Prijatelji...

Imam jednu situaciju...prijatelj sa kojim sam se dobro druzio tri godine,mogu reci da mi je bio najbolji prijatelj,a i ja njemu...prosao je svasta,pokusaj samoubistva,bolest i neke druge stravi. I bio sam tu za njega. Bio je i on tu za mene u teskim trenucima. Uglavnom,mozda to i nije toliko bitno za pricu.
Skoro je upoznao jednog tipa na faksu,koji mu je postao novi najbolji prijatelj za dva meseca...znaju se dva meseca. Maltene zive zajedno,svuda idu zajedno,osecam kao da je zauzeo moje mesto,osecam se kao neko razmazeno deriste kome je oduzeta igracka,jer meni on stvarno treba kao prijatelj i vrlo mi je tesko to sto ne mogu vise nasamo da ga vidim i popricam s njim,jer je uvek,doslovno uvek sa tim prijateljem. Ovo podrazumeva da ja vise ne znam ni ko cita poruke koje saljem na njegov broj. Uglavnom,zove on mene da idem s njima,sada manje nego u pocetku tog druzenja.
Nije mi jasno jedno: jel on ne vidi da mi treba nekad samo on,a ne paket,jer ja ne mogu pred svima da pricam sta me muci,ne mogu pred svima da se zezam,nebitno,da li je moguce da on ne vidi da mi nekad treba da budemo samo nas dvojica ili vidi a ignorise? Znam da vi to ne mozete znati,ali ja ne znam kako da se postavim. Da li da ga pustim da se "ispuca" sa novim prijateljem,mozda se prezasiti,ili da mu kazem (a vec sam,verujte,probao da mu skrenem paznju na taj problem,nije uspelo) pa ce mozda shvatiti? Zaista mi je bitno to prijateljstvo,treba mi objektivno misljenje,da li ja preterujem ili ovog boli uvo,sta da uradim,koliko god nezgodno bilo formirati ob. misljenje samo na osnovu ovog teksta.
Ja nikoga ne zelim da silim da se druzi sa mnom...nije on jedini prijatelj kojeg imam,ali je vrlo bitan,i bilo bi mi zao da se to zavrsi zbog neke trece osobe,ili zbog nesposobnosti mog prijatelja da balansira. Ja imam vise prijatelja od njega,vise izlazim i druzim se,i uvek nalazim vremena za one koji mi znace...i mislim da sam upravo dao sebi odgovor sa ovim da imam vremena za one koji mi znace....ali nema veze,ako neko vidi ovo iz drugog ugla,nek napise. :lol:

Na prvu loptu pomislih da je gej :)
Ali u slucaju da nije...hmmm...znas kako? Uvek nam neki novi ljudi dolaze u zivot i to je normalno. Postoji verovatnoca da cete se svi zdruziti i napraviti neku ekipu...
Meni lici da je on nasao u tom liku nesto sto ga fascinira i cemu se divi i bukvalno se zalepio za njega kao da mu je idol...to moze da bude prolazno ali i trajno.
Ukoliko bas potraje ne valja ali pre svega za njega jer ce izgubiti svoj identitet.
Ali nemoj da te to cudi - to je vrlo cesto medju muskarcima "moj drug, moj brat, on kaze ovo, on kaze ono..." bukvalno mu je idol.

E sada kada je rec o prijateljstvu...znas kako...iz licnog primera znam da sam mnogima prijatelj iako se ne cujemo konstantno i ne vidjamo konstantno...
Neki su rasuti po svetu, neki su u istom gradu ali ne odrzavamo stalni intenzitet druzenja. Uprkos tome znam da cu im u svako doba otvoriti vrata i znam da ce ih oni meni otvoriti.
To je postavljena vrednost bez obzira u kojim smo prilikama sada i koliko cesto se mozemo videti. To prijateljstvo je konstanta i uopste se ne meri time ko je sta za koga ucinio kada i koliko...i da li se vidjamo cesto ili retko...
Razumes?
Cak i da mi se desi u zivotu da nekoga i 10 godina ne vidim ili ne cujem ja znam da postoji konstanta zvana cvrstina prijateljstva medju nama i uvek cu se naci tu. Ne ocekujem da mi se za to moje osecanje uvek ta osoba javi ili da oseca obavezu zbog toga sto sam ja u stanju da ucinim za nju...

Jedino merilo je ta konstanta postovanja i pouzdanosti u prijateljstvu, poverenja...ne koliko ko kada za koga ucini. Ne moras nekad nista ni za koga da ucinis. Mozes mu uputiti lepu rec, ljudsku, identicnu, pravu, iskrenu i eto prijatelja...tj prepoznavanja osobe koja je na tvojoj frekvenciji...

Poslednja izmena:
Ne slazem se sa misljenjem da u prijateljstvu nije bitno koliko ko cini. Sta meni vredi sto se sa nekim super pronalazim u raznoraznim temama ako nije tu kada mi gori pod nogama, kao sto sam ja tu za njega?
Zato postoji par vrsta prijateljstava.
Sto se tice teme, savetujem ti da se malo udaljis. Sagledaj sve sa distance. Okreni se nekom drugom drustvu.

Back