prijatelji vs prijatelji

snowdrop

Početnik
Poruka
15
Verovatno, Vam se desavalo da u svakodnevnoj komunikaciji sa prijateljima cesto ne razumete sta oni zapravo hoce. Ako pogledate i uporedeite njihov i Vas zivot postoje stvari i za i protriv, stvari koje ste dostigli oni nisu i obrnuto, ali pojava prijatelja koji su tu kada imaju sa Vama da podele odredjeni problem onda je to vec nesto.
U zavisnoti od vrste problema oni vam mogu polako obmotati omcu oko vrata i da ne primetite pocinjete se baviti njihovim zivotom.
Ok je pomoci ljudima, sasliusati ih jer u ovim vremenima sta Vam drugo i preostaje.
Retko ko im moze pruziti izlaz, ali tu smo uz njih, i dajemo im snagu da guraju dalje.
Ali sta je nakon toga sa nama. Nakon toga kao da smo preuzeli taj njihov teret i preneli ga na sebe. I sta nakon toga? Da ga prenesemo dalje ili da ga pokusamo zbaciti sa sebe?
Sta da se radi. Bili kakvi bili oni su nasi i ne damo ih. Tu smo da podelimo sve, pa kao i u braku i lepo i ruzno i idemo dalje.
Htela bih ovaj dan da podelim svim mojim prijateljima i svim prijateljima, jer bez njih bi nam zivot bio siv. Ovako svako od njih unese neku novu boju.

imala sam prijateljicu sa kojom sam delila bliskost kao ni sa kim do tada..
nisam umela da povucem granicu preko koje nije trebalo da prelazimo ni ona ni ja..
uvucena sam u odnos koji je poceo da funkcionise na moju stetu..i potrajalo je tako jer je u toj fazi bilo nemoguce odvojiti stvari i postaviti ih tamo gde im je mesto..
zavrsilo se na jedini moguci nacin - prekidom..
intenzitet tog stresa ne mogu da uporedim ni sa cim..trajao je nekoliko meseci, a posledice i danas osecam..
sa obe strane postoji zelja da se odnos ponovo uspostavi..
njena vrata su otvorena, a sa moje strane veliki strah da u tom odnosu necu umeti ponovo da balansiram..
i jos stojim sa ove strane..

Verovatno, Vam se desavalo da u svakodnevnoj komunikaciji sa prijateljima cesto ne razumete sta oni zapravo hoce. Ako pogledate i uporedeite njihov i Vas zivot postoje stvari i za i protriv, stvari koje ste dostigli oni nisu i obrnuto, ali pojava prijatelja koji su tu kada imaju sa Vama da podele odredjeni problem onda je to vec nesto.
U zavisnoti od vrste problema oni vam mogu polako obmotati omcu oko vrata i da ne primetite pocinjete se baviti njihovim zivotom.
Ok je pomoci ljudima, sasliusati ih jer u ovim vremenima sta Vam drugo i preostaje.
Retko ko im moze pruziti izlaz, ali tu smo uz njih, i dajemo im snagu da guraju dalje.
Ali sta je nakon toga sa nama. Nakon toga kao da smo preuzeli taj njihov teret i preneli ga na sebe. I sta nakon toga? Da ga prenesemo dalje ili da ga pokusamo zbaciti sa sebe?
Sta da se radi. Bili kakvi bili oni su nasi i ne damo ih. Tu smo da podelimo sve, pa kao i u braku i lepo i ruzno i idemo dalje.
Htela bih ovaj dan da podelim svim mojim prijateljima i svim prijateljima, jer bez njih bi nam zivot bio siv. Ovako svako od njih unese neku novu boju.

Prijatelji i jesu tu između ostalog da preuzmu poneki teret, da olakšaju put:heart:

U najgorem slucaju se desava to. Prekid.
Medjutim nije trajni prekid nego prezasicenje,
tako da se nakon odredjenog vremena ponovo uspostavi kontakt,
a nakon toga ponovo vrati na pocetni period.
Zato te ljude treba dozirati.
Jednu stvar moram priznati, bez njih ne mogu, teze se sticu godina,
upravo zato sto nas obaveze preokupiraju, ali tu su imamo ih i sa njima smo bolji.

Пријатељи?
Имам два пријатеља - једног (једну) ми родила мама, за другог сам удата. :heart: Сви остали су пролазни.
Кад дође до фрке, нигде нема пријатеља, тад се нађу неки сасвим други људи који неочекивано пруже подршку.

pa imas te ljude mislioce i te ljude drustvenjake. ima jos podtipova ali ajde ovako.

pa covek je gresno bice i prevrtljivosti sklono sto svi znamo po sebi. pa ako imam jos jednog takvog moram racunat s tim osobinama znaci mora se neki mehanizam napraviti. i izopstavanje nije srecno i to je tacno

Пријатељи?
Имам два пријатеља - једног (једну) ми родила мама, за другог сам удата. :heart: Сви остали су пролазни.
Кад дође до фрке, нигде нема пријатеља, тад се нађу неки сасвим други људи који неочекивано пруже подршку.

Dodala bih jos dva koji su rodili mene i jos tri koje sam rodila ja i jos jednog koji je jos mali da bude prijatelj ali ce biti skoro, tek sam ga kupila (a ljudi kazu da se prijateljstvo ne moze kupiti novcem :) )

A opet sa druge strane, znam da sam nekim ljudima iskren prijatelj koji je spreman uraditi mnogo toga za njih i nekako mi sebicno pomisliti da sam samo ja takva da nema onih koji su takvi prema meni.
Kad mogu ja biti prijatelj zasto da ne verujem da to mogu i drugi.

Ili opet cekam dvanaesti rodjendan. :)

Poslednja izmena:
moji pravi prijatelji su moje dete, moj muz, moja mama
za druge ne znam
ne bih smela da se zakunem
ali ne opterecujem se time
imam drugare, poznanike, pa i prijatelje, ali ne takve od kojih bih ocekivala da resavaju moje probleme, kao sto ne smatram da ja treba da resavam tudje

malo su pomesane stvari..
roditelji, deca,partneri i kucni ljubimci su jedno, a prijatelji potpuno druga kategorija ljudi prisutnih u nasim zivotima..
u socijalizaciji ljudskog bica se definisu drugacije.
muz za muza, mama za mamu, a prijatelj za prijatelja..
ako negirate to znaci i da ih nemate..
a najnormalnije je da pozitivan odnos imate sa onima koji su vam najbliskiji - po krvnoj ili partnerskoj vezi..

Poslednja izmena:
u smislu u kom je meni zivotni prijatelj, prijatelj, meni je to porodica
na zalost za ono sto nazivamo prijateljima po mojoj definiciji to nije to
a meni su bitna moja merila kod pitanja moje intime

razumem sta hoces da kazes, ali to se podrazumeva..
svi biraju zivotne partnere prvenstveno kao prijatelje i podrsku..
ni jedan normalan roditelj svom detetu ne moze da zeli zlo.. cak i ako skrene sa pravog puta roditelji ne dizu ruke od njega nego su mu podrska..
takav odnos prosto ide uz takav status..
ja za svog ex mm mogu da kazem da mi je najbolji prijatelj i to jedan drugom pokazujemo kroz postupke koje medjusobno imamo..cak i kad se iz nekog razloga ne slazemo, on mi ostaje kao prijatelj..
a samo prijatelji - to je posebna socijalna kategorija ljudi..ja mislim da je ova tema o takvim prijateljima..koji su nam podrska, pa nas razocaraju..ili mi njih razocaramo ..sta onda?

razumem i ja tebe sta hoces da kazes
sta znam, naucila sam da od tih ljudi koji su mi drugari ocekujem onoliko koliko mogu da mi pruze
ni vise ni manje
sto i oni ocekuju od mene
mozda mi je dugo trebalo da savladam tu lekciju, ali sam konacno uspela
oni sluze za razonodu, izlaske, neobaveznu kafu, druzenje, sale, razmenu misljenja, ali kao stvarni prijatelj kada si u problemu, nekom ozbiljnom, ti ljudi nisu tu
i to je zivot i to je tako

ne daj Boze osetiti da je to istina

Не роди сваком мама најбољу пријатељицу. Мени је родила. :heart:
Не уда се свака жена за најбољег пријатеља. Ја јесам.:)
Имам пријатеље за које бих учинила много. Али, не бих ником учинила нешто што би угрозило моју породицу.
У животу смо били у много тешких ситуација. Пријатељи су били они који су сами притекли у помоћ. Многи моји пријатељи се једноставно нису снашли у таквим ситуацијама. И ја се вероватно нисам снашла у неким ситуацијама када сам њима била потребна. То не значи да нисмо пријатељи.
Али, мислим да пријатељство не треба уздизати као нешто величанствено. Просто, људи се нађу, имају сличне интересне сфере.. онда се некад разиђу, некад се поново сретну, некад не..
Оно што сматрам битним - пријатељство не сме да те обавезује на нешто. То је ,,добровољни савез'' :)

Имам пријатеље за које бих учинила много. Али, не бих ником учинила нешто што би угрозило моју породицу.
У животу смо били у много тешких ситуација. Пријатељи су били они који су сами притекли у помоћ. Многи моји пријатељи се једноставно нису снашли у таквим ситуацијама. И ја се вероватно нисам снашла у неким ситуацијама када сам њима била потребна. То не значи да нисмо пријатељи.
Али, мислим да пријатељство не треба уздизати као нешто величанствено. Просто, људи се нађу, имају сличне интересне сфере.. онда се некад разиђу, некад се поново сретну, некад не..
Оно што сматрам битним - пријатељство не сме да те обавезује на нешто. То је ,,добровољни савез'' :)

Od reci do reci...

Postoje stvari koje ne bih ucinila ni za kog na svetu osim za decu ali to ne znaci da nisam ja prijatelj onome kome je ta zrtva potrebna vec da on nije prijatelj jer moze uopste i ocekivati tako nesto.

potpuno se slazem s ovim i gotovo isto razmisljam :super:

Nakon toga kao da smo preuzeli taj njihov teret i preneli ga na sebe. I sta nakon toga? Da ga prenesemo dalje ili da ga pokusamo zbaciti sa sebe?

Evo ovako kad god taj teret preuzimas,tako se stvara negativna energija kod tebe,onda ti postajes "taj" koji si snuzden jer brines o tome.To treba da se izbaci iz sebe,neki trenig,teretana,bilo sta da se nebi sakupljala negativna energija!

Back