nema postupka niti prouzrokovanja bilo kakve pravne štete prema tebi. E ako isti dobiješ a neverujem da čoeš dobiti onda te sud naprosto mora osloboditi optužbe .

Na kakav povraćaj novca misliš.? Verovatno si mislio na mogučnost tužbe za nakndadu nematerijalne štete. Pazi ovako...ti nisi optužen. Ti si u postupku okrivljen a što nikako ne znači da češ biti osudjen. A imačeš pravo na podnošenje tužbe za naknadu nematerijalne štete kada se taj postupak okonča. A da bi postupak započeo moraš dobiti optužni predlog a po kojem će se zakazati glavni pretres. Bez dobijanja optužnog predloga po kojem postupa nadležni sud nema postupka niti prouzrokovanja bilo kakve pravne štete prema tebi. E ako isti dobiješ a neverujem da čoeš dobiti onda te sud naprosto mora osloboditi optužbe .

pa uzeo sam advokata, do sada jednom smo bili kod tužioca ili zamenika da bih se "kao nagodili" što sam ja naravno odbio a nakon toga dva puta kod istražnog sudije, svaki izlazak advokata koštao me je 8750 dinara plus putni troškovi moji i plus moj izostanak sa posla tj gubitak dnevnice! Na današnje vreme nije malo uzalud trošiti toliki novac, kad ja sve saberem to dođe oko nekih 40.000 dinara!

Poslednja izmena:

Back