Prijatelji

Da li mi sebi biramo prijatelje, ili ono biraju nas? Ili se prosto dogodi, kao ljubav... Iznenenada...

Negde sam pročitala da mi ne biramo prijatelje…da oni biraju nas!
Razmišljala sam da li u ovome ima istine…
Ima… ponekad. Mnogi su me tako našli. Mnogi su prošli kroz moj život, ne ostavivši trag, a bili su mi prijatelji... ili sam ja sebe zavaravala, ili su ono bili vešti u pretvaranju….

Neki su ostavili duboku ranu… osećaj gorčine…
Neki dubok trag…

Nekih se sećam sa osmehom na licu i setom…neke želim da zaboravim…neke sam zaboravila….

Neke nikada nisam zaboravila i nikada neću…bez obzira da li su ostavili osmeh ili ranu, bili su tu, onda kada su mi bili najpotrebniji…bili su mi dragi, volela sam ih onim najčistijim delom sebe…

Vremenom, naučila da ne prihvatam svaku ispruženu ruku. Ne dodirujem je, ne puštam da tako lako udju u moj život, u moje srce. Nije svima tu mesto. Nisam ja za svakog...

Meni prijatelj nije lako biti. To mogu samo odabrani, posebni ljudi, velikog srca i čiste, dečije duše.

Odavno ih biram ja. Ne oprezno i promišljeno, već srcem...Ono nepogrešivo procenjuje. I retko kada me prevari.
Samo…vatra je to i led. Ume da opeče,….Neću da se opečem. Ne više. Tako sam odlučila.

Hoću da znam da će biti tu onda kada su mi potrebni, a ne samo kada sam ja njima potrebna.

Da budu tu kada se smejem, ali i kada mi nije do smeha….kada sam neobuzdana, da se raduju sa mnom. Kada sam tužna, da osete tu moju tugu…da je ublaže, bez reči…

Hoću da znam da će biti tu kada plačem, kada me lomi, kada se gušim. Kada je teško i kad ne znam gde bih... Kada život šiba. Da ne dozvole da potonem. Da me ne daju...
Da razumeju moju tugu…

Da budu moj oslonac… moja zvezda vodilja… moje sve.

Takvih nema mnogo, ali je njihova vrednost nemerljiva. Ne postoji ta vaga na kojoj se može izmeriti veličina njihovog srca. Nema tog blaga za koje bi me prodali. Malo je takvih, ali ih ima….i uvek su tu…

Luna

P7ERu.jpg

skura58;bt207286:
Ne, to se dogodi, kao ljubav.
Sa mnogima sam se družio, a samo neki
(srećom imam i njih dosta) su mu prijatelji.
Mislim pravi prijatelji koji će ti pomoći uvek kada treba

Da, skura..i ja mislim da se dogodi...da se ljudi prepoznaju...bar ja imam takva iskustva...:hvala:

sanjam.ja;bt207290:
Tekst koji mi je dosta davno poslao jedan prijatelj
Nisam prevela ali mislim da ce mnogi razumeti

REAL FRIENDS

If one day you feel like crying...
Call me.
I don`t promise you that...
I will make you laugh
But I can cry with you

If one day you want to run away
Don`t be afraid to call me.
I don`t promice to ask you to stop,
But I can run with you.

If one day you don`t want to listen to
anybody ;
Call me and...
I promice to be wery quiet.

But...
If one day you call me and there is no answer..
Come fast to see me...
Perhaps I need you...

Inace mislim da je prijateljstvo kao i ljubav,
desi se iznenada...
Bar je tako kod mene slucaj

Lep poklon od prijatelja...

I ja isto mislim...i isti slucaj je i kod mene..:cvet:

mari47;bt207313:
Draga Luna, odmah sam te zgotivila, a ne umem da objasnim zašto.
Tako, jednostavno, mislim da imamo dosta toga sličnog..ne bih volela
da smo omašile. Obe.
Inače, apropo prioateljstva. Kažu: U nevolji zakucaj na vrata prijatelja i -
otvoriće ti se oči.
Svrstaj me gde hoćeš. Ja tebe već jesam. u.:heart:

Hehe, mari...ne treba tu objasnjenje...znam ja odavno da ti srcem ides kroz zivot, pa tako i procenjujes ljude...i da, tu jesmo slicne...i ne verujem da smo omasile...:zag:

A sto se tih "prijatelja" tice koji nestanu bas kada su najpotrebniji...desavalo mi se, ali retko...skoro uvek znam ko ce kako odreagovati....moj prvi utisak me nikada nije prevario....:heart::cmok2:

sirijus49;bt207321:
Meni prijatelj nije lako biti. To mogu samo odabrani, posebni ljudi, velikog srca i čiste, dečije duše.
Odavno ih biram ja. Ne oprezno i promišljeno, već srcem.

Prijatelji su dobri i potrebni u "malim dozama", od priatelja ništa ne traži on sam treba da se ponudi i pomogne, onda dokazuje da je prijatelj i da želi da ti pomogne. Prijatelji su kao piće, u normalnim kličinama prija u suprotnom se povraća!!
:heart:
prijatelji.jpg

sirijus...divno receno...i istinito...hvala ti :hvala::heart:

Back